Το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω πανδημίας βρήκε τα σχολεία του Κορυδαλλού με σημαντικές ελλείψεις

Το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω πανδημίας βρήκε τα σχολεία του Κορυδαλλού –όπως και όλης της επικράτειας- με σημαντικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, προσωπικό καθαριότητας και ανεπαρκείς σχολικούς χώρους. Σύλλογοι εκπαιδευτικών και γονέων πριν την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς ανέδειξαν τα ζητήματα και κινητοποιήθηκαν για την εξεύρεση μιας λύσης με την κυβέρνηση να κλείνει τα μάτια και τα αφτιά της στις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας που γίνονται πιο πιεστικές για ολόκληρη την κοινωνία και την δημόσια υγεία λόγω πανδημίας. Η πραγματικότητα στον Κορυδαλλό είναι τμήματα με 22 ως 27 μαθητές, με μικρές αίθουσες σε μεγάλο αριθμό σχολείων, με κοντέινερς σε πάρκα και προαύλια για την προσχολική εκπαίδευση, με λιγότερες από μία καθαρίστρια ανά σχολικό συγκρότημα, με κενά σε εκπαιδευτικούς που δεν ξέρουμε πότε και εάν θα καλυφθούν.
Μετά το ουσιαστικό και επικοινωνιακό φιάσκο της κυβέρνησης με τις μάσκες και τα παγουρίνα, η μαθητική κοινότητα ξεσηκώνεται. Διεκδικεί τα αυτονόητα για την γενιά της και το δικαίωμά της στην μόρφωση. Οι μαθητές και οι μαθήτριες με καταλήψεις σαν έσχατη μορφή αγώνα και αφού η κυβέρνηση κλείνει τα αυτιά της στα δίκαια αιτήματά τους στα σχολεία αναδεικνύουν τα αυτονόητα όπως τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, καθαρίστριες, 15 μαθητές ανά τμήμα, σύγχρονες σχολικές μονάδες την ώρα που αμφισβητούν ανοιχτά το σύνολο της αναδιαρθρωτικής πολιτικής όλων των τελευταίων κυβερνήσεων στην εκπαίδευση που υποβαθμίζει το σχολείο, κλείνει πόρτες, κονταίνει τα όνειρα και τις προσδοκίες της νέας γενιάς.
Απέναντι σε αυτά τα αιτήματα, η κυβέρνηση της ΝΔ απαντά με εκφοβισμό από την αστυνομία και κλήσεις από την ΓΑΔΑ του Χρυσοχοϊδη και εκβιασμό για απουσίες και τηλεεκπαίδευση από την Υπουργό Κεραμέως.
Σε αυτό το φόντο η ευθύνη και η θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου για τα ζητήματα της παιδείας είναι μεγάλη. Μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης που στήριξε σύσσωμη η αντιπολίτευση καλέστηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο την Πέμπτη 24/9 με μοναδικό θέμα συζήτησης τα μέτρα για την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς στο δήμο μας. Στην συνεδρίαση τοποθετήθηκαν και φορείς εκπαιδευτικών και γονέων της πόλης μας εκθέτοντας αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία εν μέσω πανδημίας και τις προτάσεις τους που σε μεγάλο βαθμό συνέκλιναν στην ανάγκη για 15 μαθητές ανά τμήματα και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού εκπαιδευτικών και καθαριστριών. Με χαρά μας ακούσαμε τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Τζέρπο να αναγνωρίζει τα προβλήματα και να αναφέρει πως το Υπουργείο Παιδείας στάθηκε κατώτερο των περιστάσεων στον σχεδιασμό του για την επανέναρξη των σχολείων εν μέσω πανδημίας όπως επίσης και τον δήμαρχο κ. Χουρσαλά να αναγνωρίζει πως τα αιτήματα των μαθητικών καταλήψεων είναι δίκαια και πρέπει να σταθούμε δίπλα τους.
Σε αυτό το πλαίσιο ο Ανυπότακτος Κορυδαλλός πρότεινε να εκδοθεί ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης συντασσόμενο με τα δίκαια αιτήματα του εκπαιδευτικού, γονεϊκού και μαθητικού κινήματος και να σταθεί αρωγός στους αγώνες τους. Να αναλάβει την ευθύνη που αναλογεί στον θεσμικό και κοινωνικό του ρόλο ασκώντας πίεση –θεσμική και κινηματική- στα Υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών, Οικονομικών αλλά και την κυβέρνηση της ΝΔ για αλλαγή της πολιτικής τους στην εκπαίδευση διεκδικώντας τα αυτονόητα για την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της υγείας μαθητών, εκπαιδευτικών κοινωνικού συνόλου:
• 15 μαθητές ανά τμήμα
• Μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού
• Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας
• Σύγχρονες σχολικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμός

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.