Επιστολή διαμαρτυρίας από Επιτροπή Συμβασιούχων Καθαριστών ΕΦΚΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΡΟΣ:

ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΕΦΚΑ ΣΟΧ1/2019

1)ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΕΡΓΑΣΙΑ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ 

ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

2) ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ: ΧΑΛΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Εν μέσω πανδημίας που το σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει και μετράμε χιλιάδες νεκρούς, τα δικαιώματα των εργαζομένων έχουν συρρικνωθεί και προσπαθούν να επιβιώσουν με επιδόματα πείνας, την ιδία στιγμή η κυβέρνηση μπουκώνει με ζεστό χρήμα την μεγαλοεργοδοσία και τους εργολάβους κάνοντας τους δωράκι τις υπηρεσίες καθαριότητας του ΕΦΚΑ δείχνοντας ότι η αναλγησία αποτελεί την κύρια επιλογή της. 

Έτσι και στην περίπτωση την δική μας, την χρονική περίοδο που επιβάλετε οι υπηρεσίες να καθαρίζονται – απολυμαίνονται σχολαστικά και σε τακτικά διαστήματα, η διοίκηση του ΕΦΚΑ, το υπουργείο ΕΡΓΑΣΙΑΣ και η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ εν μέσω πανδημίας απολύει εκατοντάδες εργαζόμενους  ορισμένου χρόνου από τις υπηρεσίες καθαριότητας του ΕΦΚΑ που λήγουν οι συμβάσεις τους στις 17/3/2021. Εργαζόμενοι που παρέλαβαν από τους εργολάβους τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ σε κακό χάλι, εργαζόμενοι που στάθηκαν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας  κράτησαν καθαρές τις υπηρεσίες και όχι μόνο αφού εκτελούσαν και αλλά καθήκοντα (θυρωρού, σεκιούριτι, γραμματειακή υποστήριξη, τηλεφωνήτριες) είναι ξεκάθαρο ότι οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Δε θα επιτρέψουμε να επανέλθει το αμαρτωλό καθεστώς των εργολάβων που πληρώνει με μισθούς πείνας τους εργαζόμενους του και κοστίζει  υπέρογκα ποσά στον οργανισμό.

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1.ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΦΚΑ

2.ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

3.ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2021

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : ΑΔΕΔΥ                            ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ 

  Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π. ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΕΦΚΑ ΣΟΧ 1/2019

  Π.Ο.Σ.Ε –ΙΚΑ ΠΛΗΡ: ΣΑΚΑΛΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 697-4842634

  Σ.Υ.Α.Τ.ΠΑΤΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 697-6980246

  Μ.Μ.Ε.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.