Κόντρα στην απεργοσπασία και την υποταγή 14 Νοέμβρη απεργούμε-Να τα πάρουμε όλα πίσω

Μετά από πολλές παλινωδίες και υπονομεύσεις από τις παρατάξεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα και η ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 14 Νοέμβρη. Η ΓΣΕΕ μπροστά στο ενδεχόμενο η απεργία να πάρει χαρακτηριστικά πανεργατικής απεργίας προχώρησε σε απεργοσπασία καλώντας τον ιδιωτικό τομέα να απεργήσει 28 Νοέμβρη. Πρόκειται για ανοιχτή πρόκληση προς τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα!

Η απεργία 14 Νοέμβρη πρέπει να πιάσει το νήμα από τις απεργίες των εργαζομένων της Cosco και της ΠΝΟ, τους αγώνες για ΣΣΕ, για ΒΑΕ, τους αγώνες των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ, τις κινητοποιήσεις των μαθητών.

Η κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ και όλο το αστικό μπλοκ προετοιμάζονται για μια πυκνή προεκλογική περίοδο, κατά την οποία θα θέσουν στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα το «δίλημμα» εμείς ή αυτοί. Η φιλο-νατοική, φιλο-πόλεμη, μνημονιακή κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου συνεχίζει να προκαλεί με την προσπάθεια να πείσει για μια δήθεν καθαρή μνημονιακή έξοδο και αποκατάσταση της κανονικότητας, την ίδια στιγμή που κάνει πολιτικό παιχνίδι με την περικοπή των συντάξεων, την αύξηση του κατώτατου μισθού και τις προσλήψεις την επόμενη τριετία, δηλαδή μετά το 2019! Συνεχίζει την επιβολή του χαρατσιού του ΕΝΦΙΑ, τη ληστρική φορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων, τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας, το ξεπούλημα δημόσιων χώρων και οργανισμών, την αξιολόγηση σε όλο το δημόσιο.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από την υποταγμένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, που έχει σηκώσει λευκή σημαία. Η επιτυχία της απεργίας και η διεύθυνση του αγώνα πρέπει να περάσει στα χέρια των εργαζομένων και της αριστεράς στα πρωτοβάθμια σωματεία, με αποφάσεις από γενικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα. Στην κατεύθυνση αυτή η λογική της περιχαράκωσης και των ξεχωριστών απεργιακών κινητοποιήσεων και συγκεντρώσεων από δυνάμεις της Αριστεράς στα συνδικάτα, κάθε άλλο παρά βοηθητική είναι. Αυτή την περίοδο είναι αναγκαία η μέγιστη δυνατή ενότητα και συσπείρωση δυνάμεων, κόντρα σε κάθε λογική σεχταρισμού και απομονωτικής τακτικής.

Διεκδικούμε ανυποχώρητα:

  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις
  • Επαναφορά 13ου-14ου μισθού
  • 751 ευρώ βασικό μισθό
  • Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή στα λαϊκά στρώματα
  • Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων
  • Κάτω τα χέρια από τα Βαρέα και ανθυγιεινά
  • Συλλογικές συμβάσεις εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες μας
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  • Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις.

Συμμετέχουμε στην απεργία 14 Νοέμβρη και στα συλλαλητήρια

Στην ενότητα η δύναμη -στον αγώνα η ελπίδα

ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΗΜΑ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.