Ελεύθερη η Sharareh Khademi- μια νίκη της αλληλεγγύης

image_pdfimage_print
Της Δανάης Μανωλέσου
Την Τρίτη 29/11 ο Άρειος Πάγος αποφάσισε τη μη έκδοση της Sharareh Khademi στο Ιραν και επιτέλους αποφυλακίζεται.
 Η Ιρανή πρόσφυγας ήρθε στην Ελλάδα, μαζί με την 7χρονη κόρη της Diana, για μια καλύτερη και αξιοπρεπή ζωή και για τις δύο, μακρυά από το αυταρχικό καθεστώς του Ιράν και τον κατ’ εξακολούθηση κακοποιητή πρώην σύζυγο της.
Η σύλληψη της και η αρχική απόφαση του δικαστηρίου για έκδοση της δεν την απέτρεψαν από το να συνεχίσει και να διεκδικήσει μέχρι τέλους το αυτονόητο δικαίωμα της στη ζωή: τυχόν έκδοση της στο Ιραν θα σήμαινε την θανατική ποινή. Τον αγώνα της αυτό στήριξαν αλληλέγγυες, οι Κρατούμενες Φυλακών Κορυδαλλού και φεμινιστικές συλλογικότητες. Έτσι, η τελική απόφαση του δικαστηρίου ήταν θετική για Sharareh και την κόρη της.
Ωστόσο, από εδώ και πέρα, παραμένει ανοιχτό για αυτές το πρόβλημα της απόδοσης ασύλου, όπως άλλωστε και για χιλιάδες άλλους ανθρώπους που βρίσκονται στα κολαστήρια-κέντρα κράτησης. Το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη θέλει να κάνει ακόμα πιο αβίωτη την όποια ζωή των ανθρώπων αυτών που βρίσκονται παγιδευμένοι στα νησιά και όχι μόνο. Εμείς απαντάμε ότι στον σεξισμό, τον ρατσισμό και τον αυταρχισμό είτε κρατικό είτε ενδοοικογενειακό θα μας βρίσκουν απέναντι και θα διεκδικούμε αξιοπρεπή ζωή για όλες.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.