Aνακοίνωση Ριζοσπαστικών Αγωνιστικών Κινήσεων

image_pdfimage_print

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητές συναδέλφισσες

Δυστυχώς η συγκυρία και τα προβλήματα μας αναγκάζουν να επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση, καθώς η κυβέρνηση της Δεξιάς του Μητσοτάκη, δεν μας αφήνει να ησυχάσουμε ούτε και τις Γιορτές με τις αντεργατικές της πολιτικές.

Έτσι υπάρχουν συνεχείς οχλήσεις προς τα συνδικάτα του ΕΦΚΑ για προβλήματα που επαναλαμβάνονται διαρκώς: έλλειψη θέρμανσης σε τουλάχιστον τρεις Τοπικές Διευθύνσεις, αδικίες και ανισότητες και όχι διορθώσεις στις πληρωμές των κλιμακίων, παράλογες συμπεριφορές και απαιτήσεις διευθυντικών στελεχών (που περιλαμβάνουν αυταρχισμό, μη επιλογή στα κλιμάκια κ.α.), εργαζόμενους καταδιωκόμενους από μηνύσεις και λεκτικές επιθέσεις και άλλα αντίστοιχα τέτοια φαινόμενα.

Είχαμε βγάλει σαν παράταξη μία ανακοίνωση εδώ και πάνω από ενάμιση μήνα για ένα πρόγραμμα δράσης στον ΕΦΚΑ για τα διάφορα προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε σαν εργαζόμενοι\ες. Για τα δε κλιμάκια έχουμε καταθέσει διάφορες προτάσεις για αγωνιστικές δράσεις από το περσινό συνέδριο της ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ, όμως καμία παράταξη δεν συμφώνησε με αυτές. Έχουμε πάρει απόφαση σαν ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ να πάμε σε μία κλαδική απεργία στο χώρο μας, μαζί όμως με δράσεις και κινητοποιήσεις και πριν και μετά την απεργία. Όμως και σε αυτό το θέμα δεν υιοθετήθηκαν οι προτάσεις μας, να γίνουν κάποιες συμβολικές και μη διαμαρτυρίες.

Προτείναμε για άλλη μια φορά και στο Σύλλογο Αττικής τρεις δράσεις με αφορμή τις συνεχιζόμενες αδικίες στα κλιμάκια, την έλλειψη θέρμανσης σε Τοπική Διεύθυνση, αλλά και για την “φιέστα”, που ετοιμάζει ο Υπ. Εργασίας με την Διοίκηση του ΕΦΚΑ. Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι τρεις “συνήθεις ύποπτοι” (Συμμαχία, ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ) αρνήθηκαν να κινητοποιηθούμε άμεσα και παρέπεμψαν τις όποιες αποφάσεις για μετά τις Γιορτές.

Συνέδριο ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ

Αναγκαστικά πρέπει να αναφέρουμε και δυο λόγια όσον αφορά την απόφαση της Ομοσπονδίας για το ενδιάμεσο συνέδριο στα Γιάννενα:

• Ήμασταν η μόνη παράταξη που εξαρχής διαφωνήσαμε για την διοργάνωση συνεδρίου στην επαρχία, καθώς τα κόστη είναι μεγαλύτερα, αφού γίνεται μετακίνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνέδρων, ενώ στην Αθήνα αυτό αφορά τους συνέδρους της Περιφέρειας (περίπου 60%) – Την Περιφέρεια φυσικά δεν την υποτιμούμε και γι’ αυτό πρέπει να γίνουν πιο πολλές περιοδείες με περισσότερα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας.
  • Ψηφίσαμε λευκό, καθώς είμαστε υπέρ της διεξαγωγής του συνεδρίου, αλλά κατά της διοργάνωσης του στην επαρχία και ήρθαμε σε αντιπαράθεση με τις παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ για αυτό το θέμα. Και φυσικά δεν πιστέψαμε τα όσα ψεύτικα διέδιδαν οι περισσότερες παρατάξεις του προεδρείου της ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ, περί υποχρεωτικότητας διεξαγωγής του συνεδρίου στην επαρχία.

Σαν παράταξη δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα για την υπεράσπιση των συναδέλφων. Με διαφόρων μορφών κινητοποιήσεις και μαζί με περιοδείες και συνελεύσεις, μπορούμε να οργανώσουμε ένα πρόγραμμα αγώνων για να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.

Καλούμε τα συνδικάτα και τις παρατάξεις της ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ να ενεργοποιηθούν ΑΜΕΣΑ σε μια αγωνιστική κατεύθυνση, όπως αρμόζει στα καθήκοντα μας και στη συγκυρία.

Ριζοσπαστικές Αγωνιστικές Κινήσεις

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

*