Xιλιάδες κόσμος στους δρόμους για ισότητα και καταπολέμηση των διακρίσεων και της βίας προς τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

image_pdfimage_print

Και φέτος, οι εκδηλώσεις του Athens Gay Pride κορυφώθηκαν με την παρέλαση του φεστιβάλ υπερηφάνειας στην Αθήνα, η οποία ξεκίνησε από την Πλατεία Συντάγματος, όπου έλαβαν χώρα οι εκδηλώσεις του Σαββάτου, 18 Ιουνίου και, αφού κατέβηκε την Πανεπιστημίου και ανέβηκε τη Σταδίου, συμβολικά κατέληξε στο Σύνταγμα θέτοντας τα αιτήματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για τα δικαιωματά του προς την πολιτεία.

Οι δρόμοι γέμισαν με χρώματα, μουσική, ρυθμούς αλλά και πλακάτ με συνθήματα για ισότητα και καταπολέμηση των διακρίσεων και της βίας προς τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Πολλές πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες συμμετείχαν στην παρέλαση, φωνάζοντας συνθήματα κατά του ρατσισμού, της ομοφοβίας, του σεξισμού, ζητώντας δικαιοσύνη απέναντι στις γυναικοκτονίες, τα περιστατικά σεξουαλικής βίας και το θάνατο του Ζακ/Zackie.

H Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” και το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών έδωσε το παρών με ένα δυναμικό μπλοκ από μετανάστες και ντόπιους που φώναξαν συνθήματα κατά του ρατσισμού, του σεξισμού και της ομοφοβίας και ζήτησαν δικαίωση για τα θύματα έμφυλης βίας.

Ντόπιοι και μετανάστες, στεκόμαστε ενωμένοι απέναντι στις διακρίσεις, το σεξισμό και την έμφυλη βία ζητώντας ισότητα και ελευθερία για όλους!


φωτο Aristotel Nikolli

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.