Μόνιμη δουλειά οι νέοι απαιτούν, απ` το δικαίωμα τους δεν υποχωρούν!

image_pdfimage_print

Δόμνα, Βρούτση ακούστε το καλά, δεν θέλουμε οκτάμηνα, θέλουμε δουλειά!

Βάουτσερ, οκτάμηνα και πάλι ανεργία, να ποια είναι η σύγχρονη δουλεία!

Αυτά και άλλα συνθήματα βροντοφώναξαν για ώρες έξω από το Υπουργείο Εργασίας εκατοντάδες συμβασιούχοι την Τετάρτη 27/11/19.

Τη συγκέντρωση οργάνωσαν νέοι πτυχιούχοι 25-29 ετών του προγράμματος 5.500 προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα μέσω ΑΣΕΠ ετήσιας διάρκειας. Διεκδικούν ανανέωση των συμβάσεων τους για ένα έτος και αυξημένη μοριοδότηση σε άμεσους διαγωνισμούς μαζικών προσλήψεων στο Δημόσιο.

Τα χρόνια της κρίσης εκατοντάδες χιλιάδες νέοι μετανάστευσαν στο εξωτερικό, η ανεργία, ειδικά των νέων καλπάζει, ενώ το Δημόσιο “αδειάζει” από προσωπικό και καταρρέει. Και η νέα κυβέρνηση της Δεξιάς θέλει να συνεχίσει την ανακύκλωση της ανεργίας με νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για να εκμεταλλευτεί την ανάγκη του κόσμου για εργασία και όχι να κάνει μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο Τομέα. Αυτές οι προσλήψεις θα μείωναν την ανεργία περαιτέρω, καθώς θα δημιουργούσαν κι άλλες θέσεις εργασίας και στον Ιδιωτικό Τομέα με την αύξηση της κατανάλωσης.Οι συμβασιούχοι θέλησαν να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, η οποία συνεχίζει να μην τους δέχεται και να τους εμπαίζει.

Πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας τους με νέα κινητοποίηση στο Υπουργείο, με μαζική παρέμβαση στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη εβδομάδα. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι εξαιτίας των παρατάξεων της ΔΑΚΕ, της ΠΑΣΚΕ και της ΔΗΜΑΝ η ΑΔΕΔΥ δεν εγγράφει συμβασιούχους στα περισσότερα συνδικάτα της (!), ενώ και τις στάσεις εργασίας που προκήρυξη για τις δύο κινητοποιήσεις των συμβασιούχων, της ανακοίνωσε μετά από αφόρητες πιέσεις παρατάξεων της Αριστεράς και κυρίως του ΜΕΤΑ.

Επίσης οι συμβασιούχοι όλου του Δημόσιου Τομέα πρέπει να συντονιστούν, καθώς είναι δεκάδες χιλιάδες και να διεκδικήσουν πιο μαζικά και δυναμικά τα αιτήματα τους.

Πάγιο αίτημα μας πρέπει να είναι η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, με παράλληλη κατάργηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε όλο το Δημόσιο και ταυτόχρονη προκήρυξη μαζικών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού με αξιοκρατία!

Χρ. Βαγενάς Οργανωτικός Γραμματέας ΠΟΠΟΚΠ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.