Όλες και όλοι στην στάση εργασίας στον ΕΦΚΑ στις 24 Σεπτέμβρη & την Γενική Απεργία (ΑΔΕΔΥ & ΓΣΕΕ) Τετάρτη 1 Οκτώβρη

image_pdfimage_print

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αναδειχθεί ως η χειρότερη κυβέρνηση από την Μεταπολίτευση για τα λαϊκά δικαιώματα και η καλύτερη για το μεγάλο κεφάλαιο. Μέσα στο κατακαλόκαιρο νομοθέτησε το νέο Πειθαρχικό “Δίκαιο” για τους δημόσιους υπαλλήλους με σκοπό να καταργήσει την μονιμότητα και να χτυπήσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων. Τα πρώτα δείγματα γραφής είναι ήδη γνωστά: μετά τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και δεκάδες υγειονομικούς που διώκονται γιατί αντιστέκονται στην διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και της παιδείας και κάνουν κριτική στις κυβερνητικές αποφάσεις, τώρα ήρθε και η ώρα των πυροσβεστών, όπου κόβουν τους μισθούς σε συνδικαλιστές, γιατί δεν τους άρεσαν οι ανακοινώσεις που έβγαλαν και κατήγγειλαν τις μεθοδεύσεις του αρμόδιου υπουργείου και την κατάρρευση της δασοπροστασίας!
Στον ιδιωτικό τομέα φέρνουν νομοσχέδιο που νομιμοποιεί την 13ωρη εργασία, η οποία ήδη επιτρέπονταν όταν παρέχονταν σε δύο εργοδότες, σύμφωνα με τον αντεργατικό νόμο Γεωργιάδη. Πάμε πίσω περίπου 150 χρόνια, όταν οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν το οκτάωρο! Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ δεν ικανοποίησαν ούτε τους πιο φανατικούς υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας. Οι 7 στους 10 πολίτες δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από τα νέα μέτρα, ενώ για τους δημόσιους υπαλλήλους περιορίστηκε μόνο στη μείωση των φορολογικών συντελεστών, το οποίο είναι μία αύξηση κατά μέσο όρο κάτω από 20€ τον μήνα! Με την ακρίβεια να αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα για τα νοικοκυριά.
Στον ΕΦΚΑ το χάλι συνεχίζεται: υποστελέχωση, φόρτος εργασίας, πιέσεις για εκκρεμότητες και στόχους και διάλυση των δημοσίων δομών προς όφελος των ιδιωτών. Η Διοίκηση αγνοεί την απόφαση του ΣτΕ για τους ιδιώτες Γενικούς και συνεχίζει με τη νέα προκήρυξη και τις συνεντεύξεις για τους “εκλεκτούς”. Φέρνει μέσα στον Αύγουστο σχέδιο νέου οργανογράμματος, χωρίς καμία διαβούλευση με τα συνδικάτα και τα στελέχη του ΕΦΚΑ. Το οποίο καταργεί την Γενική Διεύθυνση Επικουρικής & Εφάπαξ, προφανώς για να ενισχύσει το ΤΕΚΑ, τα Επαγγελματικά Ταμεία και την ιδιωτική ασφάλιση. Επίσης υποβαθμίζει περαιτέρω τα ΠΕΚΑ και τον έλεγχο στην αγορά εργασίας, παρά τις εκκλήσεις των εργαζομενων και των συνδικάτων.
Ταυτόχρονα τα κλιμάκια του 2025 και οι πληρωμές του 2024 γίνονται ένα νέο μέσο υποτίμησης και διαίρεσης των εργαζομένων. Όπως επίσης και τα δάνεια, παρόλο που εξοικονομεί χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο ο ΕΦΚΑ από τα επιτόκια που επιβάλλει.
Η κυβέρνηση δεν είναι ανίκητη, παρά την απουσία ουσιαστικής κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης. Οι κινητοποιήσεις που έγιναν μέσα στο καλοκαίρι ενάντια στη συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Γάζα σε κάθε πόλη και νησί της χώρας (Σύρος, Ρόδος, Αγ. Νικόλαος, Βόλος κλπ), η απεργία στις 28 Φλεβάρη για τα Τέμπη και τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια, αλλά και οι διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη (ΔΕΘ) κόντρα στις οικονομικές εξαγγελίες της ΝΔ, δείχνουν την διάθεση του κόσμου της εργασίας.
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν έχουν την διάθεση να αντιπαρατεθούν με την αυταρχική κυβέρνηση της Δεξιάς. Ο μεγαλύτερος στόχος τους είναι να αναπαραχθούν στις καρέκλες των συνδικάτων και ήδη γίνονται διαπραγματεύσεις σε ΑΔΕΔΥ & ΓΣΕΕ για λυκοσυμμαχίες και
μεταγραφές ενόψει συνεδρίων. Τα ίδια δυστυχώς διαμείβονται και στον χώρο μας, από τις περισσότερες παρατάξεις.
Εμείς καλούμε τους\τις συναδέλφους για άλλη μία φορά στο δρόμο του αγώνα. Για να δημιουργήσουμε όλοι και όλοι με τους αγώνες μας ένα ισχυρό εργατικό κίνημα σαν αντίπαλο δέος απέναντι στις νεοφιλελεύθερες και αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης.
Καλούμε την ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ να κηρύξει άμεσα και αυτή στάση εργασίας για τις 24 Σεπτέμβρη, ώστε η κινητοποίηση να είναι πανελλαδική στον ΕΦΚΑ, καθώς και να οργανώσουμε τη δράση μας για την Γενική Απεργία την 1η Οκτώβρη.
 Συμμετέχουμε όλες και όλοι στην στάση εργασίας (13:00-λήξη ωραρίου) και στη συγκέντρωση στις 24 Σεπτέμβρη στην Ακαδημίας 22 ώρα 14:00
 Όλες και όλοι την Τετάρτη 1η Οκτώβρη απεργούμε & διαδηλώνουμε ενάντια στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης – Προσυγκέντρωση στην Αθήνα στις 11:00 έξω από το υπ. Εργασίας
Διεκδικούμε:

 Να πέσει η αντιδημοκρατική κυβέρνηση των κλεφτών, της ακρίβειας, των
ιδιωτικοποιήσεων, του ρατσισμού και του πολέμου
 Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα-νομοσχέδιο Κεραμέως – Κατάργηση των
αντεργατικών νόμων Χατζηδάκη – Γεωργιάδη.
 Όχι στο νέο πειθαρχικό στο Δημόσιο, όχι στη φίμωση των εργαζομένων
 6ωρο – 5ήμερο – 30ωρο, δουλειά για όλους. Κατάργηση της ελαστικής εργασίας. Ασφάλιση
και κοινωνική προστασία
 Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Κανένας μισθός κάτω από 1.200€ καθαρά.
Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης
 Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων – Έξω οι ιδιώτες από την Κοινωνική Ασφάλιση
 Παιδεία, υγεία, συγκοινωνίες, ρεύμα και νερό, δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στον λαό
 Δημόσιο πρόγραμμα λαϊκής κατοικίας – Δημόσια, δωρεάν υγεία για όλο το λαό
 Όχι στα ιδιωτικά ΑΕΙ, στα δίδακτρα και στη μετατροπή των σχολείων σε επιχειρήσεις
 Καμία συγκάλυψη για Τέμπη, Πύλο και ΟΠΕΚΕΠΕ – Άμεση κρατικοποίηση της Hellenic
Train χωρίς αποζημίωση, δημόσιος φορέας σιδηροδρόμων
 Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Καμιά συνεργασία με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.