Όλες και όλοι στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ – Τρίτη 21 Μάη

image_pdfimage_print

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ – ΤΡΙΤΗ 21 ΜΑΗ

Από το φθινόπωρο του 2021 παρουσιάστηκε για την κυβέρνηση και την αστική τάξη μια ιστορική ευκαιρία για την λεηλασία των εργατικών στρωμάτων: Η εκτίναξη του πληθωρισμού. Το όφελος για την αστική τάξη είναι τα υπερκέρδη από την άνοδο των τιμών και το όφελος για την κυβέρνηση είναι η αύξηση των εσόδων από τους φόρους ( ΦΠΑ και Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης). Η ακρίβεια στα αγαθά και τις υπηρεσίες του «καλαθιού του νοικοκυριού», είναι τουλάχιστον διπλάσια του επίσημου πληθωρισμού.

Μόλις πρόσφατα ο κατώτατος μισθός έφτασε λίγο πάνω από τα επίπεδα του 2012, αλλά ο πραγματικός μισθός (αποπληθωρισμένος) δεν έχει φτάσει ακόμη στα επίπεδα του 2012. Όσο για τους δημόσιους υπαλλήλους, πλέον ο Υ.Ε. στο Δημόσιο έχει μικρότερο μισθό από τον Υ.Ε. στον Ιδιωτικό Τομέα, ενώ ο 13ος-14ος μισθός παραμένουν κομμένοι.  

Το καθεστώς εκμετάλλευσης της εργασίας που εγκαθιδρύθηκε με τα Μνημόνια, όχι μόνο δεν αναιρέθηκε, αλλά εμπεδώνεται και από πολλές απόψεις εμβαθύνεται. 

Φτάσαμε στο σημείο να θεσπιστεί 13ωρο συνεχόμενης εργασίας και 6ήμερη απασχόληση, η εργασία την Κυριακή επεκτείνονται σε διαρκώς νέους κλάδους, ενώ το κοινωνικό κράτος αποσυντίθεται και ιδιωτικοποιείται, με υποδομές που υποβαθμίζονται και τρομερές ελλείψεις προσωπικού, εξαιτίας των πολύ χαμηλών επιπέδων κρατικών δαπανών.

Ως αποτέλεσμα όλων των προηγούμενων, η Ελλάδα έχει τις υψηλότερες επιδόσεις σε πάμπολλους δείκτες φτώχειας και κοινωνικής δυστυχίας στην Ευρώπη.

ΕΦΚΑ: οι ιδιώτες ξεσαλώνουν

Οι ιδιωτικές εταιρίες κάνουν πάρτι στο σαρκίο της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης αναλαμβάνοντας όλο και περισσότερες υπηρεσίες, κάνοντας εργασίες που παλαιότερα έκαναν πιο σωστά και πιο φθηνά οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι. Έχουν φτάσει στο σημείο οι εταιρίες, με την ανοχή (ή και την στήριξη) της κυβέρνησης της ΝΔ, να νομίζουν ότι μπορούν (και το κάνουν) να εκπροσωπούν τον ΕΦΚΑ! 

Οι εργαζόμενοι\ες εισπράττουμε κυρίως κατηγορίες, χωρίς οι περισσότεροι εκτός ΕΦΚΑ να καταλαβαίνουν, ότι αν δεν υπήρχαμε κι εμείς, η κατάσταση για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους θα ήταν πολύ χειρότερη. 

 

Οι αντιστάσεις συνεχίζονται

Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία την Τρίτη 21 Μάη με κύρια αιτήματα τις μισθολογικές αυξήσεις και την επαναφορά των δώρων. Παρά τις διαφορές μας με την συνδικαλιστική ηγεσία και την κριτική που έχουμε ασκήσει στις τρεις βασικές παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Σύριζα) και στην ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ, η συμμετοχή μας στην απεργία είναι σημαντική για να τεθούν τα αιτήματα των δημοσίων υπαλλήλων επί τάπητος την προεκλογική περίοδο, που διανύουμε. 

 

Διεκδικούμε: 

  • Μεγάλες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις – Επαναφορά του 13ου & 14ου μισθού
  • Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ) των μισθών με βάση τον πληθωρισμό     
  • Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016-’17 – Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
  • Βελτίωση των συνθηκών εργασίας – Κατάργηση της προσχηματικής αξιολόγησης – Αξιοκρατικό σύστημα για όλες τις κρίσεις προσωπικού  
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των αναγκών στις δημόσιες υπηρεσίες – Μονιμοποίηση όλων των ΙΔΑΧ & ΙΔΟΧ
  • Έξω οι ιδιώτες  από τον ΕΦΚΑ (μάνατζερ & golden boys-girls, 1555, “πιστοποιημένοι” κλπ) – Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις – Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων
  • Ελευθερία στη συνδικαλιστική δράση, την απεργία, τη διαδήλωση – Κατάργηση των αντεργατικών νόμων Χατζηδάκη & Γεωργιάδη – Να σταματήσουν οι διώξεις αγωνιστών 
  • Δημόσιο Καθολικό Κοινωνικό Ασφαλιστικό Σύστημα 
  • Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Κατάργηση των ιδιωτικών χειρουργείων  
  • Όχι στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις – Λεφτά για κοινωνικές δαπάνες, όχι για εξοπλισμούς –  Αγώνας κατά του φασισμού, του μιλιταρισμού, του ρατσισμού και του σεξισμού

 

Συμμετέχουμε στην απεργία στις 21 Μάη και στα συλλαλητήρια

Προσυγκέντρωση Αθήνας στις 10:30 πμ στην πλ. Κλαυθμώνος

(Θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα & το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.