Όχι στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης! Αύριο η απεργία συνεχίζεται, συγκέντρωση έξω από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ στις 11 π.μ.

Μεγάλα ποσοστά απεργίας σημειώθηκαν σήμερα από τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ, που αντέδρασαν στα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο υπουργός κ Χατζηδάκης, αντί να εστιάσει στα τεράστια οργανωτικά προβλήματα του ΕΦΚΑ και στην τραγική έλλειψη προσωπικού και να βρει λύσεις, εξήγγειλε ότι θα δώσει κομμάτι της απονομής κυρίας σύνταξης σε ιδιώτες δικηγόρους και λογιστές. Δηλαδή δίνει ξεκάθαρα χώρο στο ιδιωτικό κεφάλαιο να εισχωρήσει στην ασφάλιση και να στήσει εταιρείες που θα κερδοφορούν σε βάρος των ασφαλισμένων και των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία.

Η τακτική του υπουργειου είναι γνωστή: αφήνουν τα προβλήματα να διαιωνίζονται, απαξιώνεται η δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση στα μάτια της κοινωνίας, ώστε πιο εύκολα να ακολουθήσει η αποψίλωση και το ξεπούλημα της.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν και διεκδικούν: ενίσχυση του ΕΦΚΑ με μόνιμο προσωπικό και άμεση λύση στο θέμα της μειωμένης και απαρχαιωμένης υλικοτεχνικής υποδομής, προκειμένου όλες οι συντάξεις να εκδίδονται γρήγορα και χωρίς λάθη από τους υπαλλήλους του οργανισμού. Καμία ιδιωτικοποίηση του δημόσιου κοινωνικού αγαθού της ασφάλισης.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο εργασίας. Αύριο συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η απεργία κι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το κτήριο της Διοίκησης του ΕΦΚΑ, Ακαδημίας 22, στις 11πμ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.