Rapid test για …λίγους και καλούς, στο ρετιρέ του υπουργείου Εργασίας!

image_pdfimage_print

«Ακούγεται» –και μετά από ενδελεχή έρευνα διαπιστώσαμε ότι είναι συμβαίνει όντως- ότι κάθε Παρασκευή (;) στο …ρετιρέ (8ος όροφος) του Υπουργείου Εργασίας, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποιεί rapid test για …λίγους μυημένους και μιλημένους. Προφανώς, είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία, στα γραφεία της οποίας γίνονται τα test και φυσικά ο στρατός των συμβούλων που εργάζεται …εκεί ψηλά.

Εμείς οι παρακατιανοί εργαζόμενοι, συνωστιζόμαστε στα γραφεία μας.

Αγοράζουμε πανάκριβα τα test που προβλέπουν τα πρωτόκολλα.

Προμηθευόμαστε “με καπέλο” στην “ελεύθερη” αγορά διπλές και τριπλές μάσκες.

Συνωστιζόμαστε στα ΜΜΜ που …«δεν κολλάει» και στέλνουμε τα παιδιά μας στα πακτωμένα σχολεία, πληρώνοντας από την τσέπη μας πακέτα selftest που δεν υπάρχουν στα φαρμακεία της γειτονιάς μας.

Θα ήταν άραγε ΠΟΛΥ ενοχλητικό για τους ένοικους του 8ου ορόφου, αν ζητήσουμε να υπάρχει όπως σε άλλα Υπουργεία και φορείς, μια οργανωμένη, τακτική και προσβάσιμη σε όλους τους συναδέλφους/-ισσες διαδικασία πραγματοποίησης rapidtest;;;

Μήπως μια απλή ανακοίνωση προς όλο το προσωπικό του Υπουργείου ότι την τάδε ημέρα και ώρα γίνονται δωρεάν test;;;

Προφανώς, κανείς στον 8ο όροφο δεν ενδιαφέρεται για όσους …πιθανόν υπάρχουν στους παρακάτω ορόφους. Ο Υπουργός superman και τα επιτελικά στελέχη του θα τα κάνουν όλα μόνοι τους. Άντε, μπορεί να πάρουν και την βοήθεια κανενός …πιστοποιημένου ιδιώτη λογιστή ή να προσλάβουν κανέναν αποτυχημένο manager ως Δ/ντη στον ΕΦΚΑ. Η «πλέμπα» των υπαλλήλων του Υπουργείου, περισσότερα εμπόδια δημιουργεί επικαλούμενο ενίοτε την «περιττή» νομιμότητα των διοικητικών πράξεων. «Σιγά μην τους δώσουμε και δωρεάν rapid test…». Αλλωστε, είναι επισήμως γραμμή της Κυβέρνησης η μη χορήγηση δωρεάν τεστ στους πολίτες , ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας Πλέυρης είπε ότι τα δωρεάν pcr test είναι λαϊκισμός!!!

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την εμφάνιση του Covid-19 στην Ελλάδα, η έκρηξη των κρουσμάτων με την είσοδο του νέου έτους αποτύπωσε σε αριθμούς το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ιεραρχεί την οικονομία ψηλότερα από την προστασία της κοινωνίας, μη λαμβάνοντας κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία των εργαζόμενων, την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού.

Απέναντι σε όλα αυτά, τα Σωματεία μας σιωπούν και προτιμούν να αναλώνονται σε συνδικαλιστικές ανακατατάξεις (ίδρυση νέων αδύναμων συλλόγων) και κατανομή θέσεων σε παλιά και νέα ΔΣ.

Θα έπρεπε να διεκδικούν ΤΩΡΑ:

– Δωρεάν rapid τεστ από τον ΕΟΔΥ στο χώρους του Υπουργείου για όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες.

– Να τηρείται το ποσοστό 50% τηλεργασίας σε όλες τις Υπηρεσίες του Υπουργείου

– Εξασφάλιση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας

– Παροχή δωρεάν μασκών υψηλής προστασίας, διασφάλιση επαρκούς αερισμού, συνεχής καθαρισμός και εφαρμογή απολυμαντικών σε επιφάνειες

–  Όλες/οι οι εργαζόμενες/οι που νοσούν να πάρουν αναρρωτική άδεια και να μην μπουν σε καθεστώς τηλεργασίας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.