Kαταψηφίστηκε η πρόταση του δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας για ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού

του Γιώργου Ορτατζόγλου
Μετά από συνεχείς πιέσεις, συνεπή και αγωνιστική προσπάθεια των εργαζομένων και του Σωματείου, πετύχαμε μια πρώτη μικρή αλλά σημαντική νίκη, απέναντι στους σχεδιασμούς για ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού στην πόλη μας. Με 19 ψήφους υπέρ μας, 12 κατά και 2 παρών,ο δήμαρχος πήρε ηχηρή απάντηση και ένα μεγάλο όχι.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τους δημότες σε ενωτική και αγωνιστική ετοιμότητα.
Ο αγώνας δικαιώνεται, ο αγώνας συνεχίζεται!
Κανείς δεν θα σου περάσει αλυσίδες αν πρώτα εσύ δεν τον αφήσεις να σου πάρει μέτρα!
Αναδημοσιεύουμε την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Στις 16/3 η Διοίκηση κάλεσε το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού για ν’ ανακοινώσει ότι με πολιτική απόφαση η αντικατάσταση των φωτιστικών και λαμπτήρων LED στον Δήμο μας θα γίνει από ιδιωτική εταιρεία. Το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού έχει εκφράσει επανειλημμένα εγγράφως και δια ζώσης, από την περίοδο της κ. Γαϊτανά μέχρι σήμερα, τα σοβαρά προβλήματα που ελλοχεύουν λόγω επικινδυνότητας, πτώσεις ιστών, την κατ’ εξακολούθηση μειωμένη χρηματοδότηση, τα προβλήματα των οχημάτων και την επιτακτική ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.
Ωστόσο τίποτα απ’ όλα αυτά δεν φρόντισε καμία Διοίκηση να τα λάβει υπόψιν, απαξιώνοντας χρόνο με τον χρόνο την Υπηρεσία και κατ’ επέκταση την ποιότητα του φωτισμού στον Δήμο μας, βάζοντας σε κίνδυνο εργαζόμενους και δημότες.
Ενώ υπήρχαν δεσμεύσεις από τον αντιδήμαρχο κ. Κουτσάκη, ότι η αντικατάσταση θα γίνει από τους ηλεκτρολόγους του Δήμου και ενώ το Σωματείο είχε θέσει το ζήτημα στον Δήμαρχο και περιμέναμε απαντήσεις, η Διοίκηση προσπάθησε να παραπλανήσει στη συνάντηση με το τμήμα των Ηλεκτρολόγων, μιλώντας αρχικά μόνο για προμήθεια φωτιστικών και όχι για την τοποθέτηση από ιδιώτη.
ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΟΜΩΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΜΕΣΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ.
Η επιλογή της Διοίκησης, να δώσει σε ιδιώτες τη δουλειά των ηλεκτρολόγων με κόστος 3.724.292,26 ευρώμας βρίσκει κάθετα αντίθετους, γιατί αφενός η αντικατάσταση των φωτιστικών μπορεί να γίνει από το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού χωρίς εργολαβικά υπερκέρδη, διατηρώντας τον δημόσιο χαρακτήρα και αφετέρου γιατί όλος αυτός ο σχεδιασμός θα επιβαρύνει τον Δήμο μας και άρα τους δημότες.
Συγκεκριμένα το 2021 ο Δήμος θα δώσει 100.000 ευρώ, ενώ για τα επόμενα 8 χρόνια θα δίνει 453.036,53 ευρώ ανά έτος!!!
Φυσικά και δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Πρόκειται για την αποκάλυψη του πραγματικού στρατηγικού στόχου της Διοίκησης να παραδώσει σε ιδιώτες κομμάτια υπηρεσιών, ακόμα και δημόσια περιουσία (οικόπεδο για τον 3ο παιδικό σταθμό στη Μητρόπολη).
Από την αρχή των μνημονίων μέχρι και σήμερα με ευθύνη των κυβερνήσεων και δημάρχων οι υπηρεσίες απαξιώνονται μεθοδευμένα ώστε να διεισδύσουν ιδιωτικές εταιρείες στις υπηρεσίες των δήμων.
Η κατάσταση όλο και χειροτερεύει με ελλείψεις προσωπικού και εντατικοποίηση σε κάθε τμήμα και με τους εργαζόμενους να υπερβάλλουν εαυτό, για την κάλυψη των αναγκών.
Επειδή το ποτήρι ξεχείλισε δεν ανεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν, να απαξιώνουν εργαζόμενους και δημότες.
Θα αντισταθούμε στα σχέδια της Διοίκησης και δεν θα χαρίσουμε τη δουλειά και τη ζωή μας σε κανέναν ιδιώτη.
Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις και τις πολιτικές επιλογές της Διοίκησης και την καλούμε να ανακαλέσει ΤΩΡΑ.
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ.
Το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού προτείνει λύση με 1.090.842,80ευρώ και ηΔιοίκηση με 3.724.292,26 ευρώ.
Το ΔΣ

1 Σχόλιο

  1. Μπράβο συνάδελφοι-συναγωνιστές. Καιρό είχαμε να μετρήσουμε επιτυχία κόντρα στα αντιλαϊκά σχέδια. Δύναμη κι αισιοδοξία!

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.