Ψεύτες, υποκριτές, ρατσιστές

image_pdfimage_print

Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη κάποιοι είναι «κατώτεροι»

ακόμη και μπροστά στην αρρώστια και το θάνατο

Του Μάριου Αυγουστάτου

Χτες μας ανακοίνωσαν 23 κρούσματα στο “γενικό πληθυσμό” και, χωριστά, 27 πρόσφυγες στη Ριτσώνα και 119 κρούσματα στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Αυτό που κάνει είναι το εξής: κλείνει το μάτι στο λεγόμενο “μέσο όρο”, βαφτίζοντάς τον “γενικό πληθυσμό” διαχωρίζοντας τον αυθαίρετα και με αισχρότατο ρατσισμό από τους υπόλοιπους.

Για τον “σεβάσμιο” Τσιόδρα και την κυβέρνηση, δεν είσαστε το ίδιο οι “ευυπόληπτοι” πολίτες με τους πρόσφυγες. Αυτοί είναι κάτι άλλο για αυτούς, δε έχουν καν το δικαίωμα να συμπεριληφθούν στο συνολικό πληθυσμό που μένει στην ελληνική επικράτεια. Δεν έχουν δικαίωμα στην περίθαλψη, ιατροφαρμακευτική κάλυψη, στη δημόσια υγεία. Μην ανησυχείτε νοικοκυραίοι, αυτούς τους βρωμιάρηδες τους μαντρώνουμε στα καμπς, στέλνουμε την αστυνομία να τους καταστείλει, δεν στέλνουμε καν ασθενοφόρο να παραλάβει την έγκυο να γεννήσει ανθρώπινα, τους κόβουμε το δικαίωμα να πάρουν το επίδομα, τους αρνούμαστε τη στοιχειώδη υγειονομική μέριμνα. Εν ολίγοις, να πάνε από κει που’ρθαν. Τι κι αν είναι στοιβαγμένοι σε άθλιες συνθήκες, τι κι αν δεν μπορούν να εφαρμόσουν κανένα μέτρο κοινωνικής απομόνωσης. Να κολλήσουν όλοι και να πεθάνουν τα μιάσματα, να τους ξεφορτωθούμε. Στέλνουμε και την αστυνομία να τους κόψει πρόστιμο για να ενισχυθεί το αφήγημα: 5 χιλιάρικα στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες της ΒΙΑΛ, 150 στον άστεγο!

 Όμως, κύριοι ρατσιστές της κυβέρνησης οι 119 του “Ελ. Βενιζέλος”; Όχι ούτε αυτοί ανήκουν στο “μέσο όρο”. Δεν κινδυνεύεις εθνικόφρων Έλληνα πολίτη απ’αυτούς. Έλα μωρέ, μια παράπλευρη απώλεια είναι, ένα τυχαίο συμβάν, δεν είναι το ίδιο μ’εσάς που “μένετε σπίτι”. Τους διαχωρίζουν και αυτούς όμως. Γιατί αλλιώς ακούγεται να λες 23 κρούσματα στο “γενικό” πληθυσμό κι αλλιώς θα ακουγόταν το 169.

 Ούτως ή άλλως ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πλασματικός, απ’τη στιγμή που δεν κάνουν μαζικά τεστ. Σύντομα θα διαχωρίσουν τα μαζικά κρούσματα από το τάδε εργοστάσιο, από το δείνα μαζικό εργασιακό χώρο, από την τάδε φτωχογειτονιά.

 Γιατί αυτό που μας λέει η κυβέρνηση και οι “σεβάσμιοί” της, με κάθε τρόπο, είναι ξεκάθαρο: δε νοσούμε όλοι το ίδιο, δεν είναι το ίδιο οι Πρετεντέρηδες, οι ανθυποσελέμπριτις και οι φραγκάτοι με την πλέμπα. Όπου πλέμπα βάλτε ό,τι κατά περίπτωση βολεύει και θα βολέψει το σύστημα: τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, τους άστεγους, τους φυλακισμένους, τους Ρομά, τους φτωχούς. Και μην ανησυχείτε, εσείς που έχετε “ατομική ευθύνη” και “μένετε σπίτι” είστε στους 23, τα υπόλοιπα δε σας αφορούν. Και τι να κάνουμε που δεν έχουν σπίτι να μείνουν. Ας πρόσεχαν.

 Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: να βγάλουν λάδι το προβληματικό κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας. Να μας πουν: μην ανησυχείτε, μην διεκδικείτε ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, μη διεκδικείτε εργασιακά δικαιώματα, μη διεκδικείτε το παραμικρό τέλος πάντων.

 Ψεύτες, ρατσιστές και υποκριτές, δεν τρώμε το αφήγημά σας αμάσητο. Είσαστε υπεύθυνοι για ότι συμβαίνει, για την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, για το τσάκισμα των εργατικών μας δικαιωμάτων, για την εξαθλίωση των ζωών μας, ενώ αφήσατε κι αφήνετε αλώβητα τα αφεντικά σας: όλους αυτούς που μας πίνουν το αίμα χρόνια τώρα, εις υγείαν εμάς των κορόιδων.

Εμείς όμως δε διαχωρίσαμε κι ούτε θα το κάνουμε ποτέ ως περισσότερο ή λιγότερο σημαντική καμία ανθρώπινη ζωή. Και, θα είμαστε εδώ όσο χρειαστεί για να σας ξεσκεπάζουμε και να διεκδικούμε. Διεκδικούμε εδώ και τώρα Δημόσια Υγεία για όλους, το δικαίωμά μας στον πλούτο που εμείς παράγουμε, άρα και τα εργασιακά μας δικαιώματα, για αξιοπρεπή ζωή για όλους. Με όποιο τρόπο χρειαστεί.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.