«Κάντε ησυχία όταν τα παιδιά κοιμούνται, όχι όταν τα βιάζουν»

image_pdfimage_print

Της Ελένης Αναστασιάδου 

Όπως όλα δείχνουν, το κράτος μπορεί να παρέχει αστυνομικούς για να φυλάνε πολιτικούς και δημόσια πρόσωπα αλλά δεν νοιάζεται να λάβει κανένα μέτρο για να προστατεύσει την 12χρονη που έπεσε θύμα μαστροπείας και βιασμού και όπως δείχνουν τα γεγονότα ακόμα απειλείται. Μάλιστα, το κράτος όχι μόνο δεν έχει φροντίσει να πάρει κανένα μέτρο αλλά φαίνεται πως μέσω των ΜΜΕ την επανατραυματίζει με απώτερο σκοπό τη συγκάλυψη της υπόθεσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το άρθρο του Newsbomb που αναφέρεται στην υπόθεση του Κολωνού χρησιμοποιώντας όρους όπως «πελάτες» και «είχε πάει». 

Συγκεκριμένα, η μόνη μέριμνα του κράτους είναι η παροχή μιας υποτυπώδους ψυχολογικής βοήθειας μια φορά την εβδομάδα σε απόσταση, μάλιστα, 50 χιλιομέτρων από το σπίτι της. Εκεί η Ε. καλείται να θυμηθεί και άλλα πρόσωπα. Πρόσωπα, που η ίδια ζητάει να υποδείξει. Όπως, μάλιστα, αναφέρει και η μια εκ των συνηγόρων της 12χρονης Α.Ταραχοπούλου «Η Ε. ξέρει που μένουν οι κακοποιητές της και θυμάται και ονόματα». 

Εν συνεχεία του Γολγοθά που βιώνει η 12χρονη μετά από όσα έζησε από το μαστροπό της Ηλία Μίχο, τον επανατραυματισμό της από τα μίντια με την αναφορά σε «πελάτες», έγινε για τέταρτη φορά στόχος κάποιου ή κάποιων που θέλουν να της κλείσουν το στόμα ύστερα από τη νέα καταγγελία της θείας της για απόπειρα αρπαγής της από άγνωστο άνδρα που μπήκε στο σπίτι τους. Ειδικότερα, η 12χρονη κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι άγνωστος άντρας εμφανίστηκε στις 10 το πρωί στο σπίτι της θείας της ενώ εκείνη ήταν μόνη της και αποπειράθηκε να της επιτεθεί με μαχαίρι. Η 12χρονη είπε στους αστυνομικούς ότι κατάφερε να τον απωθήσει χτυπώντας τον στα γεννητικά του όργανα. 

«Άκουσα θόρυβο στην κεντρική είσοδο του διαμερίσματος. Πήγα στην πόρτα και είδα μπροστά μου έναν άνδρα ψηλό, αδύνατο, φορούσε κουκούλα fullface και σκούρα ρούχα, γάντια στα χέρια, ποδονάρια στα παπούτσια, και κρατούσε μαχαίρι. Χωρίς να μου μιλήσει, προσπάθησε να με πλησιάσει. Αντέδρασα και τον χτύπησα με το πόδι μου στα γεννητικά του όργανα. Πρόλαβε και με τραυμάτισε ελαφρά στο χέρι με το μαχαίρι. Δίπλωσε από τον πόνο και τότε τον έσπρωξα και έκλεισα την πόρτα». 

  

Όποιος τολμά να καταγγέλλει θα τιμωρείται με το χειρότερο τρόπο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των πληρεξούσιων δικηγόρων της οικογένειας, Ασπασίας Ταραχοπούλου και Αντωνίας Λεγάκη, δεν είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια δέχεται απειλές, καθώς το Σάββατο 1/4, ενώ ο μικρός της αδελφός βρισκόταν στο προαύλιο του σπιτιού, άγνωστος σταμάτησε μπροστά του και βάζοντας το δάχτυλο μπροστά στο στόμα του, έκανε νόημα «μη μιλάς» και εξαφανίστηκε. Επιπλέον, πριν από τρεις εβδομάδες, άγνωστος είχε πετάξει μία μεγάλη πέτρα στο μπαλκόνι του σπιτιού. Όλα αυτά καθιστούν μια ξεκάθαρη απειλή για τη 12χρονη, τη στιγμή μάλιστα που λίγες μέρες πριν η Ε. κατήγγειλε πως γνωστός καναλάρχης τη βίαζε σε πολυτελές ξενοδοχείο και ο δικηγόρος της τον χαρακτήρισε ως «βασιλιά του Telemarketing»; Ποιος θέλει άραγε να της κλείσει το στόμα;

Μέχρι σήμερα, που έχουν αποκαλυφθεί τουλάχιστον είκοσι πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην εκμετάλλευση της από τον Η. Μίχο που κρατείται για βιασμό και μαστροπεία, η Ε. δεν είχε καμία προστασία αν και η υπόθεση της είναι ψηλά στην λίστα των θεωρούμενων ως «απειλητικών» για τα πρόσωπα που καταγγέλλουν στις αρχές για δράση κυκλωμάτων μαστροπείας. Σε αυτό το σημείο, να σημειωθεί ότι πολλές φορές εξαιτίας απειλών που έχουν δεχθεί θύματα ανάλογων υποθέσεων δεν έχουν καταφέρει να παραστούν σε δίκες με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε απαλλαγές οι υπαίτιοι. Για αυτό έχουν προσπαθήσει επανειλημμένα με βία εντείνοντας τις ενέργειες τους, με την πρόσφατη επίθεση αγνώστου που παραβίασε την είσοδο της οικίας της και επιχείρησε να την πλήξει με μαχαίρι, να την τρομοκρατήσουν, να την εκφοβίσουν και να της κλείσουν τελικά το στόμα.

Η ηθική αυτουργός έχει όνομα και επίθετο.

Η αποκάλυψη της διεύθυνσης κατοικίας και του σχολείου που φοιτεί η Ε. έγινε από την Υφυπουργό εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου. Με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύεται και η αντίληψη της Κυβέρνησης για την προστασία των ανήλικων θυμάτων βιασμών, ρίχνοντας τα θύματα στο σκοτάδι του στιγματισμού και της στοχοποίησης. 

Όταν λοιπόν η Δ. Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων αρμόδια για την Παιδική Προστασία στοχοποιεί και στιγματίζει ένα θύμα βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης δίνοντας τα στοιχεία κατοικίας και το σχολείο της σε μια υπόθεση που έχει απλώσει τα πλοκάμια της σε ολόκληρη την κοινωνία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τα κυκλώματα υψηλής εξουσίας σε κράτος, εκκλησία, αστυνομία, με εξαφανίσεις ανήλικων προσφυγόπουλων και δολοφονίες δημοσιογράφων μέχρι την εμπορία οργάνων, δεν προσπαθεί μόνο να την εξαφανίσει από τη δημοσιότητα αλλά και να περάσει το μήνυμα «Όποιος καταγγέλλει βιασμούς παιδιών τιμωρείται» με την γνωστή τακτική επανατραυματισμού και διασυρμού του θύματος. 

Να μην μιλάς, να φοβάσαι να καταγγέλεις, να σιωπάς, γιατί έτσι και αλλιώς ο κακοποιητής σου θα είναι ελεύθερος

Επομένως, μοιάζει σαν να τιμωρείται η Ε. από τη στιγμή που μίλησε, αφού έξι μήνες μετά η Πολιτεία την έχει αφήσει απολύτως απροστάτευτη στο έλεος των κυκλωμάτων που την εκμεταλλεύονταν, κρατώντας ακόμα προφυλακιστέα την μητέρα της χωρίς να τις αφήνουν καν να συναντηθούν. Όπως δηλώνει και η ίδια: 

«Σήμερα, τόσους μήνες μετά τις αποκαλύψεις της κόρης μου, αντί να αποδοθεί δικαιοσύνη, η κόρη μου εξακολουθεί να βασανίζεται. Αναγκάστηκε να αλλάξει όλη της τη ζωή, από τη μια μέρα στην άλλη και χωρίς καμία προετοιμασία από παιδοψυχολόγο, την πήραν από το σπίτι της και βρέθηκε να ζει στο “Χαμόγελο του Παιδιού” και μετά σε άλλη πόλη, μακριά από τα αδέλφια της, τον πατέρα της και εμένα, ενώ σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής της έχει ανάγκη να σταθούμε δίπλα της και να τη βοηθήσουμε να επουλώσει τις πληγές της. Μετά από όλη τη φρίκη που βίωσε, τώρα εξακολουθεί να κακοποιείται, αφού νιώθει ενοχές γιατί βλέπει τη μητέρα της στη φυλακή, παρότι η ίδια σε κάθε της κατάθεση επαναλαμβάνει ότι δεν ήξερα τίποτα. Νιώθει ότι την τιμωρούν, ότι κανείς δεν την πιστεύει». 

Μάλιστα, η προφυλακισμένη μητέρα αρνείται τις κατηγορίες που της έχουν αποδοθεί για διακεκριμένη μαστροπεία και διακίνηση παιδικής πορνογραφίας ενώ η ίδια μάλιστα έδωσε όλα τα στοιχεία για να ξεκινήσει αυτή η έρευνα: 

«Ενώ εγώ έδωσα όλα τα στοιχεία και ενώ από εμένα ξεκίνησε αυτή η έρευνα, βρέθηκα κατηγορούμενη για κάτι που δεν έκανα. Κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο δεν υπάρχει σε βάρος μου και ούτε ο Μίχος ούτε κανένας άλλος μπορούν να μου προσάψουν το παραμικρό. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι μαζί με εμένα τιμωρείται άδικα όλη η οικογένειά μου και τα οκτώ παιδιά μου, που αποζητούν τη μητέρα τους. Μοναδικό μου στήριγμα είναι η οικογένειά μου, που από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα μου. Εχουν καταθέσει ότι εγώ δεν γνώριζα το παραμικρό, με επισκέπτονται και μου δίνουν δύναμη να αντέξω αυτόν τον Γολγοθά που περνάω. Το μόνο που με νοιάζει αυτή τη στιγμή είναι να αποδειχθεί η αθωότητά μου και να αποφυλακιστώ, για να βρεθώ δίπλα στην οικογένειά μου και ειδικά δίπλα στην κόρη μου, για να τη στηρίξω και να τη βοηθήσω να απαλύνει τις πληγές της».

Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης μητέρας Απόστολος Λύτρας δηλώνει: 

«Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία εναντίον της και αυτό ήδη το αναγνώρισε και η εισηγήτρια δικαστής του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που αποφάνθηκε για το πρώτο αίτημα που υπέβαλε η μητέρα για την άρση της προσωρινής της κράτησης. Μάλιστα, η εισηγήτρια του Συμβουλίου, αναλύοντας ένα προς ένα τα στοιχεία της δικογραφίας, με πληρέστατη αιτιολογία διατύπωσε την άποψη ότι η εντολέας μου δεν έχει συμμετοχή στα αδικήματα που της αποδίδονται και τάχθηκε υπέρ της άρσης της κράτησής της. Η προσωρινή κράτηση της μητέρας λειτουργεί επιβαρυντικά στην ομαλή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη της ανήλικης, γιατί, όπως η ίδια δηλώνει, αισθάνεται υπεύθυνη για την άδικη κράτηση της μητέρας της και νιώθει θυμό, γιατί, όπως λέει, “δεν την πιστεύουν” και η μητέρα της τυγχάνει κατηγορούμενη, παρότι η ίδια κατ’ επανάληψη έχει πει ότι δεν είχε ουδεμία γνώση για όσα βίωνε».

Η αστική δικαιοσύνη είναι σεξιστική και ταξική

Γιατί, λοιπόν, σε άλλες περιπτώσεις που υπάρχουν στοιχεία για κάποιον κατηγορούμενο που βρίσκεται στο περιβάλλον κάθε είδους εξουσίας αφήνεται ελεύθερος ενώ  στην περίπτωση μιας φτωχής λαϊκής οικογένειας από τα Σεπόλια βλέπουμε τη μάνα να παραμένει στη φυλακή; Σε αυτήν την υπόθεση, δημοσιοποιούνται στοιχεία με συγκεκριμένη στόχευση. Να φταίει το μικρό παιδί και σίγουρα η μητέρα του. Για ακόμη μια φορά μια γυναίκα μιας λαϊκής οικογένειας γίνεται το εξιλαστήριο θύμα ενός ολόκληρου κυκλώματος μαστροπείας, το οποίο προστατεύει παιδοβιαστές, πολιτικούς, εκκλησία και άτομα του καλλιτεχνικού χώρου. Η γυναίκα αυτή, λοιπόν, βρίσκεται στη φυλακή ενώ παιδοβιαστές και κακοποιητές απολαμβάνουν το προνόμιο της ελευθερίας. Η διαφθορά και η ανομία του πολιτικού συστήματος αναδεικνύεται και από το γεγονός πως η ΕΛ.ΑΣ. πλήρως εξοπλισμένη δεν διστάζει να καταπνίξει με χημικά φεμινιστικές οργανώσεις και σωματεία που βρίσκονται εκεί για τη 12χρονη και απαιτούν την απελευθέρωση της μητέρας της.

Η Greek mafia, λοιπόν, δεν είναι μόνο στους δρόμους και τις πιάτσες πίσω από κλειστές πόρτες γραφείων και ξενοδοχείων αλλά είναι και μέσα στα σπίτια μας. 

Αγώνας ενάντια στο σύστημα που γεννά σεξισμό, φτώχεια και βαρβαρότητα.

Η πάλη ενάντια στον σεξισμό, την καταπίεση και τη βία απέναντι στις γυναίκες θα συναντηθεί στους δρόμους με τη μάχη να τσακίσουμε την ανεργία και τον ρατσισμό. Δυναμώνοντας αυτούς τους αγώνες, μπορούμε να ξεφορτωθούμε το σύστημα που γεννά σεξισμό, φτώχεια και βαρβαρότητα. Καλούμε τις Αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των παιδιών και καθιστούμε υπεύθυνους όλους τους θεσμικά και πολιτικά αρμόδιους για οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά. Απαιτούμε να βγουν όλα τα ονόματα στη φόρα, τίποτα λιγότερο. Απαιτούμε άμεση αποφυλάκιση της μητέρας και άμεση, πραγματική στήριξη της οικογένειας της 12χρονης από την Πολιτεία και τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. 

Συνεχίζουμε τη μάχη απέναντι σε αυτού του είδους τη «δικαιοσύνη» και απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που σχετίζεται άμεσα με παιδοβιαστές και δολοφόνους και συνεχίζει να επενδύει στην καταστολή, φτιάχνει νόμους κατά των διαδηλώσεων και εκκενώνει καταλήψεις. Καμία συγκάλυψη του κυκλώματος μαστροπείας και εμπορίας ανθρώπων και των σχέσεων του με κέντρα εξουσίας που δρουν στην γειτονιά του Κολωνού. Δεν θα την αφήσουμε μόνη της και δεν θα αφήσουμε καμία μόνη και κανένα μόνο μπροστά στην έμφυλη κακοποίηση και την «δικαιοσύνη». 

Ούτε στον Κολωνό ούτε πουθενά, κάτω τα χέρια από τα παιδιά!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.