ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/6 όλες & όλοι στις πύλες του ΕΚΠΑ!

image_pdfimage_print
Τις τελευταίες μέρες έχουμε δει τις εικόνες ακραίας καταστολής με επίκεντρο το ΑΠΘ, όπου μερικές μέρες πριν οι τρομοκράτες της ΕΛ.ΑΣ. έριξαν με ευθεία βολή κρότου λάμψης στο κεφάλι φοιτητή, προκαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς. Αυτή η επίθεση, αναδεικνύει τον ρόλο που θα επιτελέσει η αστυνομία στις σχολές μας, που θα καταστείλει τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος για την υπεράσπιση του ασύλου, των ελευθεριών, των μέσων πάλης, των κεκτημένων μας.
Οι συνεχείς κρατικές επιθέσεις και η παρουσία των ΜΑΤ, τεθωρακισμένων με αύρα και ασφαλιτών μέσα και γύρω από το άσυλο αποτελούν ένα σχέδιο στη βάση του αφηγήματος «ασύλου ανομίας». Στην πραγματικότητα, αποτελούν την προσπάθεια εμπέδωσης του δόγματος «Νόμος και Τάξη» μέσα από την όξυνση της καταστολής, για την νομιμοποίηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας ως μέσο θωράκισης απέναντι στους νικηφόρους αγώνες της νεολαίας ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και την στοχοποίηση των φοιτητικών συλλόγων και αγωνιστών/τριών.
Ξεκαθαρίζουμε πως δεν μας τρομοκρατούν, μας εξοργίζουν!
Θα εμποδίσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για είσοδο της Πνεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές μας 10 Ιούνη! Αυτές τις εικόνες ντροπής που ζούμε αυτό το διάστημα θέλουν να τις νομιμοποιήσουν μέσω της εγκατάστασης της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Το άσυλο, άσυλο αγώνων, ανήκει σε όλο το λαό και άρα η υπεράσπιση του ήταν και θα είναι υπόθεση όχι μόνο της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά όλης της κοινωνίας.
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο που λέει "n αστυνομία δεν θα πατήσει πόδι στις σχολές μας! Α & TO τα κεκτημένα μας μπλοκάρουμε την είσοδο της onnî 10 ΙΟΥΝΙΟΥ όλες & όλοι στις πύλες της Πανεπιστημιούπολης MEEE ΣΑΦ ΣΑΦΑΜΜΡΤΑΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ EAAK"

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.