Αριστοτέλης: Αλληλεγγύη στη συνάδελφο θεατρολόγο -που πρόβαλε στις/στους μαθητ(ρι)ες της την ταινία «αγόρια στο ντους»- απέναντι στον σκοταδισμό και την ομοφοβία

image_pdfimage_print

26-05-2023

Όχι στη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών και του έργου τους

Κανένας μόνος – καμία μόνη απέναντι στα φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού

Υπερασπιζόμαστε την παιδαγωγική ελευθερία

 

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε  την απαράδεκτη και ανυπόστατη στοχοποίηση της συναδέλφου θεατρολόγου που αποφάσισε να προβάλει την ταινία «Αγόρια στο ντους» στις/στους μαθητ(ρι)ες της όπως και τις αήθεις επιθέσεις στον διευθυντή του σχολείου από δημοσιεύματα.

 

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στη συνάδελφο απέναντι στις απειλές, στις διώξεις, στον σκοταδισμό, την ομοφοβία και την αναπαραγωγή στερεοτύπων. Είμαστε αταλάντευτα και μαχητικά στο πλευρό κάθε αγωνιζόμενης/ου εκπαιδευτικού που απέναντι στα στερεότυπα και τις προκαταλήξεις ορθώνει το παιδαγωγικό του ανάστημα. Η συνάδελφος επιτέλεσε το παιδαγωγικό της έργο και ο διευθυντής του σχολείου απάντησε όπου χρειάστηκε τηρώντας το υπηρεσιακό πρωτόκολλο.

 

Η προάσπιση της παιδαγωγικής ελευθερίας, η προστασία του επαγγελματικού κι επιστημονικού μας ρόλου απέναντι στα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις είναι κομβικό ζήτημα.

 

Καταδικάζουμε το κυνήγι μαγισσών που έχει εξαπολυθεί από μερίδα των ΜΜΕ που συνηθίζουν να επιδίδονται σε πρακτικές ανθρωποφαγίας και στοχοποίησης εργαζόμενων ή και ολόκληρων κλάδων. Η τοξικότητα και ο κιτρινισμός μερίδας των ΜΜΕ βλάπτει σοβαρά την ομαλή λειτουργία των σχολείων μας.

 

Αναφορικά με την προβολή της συγκεκριμένης ταινίας που έχει μονοπωλήσει τη δημοσιότητα τις τελευταίες ώρες  υπενθυμίζουμε ότι η πλατφόρμα streaming ταινιών για τα σχολεία Cinedu σχεδιάστηκε από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου με εταίρο του έργου και το ΥΠΑΙΘ. Ο καταμερισμός των ταινιών σε κατηγορίες, δεν έγινε με κριτήριο την καταλληλότητά τους ανά ηλικία αλλά τη συνάφειά τους με τα αναλυτικά προγράμματα κάθε βαθμίδας. Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με κωδικό που λαμβάνει το σχολείο αφού στείλει σχετικό αίτημα μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του σχολείου. Είναι απαράδεκτο το ΙΕΠ που έχει αφήσει να περάσει στις πλατφόρμες του ρατσιστικό και σκοταδιστικό υλικό όπως και με το υλικό της εισαγωγικής επιμόρφωσης των νεοδιόριστων, βγήκε να δηλώσει ότι δεν έχει την έγκρισή του το υλικό της πλατφόρμας αυτής με τις ταινίες.

 

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να πάρει ξεκάθαρη θέση, να πάψει να καλλιεργεί κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού, να σταματήσει να αφήνει τους/τις εκπαιδευτικούς έρμαια στις πλέον εξωφρενικές επιθέσεις και να μην ασκήσει διώξεις σε βάρος συναδέλφων. Ας μην ξεχνάμε, ότι είναι το ίδιο Υπουργείο που μας καλεί να οργανώσουμε στα εργαστήρια δεξιοτήτων μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης από την Γ΄ Δημοτικού ακόμη. Αν ορισμένοι κύκλοι επιθυμούν την επιστροφή στον σκοταδισμό και την εποχή της παραπληροφόρησης των παιδιών γύρω από τόσο ευαίσθητα ζητήματα, οι εκπαιδευτικοί υπερασπιζόμαστε το δημόσιο δωρεάν σχολείο της ολόπλευρης γνώσης και της δημοκρατίας.

 

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να εκφράσει τη συμπαράστασή του στη συνάδελφο εκπαιδευτικό και στον διευθυντή του σχολείου και να παρέχει κάθε δυνατή νομική ή άλλη κάλυψη.

 

Κανένας μόνος – καμία μόνη απέναντι στα φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού

Όχι στη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών και του έργου τους

 

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

 

Η πρόεδρος                                      Η γραμματέας

 

                                      Τάσσου Δήμητρα                                     Πετροπούλου Έλενα

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.