…Σέντρα ο Βούρος …Γκολ ο Τομπούλογλου!!!

image_pdfimage_print

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

[email protected]

                                                                                                                        05.04.2024

                           

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

…Σέντρα ο Βούρος …Γκολ ο Τομπούλογλου!!!

Στις 27 Μαρτίου στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, μεταξύ των θεμάτων ήταν και η χρήση των  αύλειων χώρων σχολείων ως πάρκινγκ για την διεξαγωγή του τελικού Conference League στην πόλη μας.

Ο νυν Δήμαρχος κ. Τομπούλογλου στοχοποίησε τον τέως Δήμαρχο κ. Βούρο, γιατί όπως είπε, αυτός ήταν που υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου, ΕΠΟ και UEFA (ειδικός περί μνημονίων) για άνευ όρων παραχώρηση προσωπικού, εγκαταστάσεων, κτιρίων, κλπ στη Διοργανώτρια Αρχή και μάλιστα χωρίς κανένα οικονομικό όφελος.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός, ότι η υπογραφή «έπεσε» από τον κ. Βούρο χωρίς να υπάρξει διαβούλευση από τους φορείς, ούτε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου!!!

Ωστόσο  το έγγραφο που ήρθε στον Δήμο από την UEFA δεν γράφει πουθενά ότι θα πρέπει να παραχωρηθούν προαύλια σχολείων πλησίον του γηπέδου για χρήση πάρκινγκ!!! 

Θα μπορούσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να αρνηθούν, μετά και το δυναμικό παρών που έδωσαν πολλοί γονείς και Δ.Σ. συλλόγων γονέων σχολείων, Ένωση Συλλόγων Γονέων, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι γυναικών, συνδικαλιστές από Γ’ ΕΛΜΕ και ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, καθώς και πολλοί δημότες. Όπως φάνηκε από τις τοποθετήσεις της παράταξης του Δημάρχου κ. Τομπούλογλου, καθώς και του τέως κ. Βούρου με την προσχηματική (εκ του ασφαλούς) αρνητική ψήφο του, ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ να δημιουργήσει πρόβλημα στη Διοργανώτρια Αρχή, αγνοώντας τις εκκλήσεις καθηγητών και γονέων για τις ενδοσχολικές και Πανελλήνιες εξετάσεις εκείνης της περιόδου. Με ποδοσφαιρικούς όρους θα έλεγε κανείς: Σέντρα ο Βούρος, γκολ ο Τομπούλογλου!!!

Παράλληλα αναμένουμε να διευκρινιστεί τί σημαίνει για τους υπαλλήλους  ο Δήμος στη διάθεση του Conference, προκειμένου να τοποθετηθούμε.

Ως Σωματείο κατά το παρελθόν έχουμε εκφράσει τη θέση μας δημόσια και είμαστε κάθετα αντίθετοι σε τέτοιου είδους παραχωρήσεις, που ανοίγουν δρόμους για μόνιμη χρήση. Το γεγονός της μεθοδευμένης απαξίωσης του δημόσιου σχολείου (όπως και Υγεία, Δήμοι κλπ) από τις εκάστοτε κυβερνήσεις έχει ανοίξει την όρεξη στα ιδιωτικά συμφέροντα. Επιπρόσθετα,  τα σχολεία δεν θα πρέπει να λειτουργούν με χορηγούς, σπόνσορες και εθελοντές. Αντιθέτως θα πρέπει να χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της σχολικής/εκπαιδευτικής κοινότητας. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στη χρήση καμερών και ιδιωτικής φύλαξης (Security). Απεναντίας όλα αυτά τα χρόνια αγωνιζόμαστε για προσλήψεις μόνιμου και επαρκούς προσωπικού  σχολικών φυλάκων και καθαριστριών, για όλα τα σχολεία. Σχολεία με ασφαλείς και σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Το Σωματείο μας θα είναι δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα, στον αγώνα για την αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας και ενάντια στην εμπορευματοποίησή της με όρους αγοράς. Άλλωστε αγωνιζόμαστε ως δημοτικοί υπάλληλοι και εμείς για προσλήψεις προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και τασσόμαστε ενάντια στην ιδιωτική φύλαξη και τις κάμερες στους χώρους της δουλειά μας.

Καλούμε φορείς και συλλογικότητες σε επαγρύπνηση και συντονισμό της δράσης, ώστε να δρομολογήσουμε ένα σχέδιο αγώνα προκειμένου η απόφασή τους να μείνει στα χαρτιά.

  • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ  ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ
  • ΑΝΟΙΧΤΑ  ΣΧΟΛΕΙΑ  ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Το ΔΣ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.