Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Διεθνής κινητοποίηση 16 Μάρτη: Συλλαλητήριο στις 2 μ.μ. στην πλατεία Βικτωρίας

16 Μαρτίου 2019

ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 16 ΜΑΡΤΗ

Συλλαλητήριο στις 2 µ.µ. στην πλατεία Βικτωρίας και πορεία στη Βουλή και στα γραφεία της ΕΕ

Κοινός αγώνας ντόπιων, προσφύγων και µεταναστ(ρι)ών,  για µια ζωή χωρίς φτώχεια, ρατσισµό, πόλεµο, εθνικισµό.

Το Σάββατο 16 Μάρτη, ντόπιοι-ες, πρόσφυγες και µετανάστες-τριες κινητοποιούµαστε σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις και στην Ελλάδα. ∆ιαδηλώνουµε για ίσα δικαιώµατα σε πρόσφυγες και µετανάστες-τριες, καλύτερη ζωή για όλους και όλες. Στις ξενοφοβικές και ρατσιστικές κραυγές αντιπαρατάσσουµε την αλληλεγγύη και τον κοινό µας αγώνα. Ενώνουµε τη φωνή µας µε εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που διαδηλώνουν διαρκώς στην Ιταλία απέναντι στα ρατσιστικά µέτρα της κυβέρνησης του ακροδεξιού υπουργού εσωτερικών Σαλβίνι. Μέτρα που έχουν διπλασιάσει τους πνιγµένους πρόσφυγες στη Μεσόγειο ποινικοποιώντας την διάσωση και την αλληλεγγύη. Ενώνουµε τη φωνή µας µε τους αφρικανούς-ες που ζουν στην ελλάδα και ζητούν δικαιοσύνη για τον Νιγηριανό Εµπουκά που άφησε την τελευταία του πνοή στο αστυνοµικό τµήµα της Οµόνοιας κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, αφήνοντας µόνους τη σύντροφό του µε δυο παιδιά. Αγωνιζόµαστε µαζί µε τους εκατοντάδες αναγνωρισµένους πρόσφυγες που απειλούνται µε εξώσεις από τα διαµερίσµατα όπου διαµένουν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, σύµφωνα µε τα τελεσίγραφα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Με τους δασκάλους και τους κατοίκους της Σάµου που υποδέχονται τα προσφυγόπουλα στα σχολεία του νησιού, απέναντι σε ξενοφοβικές φωνές “γονέων” που αρνούνται το δικαίωµα στην εκπαίδευση στα παιδιά – θύµατα του πολέµου. Με τις γυναίκες και τις lgbtqi συλλογικότητες που απαιτούν να σταµατήσει η σεξιστική βία και απαιτούν κοινωνική εξίσωση. Μαζί µε τα θύµατα των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής, για να ολοκληρωθεί επιτέλους η δίκη των φασιστών, για ισόβια καταδίκη στην ηγεσία της εγκληµατικής οργάνωσης.

Ο ρατσισµός και ο φασισµός δεν είναι καποιου είδους φυσική “αντίδραση” από τµήµατα της κοινωνίας αλλά συντηρούνται από τις ρατσιστικές πολιτικές της Ευρώπης – Φρούριο και της Ελλάδας – Κρατητήριο. Τροφοδοτούνται από την συνεχιζόµενη για τρίτη συνεχή χρονιά απάνθρωπη συµφωνία ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας που καταδικάζει τους πρόσφυγες σε επ’ αόριστο εγκλωβισµό στα hot-spot των νησιών του Αιγαίου σε άθλιες συνθήκες. Που αναγκάζει πολλούς πρόσφυγες να επιλέγουν απείρως πιο επικίνδυνες διαδροµές προς την Ευρώπη, µέσω της κόλασης της Λιβύης και της ανοιχτής θάλασσας ανάµεσα σε Λιβύη και Ιταλία. Ο ρατσισµός και ο φασισµός τελευταία ενθαρρύνονται και από τις εθνικιστικές κραυγές των ακροδεξιών “µακεδονοµάχων”, που αξιώνουν πως η µακεδονία είναι “µία και ελληνική”. Φασιστών που αποθρασύνονται και επιχειρούν επιθέσεις σε στέκια και κοινωνικούς χώρους στη Βόρεια Ελλάδα, επιχειρούν τη στοχοποίηση αντιρατσιστών όπως στην Πτολεµαϊδα και σε νησιά του Αιγαίου. Εθνικιστών που αξιοποιούν τις ιµπεριαλιστικές συµµαχίες της ελληνικής κυβέρνησης µε τις ΗΠΑ-Ισραήλ-Αίγυπτο µε διακύβευµα τους υδρογονάνθρακες της Μεσογείου, συµµαχίες που κλιµακώνουν επικίνδυνα τον Ελληνοτουρκικό ανταγωνισµό και τον εθνικισµό στο Αιγαίο και την Κύπρο.  Ξέρουµε πως οι φασιστικές συµµορίες αντλούν την επιρροή τους από την ατιµωρησία των εγκληµάτων τους και την απελπισία εξαθλιωµένων από τα µνηµόνια και τη λιτότητα τµηµάτων του πληθυσµού. Πως η αστυνοµική βία απέναντι σε πρόσφυγες και µετανάστες σε ΑΤ δεν είναι µεµονωµένη και τυχαία, αλλά στηρίζεται στην ανοχή της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της Αστυνοµίας στους ράµπο των πόλεων. Των αστυνοµικών που παίρνουν εντολές να καταδιώκουν ανελέητα  πρόσφυγες µε περιπολικά και µοτοσυκλέτες της αστυνοµίας, πρακτικές που έχουν οδηγήσει σε πολλαπλά θανατηφόρα πολύνεκρα “δυστυχήµατα” στη Βόρεια Ελλάδα. Των ίδιων αστυνοµικών που θεωρούν φυσιολογικό να δολοφονούν ανθρώπους σαν τον Ζακ Κωστόπουλο µέρα µεσηµέρι µαζί µε ρατσιστές και φασίστες.

Στις 16 Μάρτη λοιπόν, εκφράζουµε την αλληλεγγύη µας στα θύµατα της φτώχειας και του πολέµου. Αγωνιζόµαστε µαζί µε τα θύµατα του σεξισµού και του κοινωνικού αποκλεισµού. ∆ιαδηλώνουµε ενωµένοι, ντόπιοι, πρόσφυγες και µετανάστες-τριες, γυναικείες και lgbtqi συλλογικότητες. ∆ιεκδικούµε ανοιχτά σύνορα και πολιτικές ένταξης των προσφύγων, όχι εξόντωσής τους. Νοµιµοποίηση των µεταναστών-τριών, ίσα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώµατα για όλους-ες. Λεφτά για δουλειές, µισθούς και συντάξεις, όχι για εξοπλισµούς. ∆απάνες για υγεία, παιδεία και κοινωνικές παροχές αντί για προσφυγικά στρατόπεδα – φυλακές. Αξιώνουµε την αποδέσµευση της Ελλάδας από τις ιµπεριαλιστικές συµµαχίες στη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, το κλείσιµο των βάσεων του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Για ένα ειρηνικό αύριο για εµάς και τα παιδιά µας, για όλα τα παιδιά του κόσµου. ∆ιεκδικούµε ίσα δικαιώµατα σε πρόσφυγες, µετανάστες, γυναίκες και lgbt άτοµα, ζωή µε αξιοπρέπεια για όλους και όλες. Εχθρός όλων µας είναι οι πολιτικές της φτωχοποίησης, της καταπίεσης και του κοινωνικού αποκλεισµού, όχι τα θύµατά τους!

Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
16 Μαρτίου 2019
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,