Όχι στην ποινικοποίηση των ιδεών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων! Πρόστιμο 50.000€ στην “Ανταρσία Κεντρ. Μακεδονίας” για… 3 πανό

του Μάριου Αυγουστάτου

Πρόστιμο 50.000€ (!) καλείται να πληρώσει η περιφερειακή κίνηση “Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία“.  Πρόστιμο που επέβαλλε η Επιτροπή Ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων μετά από καταγγελία που έγινε στο ΑΤ Σερρών για τρία πανό (!) που υποτίθεται ότι τοποθετήθηκαν στις Σέρρες, ανώνυμα και σε άγνωστο χρόνο.  Μια απόφαση – πλήγμα για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και τα δημοκρατικά δικαιώματα, που (τυχαίο;) στοχεύει σε μια αριστερή κι αγωνιστική παράταξη. Αντίστοιχη απόφαση είχε παρθεί και στην Καλαμάτα, με πρόστιμο που είχε επιβληθεί στο ΜΛ-ΚΚΕ για αφίσες.

Η επιβολή ενός τόσο ασύλληπτου ποσού-προστίμου δεν αφορά μόνο την συγκεκριμένη παράταξη, ούτε μόνο τον επικεφαλής της Θανάση Αγαπητό, ο οποίος είναι εργαζόμενος δάσκαλος με μισθό πείνας από τις μνημονιακές περικοπές.

Το πρόστιμο αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις στέρησης της ελεύθερης πολιτικής έκφρασης στην πράξη. Όλα καταδεικνύουν ότι η απόφαση δεν είναι μεμονωμένη. Ο στόχος της δεξιάς, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, είναι ουσιαστικά η ποινικοποίηση της Αριστεράς και των αγώνων. Αριστεράς που παλεύει με εκ των ενόντων μέσα να διαδώσει τις ιδέες της, σε ένα εχθρικό πολιτικό τοπίο από το βαθύ κράτος, τους δικαστές και την κυβέρνηση. Μια Αριστερά που έχει απέναντι τα αστικά κόμματα που διαθέτουν πακτωλό χρημάτων και διευκολύνσεων από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, χέρι-χέρι με τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Αστικά κόμματα και παρατάξεις που φυσικά δεν έχουν ανάγκη την “απ’τα κάτω” προπαγάνδιση.

Το μήνυμα που στέλνει η απόφαση στις οργανώσεις, συλλογικότητες και παρατάξεις: “είστε ανεπιθύμητοι και θα σας πολεμήσουμε με κάθε τρόπο”. Πρακτικές ποινικοποίησης της πολιτικής, που θυμίζουν άλλες εποχές, της μετεμφυλιακής δεξιάς και του ιδιώνυμου.

Εμείς απαντάμε: η ποινικοποίηση των ιδεών δε θα περάσει!

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην περιφερειακή κίνηση “Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία”, στον επικεφαλής της Θανάση Αγαπητό και σε κάθε συλλογικότητα που αντιστέκεται στις νεοφιλεύθερες πολιτικές.

Όσο και όπως κι αν ποινικοποιείτε τους αγωνιστές και τους αγώνες μας και με ότι μέσα έχουμε διαθέσιμα, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για έναν καλύτερο κόσμο.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.