Όχι στην μαζική και άναρχη εγκατάσταση ΑΠΕ στη Δ.Μακεδονία: μεγάλη συγκέντρωση στην Κοζάνη

image_pdfimage_print

Την 1/6 πραγματοποιήθηκε το παν-δυτικομακεδονικό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, από φορείς και εργατικά σωματεία της περιοχής, ενάντια στην άναρχη εγκατάσταση ΑΠΕ. Πληθώρα επιτροπών και φορέων παραβρέθηκε με πανό από όλη τη Δ.Μακεδονία αλλά και άλλες περιοχές της Β.Ελλάδας.

Το συλλαλητήριο ήταν μαζικό. Συμμετείχαν πάνω από 500 άτομα. Ξεκίνησε με ομιλίες, ενώ στη συνέχεια εκατοντάδες πολίτες διαδήλωσαν στους δρόμους της Κοζάνης και ακολούθησε συναυλία.

Η παρουσία της νεολαίας ήταν σημαντική. Παρευρέθηκαν μαζικά οι δυνάμεις του ΚΚΕ, αλλά και του ΜΕΡΑ 25, δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ ήταν χαρακτηριστική και η μαζική σχετικά παρουσία μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγες μέρες πριν είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Καλαμιά Κοζάνης, για να εμποδιστεί η εγκατάσταση μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στο χωριό, στην οποία επιτέθηκαν βάρβαρα οι δυνάμεις των ΜΑΤ, οδηγώντας σε συλλήψεις και τραυματισμούς αγωνιστών.

Τελικά ο πολύμηνος αγώνας των κατοίκων της Καλαμιάς δικαιώθηκε, έστω και προσωρινά, καθώς η «πράσινη» πολυεθνική Kiefer ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την «επένδυσή της» στο χωριό. Ωστόσο ο αγώνας ενάντια στην μαζική εγκατάσταση ΑΠΕ σε λιβάδια και βουνά βρίσκεται ακόμα στα πρώτα του στάδια.

Τις επόμενες μέρες οργανώνονται και σε άλλες περιοχές κινητοποιήσεις, με τον συντονισμό των δυνάμεων που αντιστέκονται να ενισχύεται, νέες δυνάμεις συνεχώς να πλαισιώνουν τις κινητοποιήσεις, τις μικρές νίκες να ενισχύουν την αυτοπεποίθηση του κινήματος και το μήνυμα να διαδίδεται όλο και περισσότερο: «η πράσινη ανάπτυξη είναι ένα ψέμα, φτώχεια-ανεργία-πανάκριβο το ρεύμα»!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.