21.5.2020 Πανελλαδικό κάλεσμα των καλλιτεχνικών σωματείων και της πρωτοβουλίας Support Art Workers σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 21/5 – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ

Πανελλαδικό κάλεσμα των καλλιτεχνικών σωματείων και της πρωτοβουλίας των Support Art Workers σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

▪️ ΑΘΗΝΑ: 12.00 Yπουργείο Πολιτισμού
▪️ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 11.00 Πλατεία Αριστοτέλους (παραλία)
▪️ ΠΑΤΡΑ:20:00 Πλατεία Γεωργίου
▪️ ΞΑΝΘΗ: 19.00 Κεντρική πλατεία
▪️ ΛΑΡΙΣΑ: 12.30 Α’ Αρχαίο Θέατρο
▪️ ΚΥΠΡΟΣ: 18.30 Πλατεία Φανερωμένης Λευκωσία
▪️ BOΛΟΣ: 19.00, Πλατεία Αγ. Νικολάου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της συγκεκριμένης ημέρας, είναι προγραμματισμένη μια σειρά δράσεων και κινητοποιήσεων, σε όλη την Ελλάδα, για τη διεκδίκηση των αιτημάτων των κλάδων της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Η συστηματική αδιαφορία και η υποτίμηση που επιδεικνύει η Κυβέρνηση και το ΥΠΠΟ απέναντι στους εργαζόμενους στους κλάδους των Τεχνών και στον Πολιτισμό εν γένει, συνεχίζεται. Τα νέα μέτρα εξακολουθούν να εξαιρούν μεγάλο αριθμό εργαζομένων στις τέχνες και να μας διασπούν σ’ αυτούς που θα εργαστούν κι αυτούς που θα μείνουν άνεργοι για πολλούς μήνες ακόμα. Όσο τα αιτήματα μας δεν εισακούονται, τόσο ερχόμαστε αντιμέτωποι, μέρα τη μέρα, με την ίδια την επιβίωση μας. Την Πέμπτη, στις 21 του Μάη, ας δηλώσουμε όλοι μαζικό παρόν ενάντια στον αφανισμό μας.

Όσο ο Πολιτισμός και οι άνθρωποι γύρω από αυτόν συνεχίζουν να βάλλονται και να αγνοούνται, ας μετατρέψουμε την 21η Μαΐου, σε ημέρα ορατότητας, δράσης και αλληλεγγύης για όλους τους εργαζόμενους στις τέχνες.
#SupportArtWorkers

 

ΟΜΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

#SupportArtWorkers

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ την Πέμπτη 21/5 στην Αθήνα, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της πολιτισμικής ποικιλότητας για τον διάλογο και την ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της συγκεκριμένης ημέρας, είναι προγραμματισμένη μια σειρά δράσεων και κινητοποιήσεων, σε όλη την Ελλάδα, για τη διεκδίκηση των αιτημάτων των κλάδων της Τέχνης και του Πολιτισμού. H πρωτοβουλία SupportArtWorkers , προσκαλεί σε μαζική συμμετοχή και υποστήριξη σε μια σειρά από δράσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Όσο ο Πολιτισμός και οι άνθρωποι γύρω από αυτόν συνεχίζουν να βάλλονται και να αγνοούνται, ας μετατρέψουμε την 21η Μαΐου, σε ημέρα ορατότητας, δράσης και αλληλεγγύης για όλους τους εργαζόμενους στις τέχνες. Αναλυτικά, σας καλούμε :

• Στις 7:00 το πρωί της Πέμπτης 21/5 , στο Σύνταγμα, στη μουσική δράση που συντονίζεται από την ομάδα δράσεων της πρωτοβουλίας SupportArtWorkers και η οποία σηματοδοτεί και την έναρξη των κινητοποιήσεων για το υπόλοιπο της ημέρας.

• Αμέσως μετά, η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, στις 12:00, στο Υπουργείο Πολιτισμού. Υποστηρίζουμε μαζικά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που κάλεσε η ΠΟΘΑ και η οποία θα οδηγήσει σε πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή. Ας εντατικοποιήσουμε τη συμμετοχή μας έξω από το ΥΠΠΟ και ας ορίσουμε την πορεία ως σημείο αναφοράς και συνάντησης όλων των κινητοποιήσεων της ημέρας. Ας είμαστε ΟΛΟΙ εκεί.

• Τέλος, στις 19:00 το απόγευμα, στο Θησείο, συμμετέχουμε στη δράση που κάλεσε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και το ΣΕΘΕΑ, με αφορμή την Ημέρα του Πολιτισμού. Για την οργάνωση αυτής της δράσης, είναι αναγκαία η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 2103817369, 2103833742 και στο email [email protected] .

Παράλληλα, υπενθυμίζουμε τη στήριξη μας στη δράση του «Κρατήρα» και τους συναδέλφους μας από τον χώρο του χορού, η οποία θα λαμβάνει χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, στο Σύνταγμα.

Η συστηματική αδιαφορία και η υποτίμηση που επιδεικνύει η Κυβέρνηση και το ΥΠΠΟ απέναντι στους εργαζόμενους στους κλάδους των Τεχνών και στον Πολιτισμό εν γένει, συνεχίζεται. Όσο τα αιτήματα μας δεν εισακούονται, τόσο ερχόμαστε αντιμέτωποι, μέρα τη μέρα, με την ίδια την επιβίωση μας. Την Πέμπτη, στις 21 του Μάη, ας δηλώσουμε όλοι μαζικό παρόν ενάντια στον αφανισμό μας.

#SupportArtWorkers

…και για την ”επιείκεια” της Κυβέρνησης προς τους καλλιτέχνες…

Ακολουθεί βίντεο απάντηση/ανάλυση:

 

Πηγή: Support ART Workers

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.