Στη φυλακή οι ναζί δολοφόνοι!

image_pdfimage_print

6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου και βαδίζοντας προς την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής

Του Μάριου Αυγουστάτου

Στις 18 Σεπτέμβρη 2019 κλείνουν 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι του (φυσικοί και πολιτικοί υπεύθυνοι) κάθονται πλέον στο εδώλιο του κατηγορούµενου και όχι στα έδρανα της Βουλής, μη έχοιντας πλέον τις διευκολύνσεις που είχαν ως εκλεγμένοι. Πρόκειται για µια μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινήµατος σε κάθε του έκφανση. Νίκη που µας δίνει την πεποίθηση, παρ’ όλες τις δυσκολίες που είναι πραγματικές, ότι οι αγώνες µας µπορούν να είναι νικηφόροι. Δεν έχουμε όμως την πολυτέλεια να εφησυχάσουμε πως τελειώσαµε µε τη Χρυσή Αυγή και τη ναζιστική απειλή.

Διαλυτική κρίση και διασπάσεις

Παρά τις προσπάθειες ξεπλύματος ή ακόμα και ξεκάθαρου προμοταρίσματος από διάφορους φιλοχουντικούς ακροδεξιούς, η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να βρίσκεται σε συνθήκες κάθετης πτώσης. Πτώση που ξεκίνησε από τις ευρωεκλογές και ολοκληρώθηκε με την αποτυχία εισόδου στη Βουλή. Η εφημερίδα «Δημοκρατία» φρόντισε να προσφέρει βήμα στον Μιχαλολιάκο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «η Χρυσή Αυγή δεν τελεί υπό διάλυση». Όμως ούτε οι ίδιοι δεν το πιστεύουν πια: τα αλληλοκαρφώματα και οι συγκρούσεις μεταξύ τους καλά κρατούν. Απολαύσαμε το διαδικτυακό αλληλοφάγωμα Μιχαλολιάκου – Γερμενή, τα «προδότες με γεμάτες τσέπες» του Αλ. Γέροντα προς την ομάδα Λαγού και πολλά άλλα. Ο Λαγός, απ’ την άλλη, έχει προς το παρόν εξασφαλίσει τα προνόμια του ευρωβουλευτή. Έτσι όντας -οικονομικά τουλάχιστον- σε θέση να συγκεντρώσει δίπλα του ορισμένα στελέχη, διέρρευσε ότι ετοιμάζει νέο κόμμα («Εθνική Λαϊκή Συνείδηση») με τους: Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Γεώργιο Γερμενή, Θεόδωρο Τριανταφυλλάκο, Νίκο Κρέσπη, Χρήστο Αθανασάκο, Ιωάννη Ζωγράφο (συνήγορος της ΧΑ) και Αναστάσιο Συμιγδαλά (τηλεπωλητή εθνικιστικών «πονημάτων» και συνεργάτη του Κ. Πλεύρη). Κάτι που πέρασε σχετικά απαρατήρητο μέσα στα αλληλοκαρφώματα, ήταν μια ανάρτηση του Γερμενή, που άθελά του εξηγούσε τους λόγους σύγκρουσης της ομάδας του («ομάδα Λαγού») με την ηγεσία Μιχαλολιάκου: «Δεν είναι αστεία τα πράγματα, όταν έχει πάει [κανείς] κοντά δύο χρόνια φυλακή και υπάρχει μια δίκη η οποία είναι σε εξέλιξη. Τα πράγματα έπρεπε να αντιμετωπιστούν». Ο «Καιάδας», που δεν φημίζεται για την πολιτική του αντίληψη, παραδέχτηκε ότι όλες αυτές οι κινήσεις δεν προκύπτουν από κάποια πολιτική διαφοροποίηση. Είναι απλά σπασμωδικές κινήσεις προκειμένου να θολώσει η εικόνα της εγκληματικής οργάνωσης και να γλιτώσουν από τη μέγγενη της καταδίκης.

Ακροδεξιά «ανασύνθεση»

Με τον Συμιγδαλά συμμετέχοντα, διαφαίνεται η συμμετοχή του τεταρταυγουστιανού φιλοναζί Κ. Πλεύρη στο νέο ναζιστικό σχήμα. Κάτι που επιβεβαιώνεται κι από ανάρτηση στο σάιτ του υπό ίδρυση κόμματος: «Ως γνωστόν ο κ. Συμιγδαλάς συνεργάζεται με τον κ. Κωνσταντίνο Πλεύρη. Δεν θα ήταν λοιπόν έκπληξη αν στην κίνηση Λαγού συμμετείχε και ο Δάσκαλος. Μια φήμη που ήδη είχε φτάσει στα αυτιά ημών, των απλών αλλά ψαγμένων πολιτών και την οποία φαντάζομαι θα ήθελαν να τη δουν να επαληθεύεται, η συντριπτική πλειοψηφία των υγιών Ελλήνων εθνικιστών (…)». Ασφαλώς η ομάδα Λαγού ποντάρει στις καλές σχέσεις που διατηρεί ο Κ. Πλεύρης με στελέχη της ΝΔ. Εκτός από τον εκλεγμένο βουλευτή -και γιο του- Θάνο Πλεύρη, υπάρχει η παλιά σχέση με τον μαθητή του Άδωνι Γεωργιάδη, με τον Μάκη Βορίδη και με άλλα επιφανή ακροδεξιά στελέχη της ΝΔ. Είναι πολύ πιθανό βέβαια αυτή η σύμπραξη να έχει σκαμπανεβάσματα. Ο Πλεύρης, τις παραμονές των εκλογών του 2012, έχει καταγγείλει δημόσια την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, μιλώντας για «άνανδρες» επιθέσεις ομάδας χρυσαυγιτών με στόχο έναν «φουκαρά Πακιστανό». Αυτά βέβαια έρχονται και παρέρχονται, το έχουμε δει πολλές φορές αυτό το έργο. Άλλωστε, όλα θα εξαρτηθούν από την έκβαση της δίκης και τις απαντήσεις του κινήματος.

Καταστολή και ακροδεξιά

Παρά την εκλογική συντριβή της ΧΑ, η ΝΔ ανέλαβε να εφαρμόσει και να κλιμακώσει ρατσιστικές πολιτικές, σε συνέχεια της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Η αστυνοµική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στέγης στα Εξάρχεια τα ξηµερώµατα της 26/8 µε πρόσχηµα την ασφάλεια, δεν ήταν τίποτε άλλο από µια προκλητικά ρατσιστική επιχείρηση-«σκούπα». Η µεταφορά του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο υπουργείο Προ-Πο, έδωσε το µήνυµα ότι πρόσφυγες και μετανάστες λογίζονται εκ προοιμίου σαν εγκληµατίες. Η εγκύκλιος Κικίλια με στόχο να αποκλείσει από τη δωρεάν ιατροφαρµακευτική περίθαλψη τους πρόσφυγες και µετανάστες και οι προκλητικές δηλώσεις του Μπαλάσκα, που χαρακτήρισε συλλήβδην πρόσφυγες, αριστερούς και αναρχικούς «σκουπίδια», λύνουν τα χέρια των αστυνομικών για νέες επιθέσεις. Το είδαμε και στην τελευταία επίθεση στο Κ*ΒΟΞ αλλά και στην ομοφοβική επίθεση των ΜΑΤ σε ζευγάρι gay στο κέντρο της Αθήνας. Στόχος των επιθέσεων είναι το κίνημα αλληλεγγύης, οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες. Είναι αυτή η πολιτική ωμής καταστολής και ρατσισμού που στρώνει το έδαφος σε όλες τις εκδοχές των φασιστών με μπότα και με γραβάτα και συντηρεί τις όποιες ελπίδες επιβίωσής τους.

Αντιφασιστική πάλη

Στις 9 Σεπτέμβρη συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Ειδικά την ημέρα της απολογίας του φυρερίσκου Μιχαλολιάκου, που πλησιάζει, η παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος επιβάλλεται να είναι μαζική. Η συντριβή των νεοναζί πρέπει να ολοκληρωθεί µε µια βαριά καταδίκη της ηγεσίας τους από το δικαστήριο. Αλλά και µε µαζικές κινητοποιήσεις που θα τους αναγκάσουν να κλείσουν όλα τα γραφεία-γιάφκες που έχουν αποµείνει και θα εξαερώσουν και τα τελευταία απομεινάρια ταγµάτων εφόδου από κάθε γειτονιά. Γι’ αυτό συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις εκδηλώσεις του φετινού Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη: Το Αντιφασιστικό Φεστιβάλ «Παύλος Φύσσας Killah P» από την Παρασκευή 13/9 έως Κυριακή 15/9 στο πρώην Εργοστάσιο Καχραμάνογλου στο Κερατσίνι. Την αντιφασιστική συναυλία την Τρίτη 17 Σεπτέμβρη, στον Πολυχώρο Λιπασμάτων της Δραπετσώνας. Συμμετέχουμε μαζικά στη μεγάλη Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2019 στις 5.30 μ.μ. στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου, στην οδό Παύλου Φύσσα 60 στο Κερατσίνι. Η επιτυχία των κινητοποιήσεων για τα 6 χρόνια της δολοφονίας του Π. Φύσσα μπορεί να δώσει σαφές μήνυμα για την κατάληξη των νεοναζί που σπαράσσονται από διαλυτική κρίση το τελευταίο διάστημα: βαθιά στη φυλακή και οριστικά στον σκουπιδοντενεκέ της Ιστορίας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.