Όλες και όλοι στην Παναττική στάση εργασίας την Παρασκευή 9 Ιούνη και στο συλλαλητήριο έξω από το ΣΤΕ

image_pdfimage_print

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

Οι εκλογές δεν πρέπει να αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για τους αγώνες των εργαζομένων, καθώς μόνο αυτοί αποτελούν τη σημαντικότερη αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι στους αντεργατικούς σχεδιασμούς των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων.

Την Παρασκευή υπάρχει παναττική στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου έως τις 11:00πμ και συγκέντρωση από τις 8:30 έξω από το ΣτΕ (Πανεπιστημίου & Πεσμαζόγλου). Τη μέρα αυτή θα συζητηθεί  η προσφυγή της Ομοσπονδίας μας και της ΑΔΕΔΥ κατά της προκήρυξης του νόμου 4892/2022, που εισάγει τους ιδιώτες μάνατζερ στον ΕΦΚΑ.

Η Νέα Δημοκρατία πιστή στις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες επιταγές θέλει να ιδιωτικοποιήσει κάθε ικμάδα του Δημόσιου Τομέα και του ΕΦΚΑ και να λεηλατήσει το δημόσιο χρήμα.

Ο «διαγωνισμός» πρόσληψης τους ήταν διάτρητος και με τη μοριοδότηση της συνέντευξης στο 40% μπήκαν μόνο οι κομματικοί εκλεκτοί. Ενώ δεν έχουν υπάρξει απαντήσεις για το πώς θα επιβεβαιωθεί η προϋπηρεσία του ιδιωτικού τομέα, όπου θα φέρνουν χαρτιά με έτη προϋπηρεσίας, που δεν θα μπορούν να διασταυρωθούν, παρά  μόνο από τους ιδιώτες εργοδότες.

Τα golden boys που έχουν ήδη προσληφθεί στις θέσεις των γενικών διευθυντών δεν θα μπορέσουν να βοηθήσουν στο ελάχιστο τις υπηρεσιακές δυσλειτουργίες, αντίθετα θα αποτελέσουν νέο πρόβλημα στη λειτουργία του ΕΦΚΑ.

Το ίδιο θα συμβεί και με τις διαδικασίες πρόσληψης εκατοντάδων διευθυντών, που θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων.

Συμμετέχουμε μαζικά στη στάση εργασίας  και στη συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, η οποία τις περισσότερες  αποφάσεις τις βγάζει εναντίον των εργαζομένων, όμως η κινητοποίηση αυτή μπορεί και πρέπει  να αποτελέσει μια ακόμα μάχη στον πόλεμο απέναντι στις βάρβαρες κυβερνητικές πολιτικές. Συνεχίζουμε αγωνιστικά!

ΕΞΩ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΚΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.