1η Μάη διαδηλώνουμε – Όχι στην απαγόρευση των συγκεντρώσεων

image_pdfimage_print

Ερήμην των συνδικάτων η κυβέρνηση αποφάσισε και μας ανακοίνωσε εκ στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Πέτσα, την μεταφορά των καθιερωμένων συγκεντρώσεων της Πρωτομαγιάς για το Σάββατο 9/5.

Η αλήθεια είναι ότι από μια κυβέρνηση που αρνείται να ακούσει και να συζητήσει με τους γιατρούς, εν μέσω μιας εξαιρετικά σοβαρής παγκόσμιας πανδημίας, μίας κυβέρνησης που εν μέσω κλειστών σχολείων και χωρίς δημόσια διαβούλευση περνάει ένα νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, θα ήταν οξύμωρο να περιμέναμε διαφορετική αντιμετώπιση για τη μέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ο δε Υφ. Πολ. Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση των συντακτών την 27/4, με το γνωστό τόνο επίπληξης, αναφέρθηκε στην απαγόρευση εκδρομών κατά το τριήμερο της πρωτομαγιάς. Στην πραγματικότητα δεν φοβούνται τόσο τις εκδρομές, όσο τη διοργάνωση και τη συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μνήμης και αγώνα για την 1 Μάη.

Η εργατική πρωτομαγιά είναι απεργία, διεθνής μέρα γιορτής και αγώνα, σε ανάμνηση του αιματοβαμμένου αγώνα των εργατών του Σικάγου την 1η Μαΐου 1886 που διεκδικούσαν το οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Ειδικά φέτος, που τα θύματα αυτής της υγειονομικής κρίσης είναι κατά κόρον οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, με μέτρα προστασίας, με αίσθημα ευθύνης (περισσότερο από πολλούς «κυβερνητικούς»), θα διαδηλώσουμε και θα βροντοφωνάξουμε ότι τα εργασιακά μας δικαιώματα δεν μπαίνουν σε καραντίνα! Δεν αποδεχόμαστε την περιστολή των συνδικαλιστικών και πολιτικών μας ελευθεριών. Την 1 Μαΐου δεν δουλεύουμε, ούτε εργασία, ούτε τηλεργασία!

Χασάπη Γ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.