Πρώτη μέρα της δίκης για το φόνο του Ζακ: Απαιτούμε να τιμωρηθούν όλοι οι συνένοχοι για τη δολοφονία του

Σήμερα το πρωί βρεθήκαμε έξω από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, στην πρώτη δικάσιμο για τη δολοφονία του Ζακ/της Zackie. Συναντηθήκαμε στο δρόμο πολλά μαζί, η πρωτοβουλία «Justice For Zak/Zackie», ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες,φίλοι του Ζακ και άτομα, σωματεία και οργανώσεις της αριστεράς. Εκεί βρεθήκαμε και μεις, από την Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, και θα συνεχίσουμε στις επόμενες δικασίμους να είμαστε εκεί, ζητώντας δικαιοσύνη για το Ζακ.

Μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου κληρώθηκαν οι ένορκοι που θα συμμετάσχουν στη δίκη. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου τους απευθύνθηκε λέγοντάς τους πως βρίσκονται σε μια ιστορική δίκη, ενώ σε λίγο ο συνήγορος των αστυνομικών Α.Πλεύρης πρόλαβε να πει με θράσος : “Όχι, τα Μέσα το λένε και όσοι είναι απ’ έξω.”

Από τη μεριά της συνηγόρου υποστήριξης κατηγορίας Άν. Παπαρούσσου έγινε αίτημα για παρατηρητές και δημοσιογράφους με φυσική παρουσία στο χώρο του δικαστηρίου.

Η δίκη στη συνέχεια διακόπηκε λόγω απουσίας ενός από τους συνηγόρους υπεράσπισης του μεσίτη, και οι επόμενες δικάσιμοι είναι 6 και 11 Νοεμβρίου.

Από τη μεριά μας, δεν είναι αποδεκτή, η απαξίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ζωής, λόγω εθνικότητας, χρώματος, σεξουαλικού προσανατολισμού, κοινωνικής τάξης.

Απαιτούμε να τιμωρηθούν όλοι οι συνένοχοι της δ ο λ ο φ ο ν ί α ς του Ζακ. 

 

Οι ζωές μας έχουν αξία.

 

Θα συνεχίσουμε να είμαστε εκεί ως τη δικαίωση! 

 

 

Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.