Η νεολαία αγωνίζεται ενάντια στην ανεργία

image_pdfimage_print

του Χρήστου Βαγενά

Για τρίτη φορά μέσα σε τρεις εβδομάδες οι συμβασιούχοι του Ειδικού Προγράμματος 5.500  ανέργων πτυχιούχων 25-29 ετών διαδήλωσαν έξω από το Υπ. Εργασίας και στις 9 Δεκέμβρη. Αυτή τη φορά με αφορμή προγραμματισμένο ραντεβού με τον Υφυπουργό Εργασίας Ν. Μηταράκη, που προκλήθηκε από την πίεση της προηγούμενης κινητοποίησης τους.

Δυστυχώς αυτή την κινητοποίηση δεν την στήριξε η ΑΔΕΔΥ, η οποία στο συνέδριο της δεν πήρε καμία απόφαση για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες με ευθύνη της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ και παρά τις προσπάθειες των παρατάξεων της Αριστεράς.

Οι συμβασιούχοι παρόλα αυτά είχαν πάλι μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση με εκατοντάδες άτομα και με δυναμισμό και στήριξη από τις παρατάξεις του ΜΕΤΑ και του ΠΑΜΕ.

Το Συντονιστικό τους συνάντησε τον Υφυπουργό, ο οποίος τους είπε ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους (όπως οι ίδιοι διεκδικούν) και ότι δεν έχουν προϋπολογιστεί τα χρήματα που θα χρειάζονταν για κάτι τέτοιο. Παραδέχτηκε ότι θα ανανεωθούν κάποιες συμβάσεις κυρίως στον τομέα της Υγείας, ενώ είπε ότι υπάρχουν σκέψεις για άλλο πρόγραμμα συμβάσεων για ανέργους!

Προφανώς και αυτή η κυβέρνηση θέλει να συνεχίσει την ανακύκλωση της ανεργίας και με μια σύμβαση να παρουσιάζει ότι μειώνει την ανεργία σε διπλάσια ποσοστά από αυτούς που δουλεύουν.

Οι συμβασιούχοι πρέπει να συνεχίσουν πιο δυναμικά τον αγώνα τους, να στηριχτούν από τους μόνιμους και τα συνδικάτα και να συντονιστούν όλοι οι συμβασιούχοι του Δημοσίου ζητώντας μόνιμη δουλειά και κατάργηση του αίσχους των συμβάσεων!

Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό και αδιαπραγμάτευτο!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.