Οι αντεργατικές πολιτικές, ο αυταρχισμός και η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, δεν θα περάσουν

image_pdfimage_print

ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρο σε όλες και όλους, ότι έχει κηρύξει τον πόλεμο στην εργατική τάξη. Ο νόμος Χατζηδάκη (ν. 4808/19-6-21) για τα εργασιακά ψηφίστηκε και επιβάλλεται τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι να προσπαθήσουμε για να μην εφαρμοστεί, όπως δεν εφαρμόστηκε (σε μεγάλο βαθμό) ο νόμος της Δεξιάς για την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Τα συνδικάτα (και του ΕΦΚΑ) πρέπει να πάρουν άμεσα αποφάσεις ανυπακοής απέναντι σε όλες τις διατάξεις του νόμου, που εμποδίζουν τις συλλογικές διαδικασίες, το δικαίωμα στην απεργία και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Επόμενη μάχη που έχουμε να δώσουμε είναι για να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης και την ληστρική αφαίμαξη των εισφορών των νέων εργαζομένων, που θέλουν να τους επιβάλλουν να τις τζογάρουν σε χρηματιστηριακά προϊόντα μέσω του νέου “Ταμείου” που δημιουργούν.

Ετοιμάζουν μια νέα μεγάλη ληστρική επιδρομή στις εισφορές των ασφαλισμένων, ανάλογη με αυτή των δεκαετιών του ΄50-΄60-΄70, όπου με δανεικά και αγύριστα στηρίχτηκε η ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων εκείνη την εποχή. Το ίδιο θέλουν να κάνουν και τώρα, ενώ ο ΕΦΚΑ θα πρέπει να πληρώνει συντάξεις, χωρίς να έχει εισφορές.

Συμμετέχουμε όλες και όλοι στην απεργία που πρέπει να προκηρυχτεί, ανεξάρτητα από το πότε θα συζητηθεί στη Βουλή και θα ψηφιστεί, καθώς τώρα το μεταθέτουν για τον Σεπτέμβρη.

Στον ΕΦΚΑ η διάλυση, η στοχοποίηση των εργαζομένων και ο αυταρχισμός συνεχίζονται. Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για το τι μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί (βλέπε: συντάξεις, τηλεφωνικό κέντρο, μηχανογράφηση κ.α.), τι ρουσφέτια μπορεί να κάνει στα γαλάζια παιδιά και εκφράζει όσο μπορεί το ταξικό της μίσος απέναντι στους εργαζόμενους.

Το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο της μη λειτουργίας κλιματιστικών σε δεκάδες υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ , ανέδειξε τις τεράστιες ελλείψεις αυτού του Οργανισμού-χάρβαλου, αλλά και την αναλγησία Διοίκησης και κυβέρνησης, όπου σε συνθήκες συνεχόμενου καύσωνα, όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκε για το προσωπικό και για να λύσει το πρόβλημα, αλλά ψευδέστατα κατηγορούσε τους ίδιους τους εργαζόμενους και για αυτές τις δυσλειτουργίες!

Η συμπεριφορά όλων των διορισμένων στις θέσεις της Διοίκησης απέναντι στο προσωπικό είναι πραγματικά επιεικώς απαράδεκτη με προσωπικές επιθέσεις, απειλές και ύβρεις. Σίγουρα αυτό αποτελεί κυβερνητική γραμμή, όμως αυτοί οι κομματικοί παραγοντίσκοι θα πρέπει να καταλάβουν, ότι η νέμεση δεν είναι μακριά, γιατί τους περιμένει στη γωνία η εργατική τάξη, για να τους θέσει ξανά στο περιθώριο της ιστορίας.

Ενοποίηση ομοσπονδιών

Δυστυχώς απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις τα συνδικάτα και οι δύο ομοσπονδίες του ΕΦΚΑ έχουν πράξει ελάχιστα. Ειδικά η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ έχει βυθιστεί σε λήθαργο ή κάνει κυβερνητικό συνδικαλισμό ακολουθώντας τις ηγεσίες των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ.

Φαίνεται τώρα πλέον ότι αυτή είναι η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, που δεν θέλει να γίνει πραγματική ενοποίηση των δύο ομοσπονδιών του χώρου μας, και βρίσκει διάφορες προφάσεις για να το αναβάλλει, προκειμένου να παραμείνει η αντιπροσωπευτική ομοσπονδία του χώρου μας, μιας και είναι μεγαλύτερη από την ΠΟΠΟΚΠ.

Απέναντι στη μεγαλύτερη επίθεση που δέχεται ο χώρος της Κοινωνικής Ασφάλειας, πρέπει να δημιουργηθεί άμεσα μια ενιαία και μεγάλη ομοσπονδία, χωρίς σκοπιμότητες, αποκλεισμούς και προσωπικές επιδιώξεις, με μοναδική προϋπόθεση το καλό όλων των εργαζομένων.

Χρειάζεται μαζική και οργανωμένη αντίδραση ενάντια σε αυτές τις προσπάθειες για την οπισθοδρόμηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι δηλώσεις του Χαζτηδάκη που καθυβρίζει καθημερινά τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ, για όλα τα δεινά του Ασφαλιστικού στη χώρα, πρέπει να απαντηθεί άμεσα. Αυτή η στοχοποίηση θα οδηγήσει σε αύξηση των περιστατικών λεκτικής και (ελπίζουμε όχι) σωματικής βίας κατά του προσωπικού.

Ο ηθικός αυτουργός τέτοιων γεγονότων είναι ο υπουργός Χατζηδάκης, ο οποίος θέλει να χαρίσει 12 εκατομμύρια ευρώ σε ιδιωτική εταιρία για τηλεφωνικό κέντρο, το οποίο δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει σε καμία περίπτωση τους πολίτες. Ίσως μόνο δίνοντας τα τηλέφωνα των γραφείων μας.

Ο ανεκδιήγητος υπουργός γυρνάει στα υποκαταστήματα του Φορέα με κάμερες και φωτογράφους και χωρίς αντίλογο κατηγορεί τα στελέχη και τους εργαζόμενους για την κατάρρευση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, που ο ίδιος και η κυβέρνηση του έχουν την συντριπτική ευθύνη.

Τον προειδοποιούμε να σταματήσει τις ανυπόστατες κατηγορίες, γιατί θα μας βρίσκει κάθε μέρα απέναντι του! Είναι ανεπιθύμητος στον ΕΦΚΑ!

Τέλος, πρέπει άμεσα τα συνδικάτα και οι ομοσπονδίες των εργαζομένων του ΕΦΚΑ, να επικαιροποιήσουν τις σε βρισκόμενες σε ισχύ προηγούμενες συλλογικές αποφάσεις μας για απεργία-αποχή από τις διαδικασίες της προσχηματικής αξιολόγησης. Μία αξιολόγηση που δεν υπάρχει πουθενά γύρω μας στον εργασιακό μας χώρο, καθώς βλέπουμε να βασιλεύει η αναξιοκρατία, το ρουσφέτι, η μεροληψία, η αχαριστία.

Αν συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη μας και λειτουργήσουμε πιο συλλογικά, αλληλέγγυα και αγωνιστικά μπορούμε να σταματήσουμε κάθε επίθεση!

Δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσουν τα σχέδια τους για στοχοποίηση των εργαζομένων και ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΑΞΙΚΑ & ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΄Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.