Αριστοτέλης: Δευτέρα 20/6, στις 13:00 Κινητοποίηση στην Α’ διεύθυνση Υπερασπίζουμε αταλάντευτα τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και τις ελευθερίες! Πλήρη απαλλαγή των διωκόμενων και της Ρέππα Ντίνας

image_pdfimage_print

Σε κλήση παροχής έγγραφων εξηγήσεων στο μέλος του συλλόγου μας Ρέππα Ντίνα, προχώρησε η Διεύθυνση Α’ Αθήνας, μετά την καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά που προώθησε στον ΓΓ του ΥΠΑΙΘ, η διευθύντρια του 99ου Δημοτικού Σχολείου, Ζημιανίτη Γαρυφαλλιά. Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη διευθύντρια, όχι μόνο προσπάθησε να παρεμποδίσει την ενημέρωση των συναδέλφων στο μέλος του συλλόγου Αριστοτέλη, Ντίνα Ρέππα, αλλά μετά την αποχώρησή της από το σχολείο, προχώρησε σε μια κατάπτυστη και ψευδής καταγγελία την οποία προώθησε στον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ Κόπτση, τη Δ/νση Α’ Αθήνας και στον Σύλλογο Γονέων του δημοτικού σχολείου ζητώντας την καταδίκη της συναδέλφου για ανάρμοστη συμπεριφορά.

 

Απαιτούμε την πλήρη απαλλαγή της εκπαιδευτικού από οποιαδήποτε κατηγορία που αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Δηλώνουμε την πλήρη στήριξή μας και καλούμε σε παράσταση στήριξης και αλληλεγγύης την επόμενη εβδομάδα στη διεύθυνση Α’ Αθήνας. Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να παρευρεθεί στην παράσταση διαμαρτυρίας! Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κανείς και καμία δεν είναι μόνος του.

 

Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη διευθύντρια με δική της αίτηση διαγράφηκε από μέλος του συλλόγου μας γιατί ενοχλήθηκε όταν ο σύλλογός μας ξανά με ομόφωνη απόφασή του καταδίκασε «προτάσεις» της σχετικά με τη συμμετοχή σε επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, με τις οποίες απαγόρευε τη συμμετοχή των ειδικοτήτων και ζητούσε «…οι ημερίδες αυστηρά θα έπρεπε να γίνονται μόνο ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ». Ο Σύλλογός μας έχει καταγγείλει κι άλλες φορές, απόπειρες  να απαγορεύσουν με διάφορες δικαιολογίες την είσοδο στα σχολεία μελών του ΔΣ, εκπροσώπων συνδικαλιστικών παρατάξεων ή μελών της Επιτροπής Αγώνα που ζητούν να ενημερώσουν δια ζώσης τους συναδέλφους.

 

Σε μια περίοδο όπου το Υπουργείο έχει εξαπολύσει δριμύτατη επίθεση στους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο, που εντείνει το καθεστώς τρομοκράτησης και αυταρχισμού, που συνεχίζει και πολλαπλασιάζει να στέλνει στα δικαστήρια τους αγώνες μας και που απειλεί με ραβασάκια, που αδιαφορεί για τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών μας, του δημόσιου σχολείου και της κοινωνίας, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αμφισβητεί το δικαίωμά μας να αντιστεκόμαστε  και να αγωνιζόμαστε συλλογικά  ενάντια στις αντιλαϊκές, αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.

 

Η συνδικαλιστική ελευθερία, δράση και έκφραση ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΗ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ και η παρεμπόδισή της είναι, εκτός από ηθικά απαράδεκτη και  αντισυναδελφική, ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

Καλούμε όλες/ους τις/ους συναδέλισσες/φους να υπερασπιστούν την ελευθερία στη συλλογική δράση και έκφραση, να πυκνώσουν τη συμμετοχή τους σε όλα τα συλλογικά όργανα του σωματείου, να κρατήσουν τα σχολεία ανοιχτά στη διακίνηση πολιτικών ιδεών, να καταδικάσουν και να απομονώσουν φαινόμενα τραμπουκισμού μελών του συλλόγου που ενημερώνουν και διακινούν τις συλλογικές μας αποφάσεις.

 

Kαλούμε τη ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ, την ΑΔΕΔΥ, τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους συλλογικούς φορείς του κινήματος να εκδώσουν ανάλογα ψηφίσματα, να παραβρεθούν στην κινητοποίηση και να προστατεύσουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

 

Θα υπερασπίσουμε κάθε εκπαιδευτικό, στηρίζοντας τους με όλα τα μέσα συνδικαλιστικά και πολιτικά.

 

Όλες και όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας Δευτέρα 20/6, 13:00 στην ΔΙΠΕ Α’ Αθήνας (Χίου 16-18)

————————————————————————————————-

Εκατοντάδες υπογραφές από τα σχολεία του Αριστοτέλη έχουν έρθει ως τώρα 

Υπογράφουμε σε όλα τα σχολεία και προωθούμε στο μέιλ του συλλόγου [email protected] Κατεβάστε το ψήφισμα εδώ

11ο ΔΣ, 20ο ΔΣ, 23ο ΔΣ, 24o, 32o, 39ο, 44ο, 51ο ΔΣ, 53ο, 54ο ΔΣ, 55ο ΔΣ, 56ο, 58οΔΣ, 59ο ΔΣ, 60ο, 62ο ΔΣ, 63ο ΔΣ, 66ο ΔΣ, 69ο ΔΣ, 75ο ΔΣ, 79o, 108ο ΔΣ, 109ο, 128ο, 130ο, 144ο ΔΣ, 150ο, 152ο, 162ο ΔΣ, 2ο ΔΣ Ν. Χαλκηδόνας, 2ο ΔΣ Ν. Φιλαδέλφειας, 1ο ΔΣ Ν.Χαλκηδόνας, 

39ο νηπ/γείο, 6ο ειδικό νηπ/γείο, 61ο νηπ/γείο, 64ο νηπ/γείο, 76ο νηπ/γείο, 79ο νηπ/γείο, 83ο νηπ/γείο, 105 νηπ/γείο, 115ο νηπ/γείο, 118ο νηπ/γείο, 125ο νηπ/γείο, 130ο νηπ/γείο, 134ο νηπ/γείο Αθήνας, 140ο νηπ/γείο, 142ο νηπ/γείο, 2ο νηπ/γείο Ν. Φιλαδέλφειας, 3ο νηπ/γείο Ν. Φιλαδέλφειας, 5ο νηπ/γείο Ν. Φιλαδέλφειας, 9ο νηπ/γείο Ν. Φιλαδέλφειας

ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΝΤΙΝΑ ΡΕΠΠΑ

Δηλώνουμε την συμπαράσταση μας στην αγωνίστρια δασκάλα Ντίνα Ρέππα, μέλος του ΣΕΠΕ ο Αριστοτέλης, για την οποία επιχειρείται άσκηση δίωξης για ανάρμοστη συμπεριφορά μετά από καταγγελία της διευθύντριας του 99ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, στον ΓΓ του ΥΠΑΙΘ, Κόπτση και στη Διεύθυνση Α’ Αθήνας γιατί πήγε να κάνει συνδικαλιστική ενημέρωση στο σχολείο της. Η επιχειρούμενη στο πρόσωπο της δίωξη συνιστά απόπειρα περιορισμού και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής έκφρασης και δράσης και μας βρίσκει όλες/όλους απέναντι. Δηλώνουμε ότι στο πρόσωπο της Ρέππα Ντίνας θα υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις  τη δημοκρατία στα σχολεία, την ελευθερία έκφρασης  και δράσης των μελών του συλλόγου μας καθώς και τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι ανεπιθύμητοι στα σχολεία μας δεν είναι οι αγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί αλλά όσοι επιχειρούν να ενσαρκώσουν τα πιο σκοτεινά σχέδια της εξουσίας. Ανάρμοστη συμπεριφορά δεν είναι η συνδικαλιστική ενημέρωση αλλά η απόπειρα φίμωσης και τρομοκράτησης των μαχόμενων εκπαιδευτικών.

Τέτοιες αυταρχικές συμπεριφορές και καταδοτικές πρακτικές που χρησιμοποιούν το διευθυντικό δικαίωμα για να ασκήσουν απειλές υπηρεσιακών κυρώσεων στους εκπαιδευτικούς δε μας φοβίζουν, έχουν τη χλεύη μας, την περιφρόνησή μας και θα μας βρίσκουν ενωμένες/ους απέναντι τους!

Η απόπειρα δίωξης της αγωνίστριας δασκάλας Ρέππα Ντίνας θα πέσει στο κενό.

Απαιτούμε να μην προχωρήσει καμία απολύτως υπηρεσιακή διαδικασία δίωξης

Η αλληλεγγύη μας θα νικήσει!

 

Δεκάδες ψηφίσματα στήριξης της εκπαιδευτικού του συλλόγου μας, Ρέππα Ντίνας

ΣΕΠΕ Αριστοτέλης, 

Μαγνησίας, 

Αθηνά, 

Αμαρουσίου, 

Περικλής, 

Κ. Σωτηρίου, 

Παρθενώνας, 

Αιγάλεω, 

Γληνός, 

Αργοσαρωνικός, 

Πλουμπίδης, 

Ηρώ Κωνσταντοπούλου, 

Ν. Σμύρνη, 

Ζ’ Θεσσαλονίκης, 

Κορίνθου, 

Σύρου Τήνου Μυκόνου, 

Τρικάλων, 

Λαγκαδάς,

Πρέβεζας, 

Ροδόπης, 

Δ. Αττικής, 

Α’ Αθηνών, 

Αρκαδίας, 

Νίκαιας, 

Μεσσηνίας,

Ρόζα Ιμβριώτη, 

Πρόοδος, 

Πιερίας,

Ηλιούπολης, 

Γλυφάδας, 

Χίου,

Σάμου,

Κέρκυρας,

Καλλιθέας,

Χαϊδαρίου,

Λήμνου,

Αμφιλοχίας,

Χανίων,

Σωκράτης,

Ρήγας Φεραίος,

Λακεδαίμονος,

 

 

ΕΛΜΕ 

Α’ ΕΛΜΕ Αθήνας, 

Β’ ΕΛΜΕ Αθήνας, 

Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, 

Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας, 

Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, 

Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, 

ΕΛΜΕ Λιοσίων Ζεφύρι Φυλής,

ΕΛΜΕ Β’ Εβρου, 

ΕΛΜΕ Φθιώτιδας, 

ΕΛΜΕ Καλλιθέας-Ν. Σμύρνης-Μοσχάτου,

ΕΛΜΕ Χαλκιδικής, 

ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, 

ΕΛΜΕ Κέρκυρας, 

Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης,

Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, 

ΕΛΜΕ Φωκίδας, 

ΕΛΜΕ Σάμου,

ΕΛΜΕ Ηρακλείου,

ΕΛΜΕ Σάμου, 

ΕΛΜΕ Χανίων, 

Α’ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστερίου), 

Α’ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Ελευσίνα),

Β’ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής,

Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης,

ΕΛΜΕ Εύβοιας,

Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης,

Καστοριάς,

Ζ’ ΕΛΜΕ Αθήνας,

Λήμνου,

ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων,

ΕΛΜΕ Ηλείας,

Α’ ΕΛΜΕ Αχαϊας,

 

 

 

Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιορίστων Εκπαιδευτικών

 

ΠΕΝΕΝ Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, 

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΝΑΤ, 

Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΤΑ Καλλιθέας

ΕΛΓΟ Δήμητρα,

ΠΟΣΠΕΡΤ,

ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιά)

ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας)

Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών,

Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Αθήνα,

Σύλλογος Γονέων 1ου Λυκείου Πετρούπολης,

Ένωση Γονέων Πετρούπολης,

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων,

ΠΕΣΕΚ,

ΣΕΦΚ (Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση)

ΣΥΒΧΨΑ (Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου και Ψηφιακών μέσων Αττικής)

Σύλλογος Εργαζομένων ΤΕΕ

 

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ 24/5/2022 

Ομόφωνο Ψήφισμα στήριξης της εκπαιδευτικού Ρέππα Ντίνας εδώ

Κάποιοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν τις θέσεις τους ως διευθυντές καταγγέλλοντας συναδέλφους/Στο «αναβαθμισμένο» σχολείο της «αξιολόγησης» που ονειρεύονται το μόνο που θα παρέχεται δωρεάν είναι ο αυταρχισμός και οι κουκούλες!

Με ομόφωνη απόφαση της ΓΣ του συλλόγου μας καταγγέλλουμε με τον πιο σαφή και κάθετο τρόπο τη διευθύντρια του 99ου Δημοτικού Σχολείου, Ζημιανίτη Γαρυφαλλιά για παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής ενημέρωσης, έκφρασης, ελευθερίας και δράσης των μελών του  συλλόγου μας καθώς και για αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά και πρακτική. Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη διευθύντρια με δική της αίτηση διαγράφηκε από μέλος του συλλόγου μας γιατί ενοχλήθηκε όταν ο σύλλογός μας ξανά με ομόφωνη απόφασή του καταδίκασε «προτάσεις» της σχετικά με τη συμμετοχή σε επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, με τις οποίες απαγόρευε τη συμμετοχή των ειδικοτήτων και ζητούσε «…οι ημερίδες αυστηρά θα έπρεπε να γίνονται μόνο ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ». Ο Σύλλογός μας έχει καταγγείλει κι άλλες φορές, απόπειρες  να απαγορεύσουν με διάφορες δικαιολογίες την είσοδο στα σχολεία μελών του ΔΣ, εκπροσώπων συνδικαλιστικών παρατάξεων ή μελών της Επιτροπής Αγώνα που ζητούν να ενημερώσουν δια ζώσης τους συναδέλφους.

Η διευθύντρια του 99ου ΔΣ, όχι μόνο προσπάθησε να παρεμποδίσει την ενημέρωση των συναδέλφων στο μέλος του συλλόγου Αριστοτέλη, Ντίνα Ρέππα, αλλά μετά την αποχώρησή της από το σχολείο, προχώρησε σε μια κατάπτυστη και ψευδής καταγγελία την οποία προώθησε στον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ Κόπτση, τη Δ/νση Α’ Αθήνας και σε μαθητ(ρι)ες του δημοτικού σχολείου ζητώντας την καταδίκη της συναδέλφου για ανάρμοστη συμπεριφορά. Καταγγέλλουμε  τέτοιες αυταρχικές συμπεριφορές καθώς και τις καταδοτικές πρακτικές που πλήττουν όχι μόνο το συνδικαλιστικό δικαίωμα αλλά επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν τη διευθυντική εξουσία για να πλήξουν υπηρεσιακά τους εκπαιδευτικούς!… συνέχεια εδώ

 

Κι εκατοντάδες υπογραφές (887) από εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κι αλληλέγγυους εργαζόμενους από όλη τη χώρα εδώ

28 Δημοτικές Κινήσεις και 11 περιφερειακές κινήσεις με δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους εδώ

Διαβάστε περισσότερα: https://www.sylaristotelis.com/products/kyma-stirixis-stin-ekpaideytiko-toy-syllogoy-mas-reppa-ntina-apenanti-stin-apopeira-dioxis-tis-gia-ti-syndikalistiki-tis-drasi/?fbclid=IwAR1-UGyNo9Hqgz4nsWseRRH5E7O6Mi3RUGpvq-q_DyozsDDNW7iMm3wk0WE

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.