ΕΚΠ – Σωματεία και φορείς – Αποκλεισμός του Υπουργείου Περιβάλλοντος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση που οργανώθηκε από το ΕΚΠ, Σωματεία, φορείς και συλλογικότητες οι οποίοι προχώρησαν από κοινού στον αποκλεισμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος την Δευτέρα το απόγευμα.


Στην κινητοποίηση αναδείχθηκαν τα περιβαλλοντικά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, λιμάνι, Πειραϊκή , OilOne, τα καζάνια στο Πέραμα, η μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στο Σχιστό ενώ ήδη λειτουργεί σταθμός μεταφόρτωσης μέσα στην πόλη του Περάματος.

Στην ίδια κατεύθυνση επισημάνθηκε σχετικά με την χωματερή της Φυλής ότι η επέκτασή της είναι πρόβλημα όχι μόνο της δυτικής Αττικής αλλά ολόκληρου του λεκανοπεδίου.

Ταυτόχρονα ανοίγεται ο δρόμος για την καρκινογόνα καύση των απορριμμάτων στην Αττική, διευρύνεται μια πληγή για την υγεία των κατοίκων και γίνεται ακόμη ένα βήμα στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των σκουπιδιών.

Καταγγέλθηκε ότι τόσο στον Πειραιά όσο και στην Δυτική Αττική κυβέρνηση – περιφέρεια και δημοτικές αρχές μετατρέπουν την περιοχή σε ωρολογιακή περιβαλλοντική βόμβα επιβαρύνοντας δραματικά την υγεία και την ίδια την ζωή των κατοίκων.

Η συγκέντρωση τέθηκε υπό την παρακολούθηση αστυνομικών δυνάμεων ενώ προκλητικά έγινε χρήση Drone από την ΕΛ.ΑΣ το οποίο πετούσε και κατέγραφε τους συγκεντρωμένους…

Η ΠΕΝΕΝ συμμετείχε στην διαμαρτυρία πλαισιώνοντας το μπλοκ και το πανό της “Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας SOSΠειραιάς”.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής καθώς επίσης και της “Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική”.


 

 

Πηγή: penen.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.