ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ

image_pdfimage_print

Ανακοίνωση Ριζοσπαστικής Παρέμβασης Εργαζόμενων στο ΙΚΑ

Συνάδελφοι/ες εδώ και δύο χρόνια βιώνουμε την προσπάθεια υλοποίησης του ΕΦΚΑ, που μετατρέπει την Κοινωνική Ασφάλιση σε προνοιακή πολιτική επιδομάτων φτώχειας, αλλά και το εσωτερικό οργανωτικό χάος.
Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων υποφέρει σε αυτόν τον Οργανισμό και αρκετοί συνάδελφοι/ες θέλουν να φύγουν, όχι μόνο εξαιτίας των άθλιων συνθηκών εργασίας που επικρατούν, αλλά και γιατί ανησυχούν για την βιωσιμότητα του. Η Διοίκηση και το Υπ. Εργασίας κωφεύουν και τις συνέπειες τις πληρώνουν όλοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, ασφαλισμένοι.
Όμως και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στους Συλλόγους και την Ομοσπονδία μας αντί να οργανώσουν δυναμικές κινητοποιήσεις απέναντι στη Διοίκηση και το Υπουργείο στέκονται αμήχανα και παθητικά καλλιεργώντας την απογοήτευση. Οι όποιες κινητοποιήσεις προκηρύσσονται, αφήνονται χωρίς οργάνωση και προοπτική κλιμάκωσης. Έτσι όμως τα συνδικάτα απαξιώνονται στα μάτια των εργαζομένων και τελικά καταντούν να λειτουργούν ως οργανισμός καθυπόταξης των εργαζομένων που εκπροσωπούν.
Από την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Α.Ε.Ε πραγματοποιεί καταλήψεις των Περιφερειακών Διευθύνσεων του Ο.Α.Ε.Ε. Οι υπάλληλοι του ΟΑΕΕ είναι συνάδελφοί μας και βιώνουν τις ίδιες δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ. Είναι ευκαιρία αυτές οι καταλήψεις να αποτελέσουν αρχή για πραγματικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις με ενότητα και συμμετοχή όλων των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ. Απαιτείται η έμπρακτη υποστήριξη τόσο των Συλλόγων μας, όσο και της Ομοσπονδίας μας.
Οι λύσεις μπορεί να έρθουν όταν αξιοποιήσουμε την δύναμη που έχει η συλλογική μας δράση Έτσι μόνο θα δημιουργήσουμε πολιτικό πρόβλημα και πίεση σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις για την ζωή και την εργασία μας. Έτσι θα πιέσουμε και τα συνδικάτα να δράσουν όπως πρέπει και θα φέρουμε αλλαγές προς το καλύτερο.
– Δηλώνουμε την αμέριστη ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ και καλούμε Συλλόγους και Ομοσπονδίες να λάβουν παρόμοιες αποφάσεις και να συντονίσουμε τον αγώνα μας
– ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ συμμετέχουμε όλοι και όλες στην απεργία της ΑΔΕΔΥ

Διεκδικούμε ξανά: Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις – Επαναφορά 13ου-14ου μισθού. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή στα λαϊκά στρώματα. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν.4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.