Κραυγή απόγνωσης εργαζομένου στο τηλεφωνικό κέντρο OnLine Sales

image_pdfimage_print

Άλλη μια κραυγή απόγνωσης εργαζομένου σε τηλεφωνικό κέντρο έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες που γνωστοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Μετά την Vodafone και την Teleperformance, η OnLine Sales φαίνεται να ακολουθεί τον γενικότερο κανόνα παράβλεψης των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό από τηλεφωνικά κέντρα, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή όλων των εργαζομένων. Η εν λόγω εταιρία απασχολεί περισσότερους από 500 υπαλλήλους, εκ των οποίων πολλοί χρησιμοποιούν καθημερινά δημόσιες συγκοινωνίες. Είναι βέβαιο, λοιπόν, ότι η διασπορά του ιού δεν περιορίζεται στον εργασιακό χώρο αλλά εκθέτει σε κίνδυνο το οικογενειακό περιβάλλον των εργαζομένων και όσους έρχονται σε επαφή μαζί τους.

Πρέπει να σημειωθεί πως τον τελευταίο μήνα η εταιρία δεν έχει μεριμνήσει στο ελάχιστο για την προστασία των υπαλλήλων και η μόνη μορφή πρόληψης είναι ένα αντισηπτικό χεριών σε κάθε όροφο! Η απόσταση μεταξύ των υπαλλήλων έχει αυξηθεί αλλά ανεπαρκώς αφού δεν ξεπερνάει το μισό μέτρο. Επιπλέον, ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται καθημερινά από διαφορετικά άτομα δεν απολυμαίνεται ποτέ. Πλέον, δεν μιλάμε μόνο για έλλειψη προστασίας από τον ιό, αλλά για ανεπάρκεια υγιεινής. Τις πρώτες ημέρες των μέτρων και μετά από καταγγελία, η εταιρία παρείχε γάντια και ελέγχονταν η θερμοκρασία όλων από τον σεκιούριτι. Πλέον, δεν υπάρχει έλεγχος ούτε στον αριθμό ατόμων που μπαίνουν μαζί στο ανσανσέρ. Η κατάσταση όσο περνάνε οι μέρες γίνεται χειρότερη και κανείς εκ των υπευθύνων δεν αναφέρεται σε πιθανότητα τηλεργασίας.

Η εταιρία είχε γίνει γνωστή και στο παρελθόν, μετά από παρεμβάσεις συναδέλφων, για απλήρωτες υπερωρίες, αφόρητα πιεστικό περιβάλλον και προσβλητικές συμπεριφορές των team leader. Τα προβλήματα αυτά, υπάρχουν και σήμερα, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και διογκωμένα. Ευνοούμενη από την γενικότερη αμηχανία που υπάρχει στην αγορά εργασίας, η εταιρία καταπατά καθημερινά τα εργασιακά δικαιώματα μας. Αξιοσημείωτο είναι ότι κάποιοι συνάδελφοι είναι μήνες απλήρωτοι, αναγκασμένοι να δέχονται καθημερινές αξιολογήσεις, σε ασφυκτικές συνθήκες που δεν φαίνεται να υπάρχει ελπίδα να αλλάξουν.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.