Όλοι και όλες στον ΕΦΚΑ συμμετέχουμε στη στάση εργασίας την Τρίτη 30 Ιούνη και στο συλλαλητήριο στο Υπ.Εργασίας

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 30 ΙΟΥΝΗ & ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

Καλωσορίζουμε τα συνδικάτα και τις δύο ομοσπονδίες μας, που ξύπνησαν από λήθαργο μηνών και αποφάσισαν να βγάλουν ανακοινώσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ! Μάλλον τους είχε επηρεάσει η καραντίνα και ο αποκλεισμός …

Καλωσορίζουμε τις δύο ομοσπονδίες μας, που προκήρυξαν Στάση Εργασίας στον ΕΦΚΑ σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την τελευταία κινητοποίηση. Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε απολύσεις για να το κάνουν αυτό. Διαφορετικά ποιος ξέρει τι άλλη οδυνηρή αφορμή θα έπρεπε να υπάρξει για να ενεργοποιηθούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες…

Αυτή η Στάση Εργασίας είναι πολύ σημαντική και πρέπει όλες και όλοι που εργαζόμαστε στο καμίνι του ΕΦΚΑ, να παρατήσουμε τη δουλειά και να κατέβουμε στο δρόμο!

Παρά το “λάθος” των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στον ΕΦΚΑ να ταυτίσουν (σχεδόν) τις ώρες της Στάσης Εργασίας με την πρωτοφανή απόφαση της ΑΔΕΔΥ για Στάση Εργασίας και συλλαλητήριο στην αρχή του ωραρίου και όχι προς τη λήξη του, όπως συνηθίζεται.

Κανονικά θα έπρεπε να είχε προκηρυχθεί απεργία και συγκέντρωση πριν μια εβδομάδα, ενώ χρειάζεται συνέχεια των κινητοποιήσεων για να ακυρωθούν οι απολύσεις.

Οι συνθήκες είναι ασφυκτικές για όλο το προσωπικό, λόγω της δημιουργίας του εκτρώματος του ΕΦΚΑ, από τη συνολική εγκατάλειψη του Δημόσιου Τομέα και του Κοινωνικού κράτους, που έχει επιφέρει τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, και από την χειρότερη Διοίκηση που είχαμε ποτέ στα Ασφαλιστικά Ταμεία!

Μία ομάδα ακραίων νεοφιλελεύθερων δεξιών, με ακραιφνείς αντιλήψεις κατά του κοινωνικού κράτους και αντι-υπαλληλικοί, διοικούν με αυταρχισμό, παρωπίδες και ρουσφέτια τον ΕΦΚΑ! Για το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τι λειτουργίες της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης θα εκχωρήσουν σε κρατικοδίαιτες ιδιωτικές εταιρίες.

Τους ενημερώνουμε ότι η εποχή του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί! Δεν θα επιτρέψουμε στη Δεξιά κυβέρνηση, να γυρίσει τη χώρα πίσω, όπως επιδιώκει και να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα.

Η οργή των εργαζομένων ας ξεδιπλωθεί την Τρίτη 30/06/2020 σαν μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο και ας διεκδικήσουμε: αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, να σταματήσουν οι απολύσεις των συναδέλφων, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ΕΦΚΑ, να σταματήσουν οι βεβιασμένες “ενοποιήσεις”-συγχωνεύσεις, μέτρα προστασίας και ασφάλειας για το προσωπικό.

Συμμετέχουμε μαζικά στην Πανελλαδική, προειδοποιητική Στάση Εργασίας  

Τρίτη 30 Ιουνίου από την έναρξη του ωραρίου και μέχρι τις 11.00 πμ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) στις 8.30 πμ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.