Θέλουμε συνδικάτα ταξικά και όχι κυβερνητικά-εργοδοτικά

image_pdfimage_print

Αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε για άλλη μια φορά, η στάση των υπολοίπων παρατάξεων στην ομοσπονδία μας, όταν τους προτείναμε μερικές καταλήψεις σε νευραλγικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, σαν διαμαρτυρία για τις επαναλαμβανόμενες αδικίες στις πληρωμές των κλιμακίων του 2022.

Η πρόταση μας  δεν συγκέντρωσε καμία αποδοχή, με διάφορες δικαιολογίες. Κορυφαία ήταν ότι θα έχει ζέστη αυτή την περίοδο και θα είμαστε λίγοι γραφικοί αυτοί που θα διαμαρτυρόμαστε, ενώ ακολούθησαν άλλες του τύπου να περιμένουμε να δούμε και τις πληρωμές στα τέλη Ιουλίου και το κλασσικό να οργανωθούμε πρώτα καλύτερα. Άρα από Σεπτέμβρη και βλέπουμε…

 

Θυμίζουμε βέβαια ότι ούτε πέρυσι για αντίστοιχες αδικίες και ανισότητες στο θέμα των κλιμακίων,  δεν αποφασίστηκε καμία αντίδραση από την πλειοψηφία της ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ. Εμείς σαν παράταξη είχαμε προτείνει τότε να πάρουμε απόφαση για απεργία-αποχή από την έκδοση συντάξεων, προκαλώντας μία δυνατή κόντρα και ρήξη με την ηγεσία του ΕΦΚΑ και του Υπ, Εργασίας. Την  πρόταση αυτή την απέρριψαν όλες οι άλλες παρατάξεις “μετά βδελυγμίας”, φοβούμενες τη στοχοποίηση από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ενώ τώρα τα ΜΜΕ μας έχουν στα όπα όπα…

Επίσης άσχημη έκπληξη στο ΔΣ προκάλεσε η δημόσια παραδοχή του εκπροσώπου της ΔΑΚΕ, ότι έχει συναντήσει επανειλημμένως τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, εκτός συλλογικών διαδικασιών, καθώς τον γνωρίζει πολλά χρόνια. Δικαιολογίες του τύπου ότι μέσα από αυτές τις συναντήσεις προωθούν τα εργασιακά μας συμφέροντα, δεν πείθουν την παράταξη μας και την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων.

 

Ακραίος νεοφιλελευθερισμός και ξεπούλημα

Ο Διοικητής και ο νέος υπουργός Αδ. Γεωργιάδης θα συνεχίσουν τις προσπάθειες διάλυσης της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης και της παράδοσης της στα κοράκια της αγοράς. Ο ακροδεξιός υπουργός με τις πρώτες δηλώσεις του έδειξε τις προθέσεις του: να ενισχύσει τα Επαγγελματικά Ταμεία, ενώ στο θέμα του σερβιτόρου-”κολυμβητή” της Ρόδου δεν είδε καμία παρανομία. Παράλληλα η Διοίκηση θα συνεχίσει να λειτουργεί σαν φυσικός αυτουργός και μπράβος της νεοφιλελεύθερης επίθεσης της κυβέρνησης στον ΕΦΚΑ.

 

“Νέα” κυβέρνηση αντεργατικής και αντιδραστικής κατεύθυνσης

Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ με ανακοινώσεις για εκατοντάδες “μεταρρυθμίσεις” και τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης έδωσε το σήμα της γενικευμένης επίθεσης ενάντια στον λαό, για την οποία “δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο”.

Η Ν. Κεραμέως από τη θέση της Υπ. Εσωτερικών στις προτεραιότητες που έθεσε  για τη θητεία της, περιλαμβάνουν την επέκταση της αξιολόγησης “παντού”, την παγίωση της πολιτικής των “μπόνους” παραγωγικότητας και νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων, “με συμβόλαια απόδοσης στη βάση ετήσιας αξιολόγησης” και σύνδεση με τη δυνατότητα χορήγησης “μπόνους”!

 

Με τους αγώνες μας μπορούμε να τους σταματήσουμε

Καλούμε τα συνδικάτα και την ομοσπονδία του χώρου μας να μην εξαντλήσουν την αγωνιστικότητα τους στην απεργία της 7ης Μάρτη, στις διάφορες γιορτές και στα αιτήματα για συναντήσεις με ιθύνοντες.

Σαν εργατικό κίνημα πρέπει να αντιπαρατεθούμε στη νέα επίθεση, που θα ξεκινήσει η  κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο στόχος των αγώνων μας είναι η αντίσταση σε αυτήν, η ανατροπή μέτρων και πλευρών της, η διεκδίκηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Η παράταξης μας στον ΕΦΚΑ, αλλά και συνολικά στην κοινωνία, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για αυτούς τους στόχους.

Όπως το 1990-93 είχαμε την πτώση της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από ένα ισχυρό εργατικό κίνημα, έτσι μπορούμε και τώρα να επιφέρουμε αλλαγές. Το κίνημα των Τεμπών με τα άνω των 2,5 εκατομμύρια διαδηλωτών σε όλη τη χώρα είναι παρών και δεν έχει πει ακόμα την τελευταία λέξη!

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.