34o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΠΟΚΠ: Αναπαραγωγή της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και παραγοντισμός

Έχει γίνει κανόνας πλέον και τα συνέδρια των περισσότερων ομοσπονδιών είναι συνάξεις διαπραγματεύσεων και συνδιαλλαγής για τις θέσεις και τις καρέκλες και όχι για οργάνωση και δράση απέναντι στις αντεργατικές επιθέσεις που δεχόμαστε.

Αυτό έγινε και στο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΠΟΠΟΚΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής), που διεξήχθει στις 20-21 Ιούνη. Με μοναδική εξαίρεση τα στοιχεία για τις εκκρεμείς συντάξεις που παρουσιάστηκαν. Στην εισήγηση της πλειοψηφίας τέθηκαν οι εκκρεμότητες σε κύριες συντάξεις (80.000) επικουρικές (87.500) και εφάπαξ (20.600) σε ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ. Το υπουργείο αμφισβήτησε τα στοιχεία, αλλά η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί, καθώς την βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

 

Εδώ τελειώνει η όποια θετική συνεισφορά του συνεδρίου. Οι υπόλοιπες διεργασίες αφορούσαν στο πως θα αναπαραχθεί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία στις ίδιες θέσεις. Κάτι που το κατάφερε, όχι τόσο πανηγυρικά όσο τις άλλες φορές, γιατί έχασε την απόλυτη πλειοψηφία. Αλλά και αυτό το γεγονός συνέβει, λόγω εσωτερικών αντιπαραθέσεων μεταξύ παραγόντων, που προκάλεσαν την ανεξαρτητοποίηση μέλους του ΔΣ της πλειοψηφούσας παράταξης.

 

Οι αντιπρόσωποι του συνεδρίου δυστυχώς στήριξαν πλειοψηφικά τις κατεστημένες παρατάξεις και έτσι η Συσπείρωση του Α. Κουρούκλη κατέλαβε την πρώτη θέση και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ τη δεύτερη. Ακολούθησε στην τρίτη θέση το ΠΑΜΕ.

Η Συσπείρωση μπορεί να δηλώνει συμμετοχή στις Παρεμβάσεις, αλλά αποτελείται από άτομα διαφόρων αποχρώσεων, ενώ οι περισσότεροι δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά. Το αντίθετο μάλιστα.

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει και κατεβαίνει με άτομα “ανεξάρτητα”, όψιμους Συριζαίους και  γυρολόγους.

 

 

Εμείς σαν ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ δυστυχώς είχαμε σημαντικές απώλειες σε αυτό το συνέδριο. Χάσαμε αντιπροσώπους οι οποίοι προτίμησαν να κατευθυνθούν στις συστημικές παρατάξεις για διάφορους λόγους.

Εν μέσω πολιτικής και οικονομικής κρίσης είναι δύσκολο άνθρωποι, που δεν έχουν πολιτική και ιδεολογική συγκρότηση, να παραμείνουν στις παρατάξεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

 

Διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε και σε αυτή τη θητεία να πορευόμαστε σε αγωνιστική κατεύθυνση, χωρίς συνδιαλλαγή, διαπλοκή και ίντριγκα, υπερασπιζόμενοι τα εργατικά δικαιώματα.

Μοναδική μας εξάρτηση θα συνεχίσει να αποτελεί η σχέση και η επαφή που έχουμε με την εργατική τάξη και με μια Ενωτική Ριζοσπαστική Αριστερά που οφείλουμε να δημιουργήσουμε.

 

Εμείς δεν πουλάμε τις ιδέες μας για τις καρέκλες και δεν πουλιόμαστε!

Ο αγώνας συνεχίζεται ! Venceremos

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΠΟΚΠ

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

 

Ψηφίσαντες: 119

 

 

1) ΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ (ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ) : 55 Ψήφοι – 7 Έδρες

2) ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ (ΛΥΜΠΕΡΑΣ) : 21 Ψήφοι – 3 Έδρες

3) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΑΜΕ) : 20 Ψήφοι – 2 Έδρες

4) ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (ΛΙΒΕΡΗΣ) : 9 Ψήφοι – 1 Έδρα

5) ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΒΑΓΕΝΑΣ) : 7 Ψήφοι – 1 Έδρα

6) ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΟΠΥΥ (ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ) : 7 Ψήφοι – 1 Έδρα

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

 

Ψηφίσαντες: 118

 

1) ΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ (ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ) : 56 Ψήφοι – 4 Σύνεδροι

2) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΑΜΕ) : 22 Ψήφοι – 2 Σύνεδροι

3) ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ (ΛΥΜΠΕΡΑΣ) : 21 Ψήφοι – 2 Σύνεδροι

4) ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (ΛΙΒΕΡΗΣ) :11 Ψήφοι – 1 Σύνεδρος

5) ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΒΑΓΕΝΑΣ) : 8 Ψήφοι – 0 Σύνεδρος

 

 

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

 

ΥΠΕΡ: 81

ΚΑΤΑ: 37

ΛΕΥΚΑ: 1

 

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

 

ΥΠΕΡ: 85

ΚΑΤΑ: 31

ΛΕΥΚΑ: 3

 

 

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ : 119

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.