Το Πολυτεχνείο ζει: δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους!

image_pdfimage_print

Δεκάδες χιλιάδες συμμετείχαν στην πορεία του Πολυτεχνείου, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 17:00 με προορισμό την αμερικανική πρεσβεία κι η οποία ήταν μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων.

Στην πορεία συμμετείχαν φοιτητές/ριες, σύλλογοι, σωματεία, οργανώσεις της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου καθώς και συλλογικότητες. Παρούσα πάντα στην πρώτη γραμμή η Μάγδα Φύσσα αλλά και οι γονείς του Νίκου Σαμπάνη και του Βασίλη Μάγγου για να διεκδικήσουν δικαιοσύνη.

Με πολύ παλμό φωνάχτηκαν συνθήματα για τα φλέγοντα ζητήματα της παιδείας, της ακρίβειας όπως και για τα εργασιακά δικαιώματα που έχει πετσοκόψει η κυβέρνηση.

Η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» και το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών έδωσαν το παρών με τη συμμετοχή πολλών μεταναστών/ριων μαθητών/ριων αλλά και εθελοντών/ριών δασκάλων.

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν και θα μένουν πάντα ζωντανά για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» για μια κοινωνία που θα τα εξασφαλίζει αυτά για όλους, για μια κοινωνία όπου δεν θα υπάρχει πια εκμετάλλευση. Συνεχίζουμε μέχρι τα όνειρα των φοιτητών/ριων και των εργατών/τριών που συμμετείχαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου να πάρουν σάρκα και οστά.

Κίνηση “Απελάστε τον Ρατσισμό”

φωτο Αριστότελ Νικόλλι

1 Σχόλιο

 1. ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29 : Απαιτείται συνέχεια…

  Μέσα στον Νοέμβρη είχαμε 2 σταθμούς.
   
  Την επιτυχημένη και μαζική απεργία της 9 Νοέμβρη, που παρόλο που δεν υπήρξαν ΜΜΜ λόγω της 24ης απεργίας, η συμμετοχή στην διαδήλωση ήταν ικανοποιητική. Χιλιάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες με την δυσαρέσκεια που έχουν, εκδήλωσαν και την οργή τους στο δρόμο ενάντια στην ακρίβεια, αισχοκέρδεια, ανεργία… απεργώντας είπαν ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ… ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΛΑΟΜΙΣΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ.

  Το Πολυτεχνείο μια μαζική πορεία (όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στις άλλες πόλεις) με κυρίαρχο τόνο να δίνει η νεολαία που βιώνει τα αδιέξοδα, ένα ζοφερό παρών και να αβέβαιο μέλλον διαδήλωσαν μαζικά με το πνεύμα του Νοέμβρη να είναι επίκαιρο και ζωντανό. Με τους σημερινούς αγώνες της φοιτητικής νεολαίας ενάντια στην Πανεπιστημιακή αστυνομία και στα νομοσχέδια της Κεραμέως. Στην ταξική πάλη που διεξάγεται στους χώρους εργασίας.

  Τόσο η απεργία όσο και το Πολυτεχνείο έδειξαν ότι ο κόσμος, τραβάει και ….απαιτείται ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

  Μετά το μούδιασμα του λαϊκού παράγοντα 2015-2019 παρατηρούμαι μικρές και μεγάλες μάχες να γίνονται. Η αμηχανία, η απογοήτευση… δίνει τη σειρά στην οργή που εκφράζεται πλατιά στην κοινωνία, η έλλειψη ηγεσίας, η καθωσπρέπει αριστερά είναι στα μείον για μια αναμέτρηση με την κυβέρνηση για να την ρίξουμε. 

  Οι μαζικοί – ενωτικοί αγώνες, με το κτίσιμο μιας μαρξιστικής οργάνωσης είναι καθοριστικοί παράγοντες ώστε να ξεμπερδεύουμε με την λαομίσητη κυβέρνηση. Οι αγώνες δείχνουν το δρόμο και οι εκλογές την επιλογή…  

  ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.