Υπερασπίσου το παιδί

image_pdfimage_print

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των πάνω από 700 σχολείων που τελούν υπό κατάληψη πανελλαδικά κάνουν αυτό που έπρεπε να έχουν κάνει οι εργαζόμενοι, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί καιρό τώρα. Τα βάζουν με μια κυβέρνηση που ξεδιάντροπα παίζει με τις ζωές όλων μας. Για δεύτερη βδομάδα δίνουν έναν μαχητικό αγώνα όχι μόνο απέναντι στην πολιτική επιλογή να αντιμετωπιστεί ο καθημερινά τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων κορωνοιού με μόνο όπλο (των φτωχών )τις μάσκες. Στέκονται με αξιοπρέπεια και πείσμα απέναντι σε εισαγγελείς, αστυνομία, ακροδεξιούς γονείς, τραμπούκους παρακρατικούς, «δημοσιογράφους» αστικών ΜΜΕ.

Τα δύο βασικά αιτήματά τους είναι η μείωση των μαθητών ανά τμήμα για να προστατέψουν την υγεία τη δική τους και των οικογενειών τους και οι προσλήψεις εκπαιδευτικών για να μη χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες από την έναρξη των μαθημάτων. Και τα διεκδικούν με συζητήσεις, συνελεύσεις, ψηφοφορίες, πορείες στις γειτονιές, καταλήψεις. Παρά την ενορχηστρωμένη προσπάθεια τρομοκράτησης και συκοφάντησης του αγώνα τους οι καταλήψεις αυξάνονται και αυτό έχει βάλει μια σοβαρή πίεση στην κυβέρνηση. Στα μεγάλα αστικά κέντρα πολύ λίγα λύκεια και γυμνάσια δεν τελούν υπό κατάληψη .

Η υπουργός παιδείας σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσει τα παιδιά ανακοίνωσε πως στα κατειλημμένα σχολεία θα ξεκινήσει η υποχρεωτική εξ αποστάσεως εκπαίδευση και οι μαθητές –τριες που δε συμμετέχουν θα παίρνουν απουσίες. Σε καμία περίπτωση δε δεχόμαστε τον εκβιασμό της και υπερασπιζόμαστε τα παιδιά. Κανεις εκπαιδευτικός να μην εφαρμόσει τηλε -εκπαίδευση ούτε στα κατειλημμένα σχολεία, ούτε πουθενά. Τα δικά μας όπλα είναι η απεργία, οι γενικές συνελεύσεις. Οι εκπαιδευτικοί , όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να βγούμε στον αγώνα μαζί με τα παιδιά μας. «Γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα…»

Όλοι –ες στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια την Πέμπτη 1 Οκτώβρη

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.