Η ώρα του αγώνα

image_pdfimage_print

4/12/2019

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις όλου του κλάδου, ως απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία, είναι μονόδρομος.

Όλοι οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς, πρέπει να στηρίξουμε την 3ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου και την Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, που προκήρυξε η ΟΤΟΕ.

Η Τράπεζα σκληραίνει τη στάση της, παίρνοντας θάρρος από τον ενδοτισμό των συνδικαλιστικών ηγεσιών, οι οποίες από τη μια υπέγραψαν συμφωνία για την εθελοντική μετάβαση στην Intrum και από την άλλη άφησαν ανυπεράσπιστους τους εργαζόμενους απέναντι στην τρομοκρατία και τον εκβιασμό.

Από την απόσχιση των κλάδων φύλαξης και καθαριότητας, το 2018, η τράπεζα έδειξε τις προθέσεις της. Κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, η επιθετικότητα προς τους εργαζόμενους κλιμακώθηκε, βάζοντας  σε εφαρμογή το σχέδιο για μεταφορά των εργασιών διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων στην Intrum, και το σχέδιο μείωσης προσωπικού.

Οι 24 απολύσεις, κάποιων από αυτούς που βρίσκονταν σε αναγκαστική άδεια, επειδή θέλησαν να κάνουν χρήση του εθελοντικού όρου που προέβλεπε η συμφωνία με την ΟΤΟΕ, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ήταν η κατάληξη ενός σχεδίου που εξυφαίνεται εδώ και καιρό με σκοπό  να μπει ταφόπλακα σε κινητοποιήσεις και να σωπάσουν οι φωνές που αντιδρούν στους σχεδιασμούς της τράπεζας (η απαγόρευση εισόδου των συνδικαλιστών στους χώρους δουλειάς εξυπηρετεί αυτούς τους σκοπούς).

Ο αγώνας για την ανάκληση των 24 απολύσεων στην Τράπεζα Πειραιώς είναι υπόθεση όλων μας. Κανείς δεν πρέπει να απέχει, γιατί σήμερα είναι οι 24 από το RBU και αύριο όλοι μας.

Ο αγώνας πρέπει να δοθεί μέχρι τέλους. Μέχρι να υπάρξει ανάκληση των απολύσεων και τοποθέτηση όλων των συναδέλφων που εργάζονταν στα RBU.

Γιατί το δικαίωμα στη δουλειά είναι ιερό.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.