Όχι στην παράδοση του τομέα πολιτισμού στα ιδιωτικά συμφέροντα στον Κορυδαλλό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26/6/2020

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, τη Τετάρτη 17/6, ότι στις αρμοδιότητες της υπό σύσταση δημοτικής επιχείρησης είναι και ο τομέας του πολιτισμού, που έως τώρα αποτελεί ένα από τους δύο βασικούς τομείς του Οργανισμού Άθλησης & Πολιτισμού (ΟΑΠ) του δήμου. Μεγαλύτερη έκπληξη προκάλεσε το γεγονός, ότι ο Πρόεδρος του ΟΑΠ δεν είχε ενημερωθεί για αυτή την απόφαση και επέλεξε να απέχει από την ψηφοφορία, διαμαρτυρόμενος για τη στάση της δημοτικής αρχής. Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη όμως μας προκάλεσε το γεγονός ότι μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ, δεν έφερε το θέμα για συζήτηση το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού στις 25/6. Με παρέμβαση του ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ και της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ψήφισμα που δηλώνει την αντίθεση του Δ.Σ του οργανισμού στην απόφαση της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει την αρμοδιότητα του τομέα πολιτισμού στη νέα δημοτική επιχείρηση.

Ο ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ καταψήφισε στο σύνολο της την πρόταση της δημοτικής αρχής για την δημιουργία δημοτικής επιχείρησης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι σε καμία περίπτωση ο τομέας του πολιτισμού δεν μπορεί να είναι αρμοδιότητα μιας τέτοιας επιχείρησης. Για τον ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ στα θέματα πολιτισμού δεν χωράνε ψυχρά οικονομοτεχνικά κριτήρια. Το αν ένα παιδάκι παραπάνω μάθει ένα μουσικό όργανο, το αν οι συμπολίτες μας παρακολουθήσουν μια συναυλία ή μια θεατρική παράσταση που δεν θα έχει σχέση με ότι μας πλασάρεται από τα ΜΜΕ και τα λεγόμενο star system, δεν μπορεί να μετρηθεί με λογιστικά νούμερα αλλά μόνο με το ποιοτικό αποτύπωμα που αφήνει στους δημότες της πόλης.

Για αυτό στον ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ πιστεύουμε ότι το περιεχόμενο του τομέα πολιτισμού θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα δημόσιας διαβούλευσης και να αποτυπώνει τις πραγματικές ανάγκες και επιθυμίες των κατοίκων της πόλης. Σίγουρα τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιτευχθούν μέσω μιας δημοτικής επιχείρησης, με πλήρη αυτοτέλεια δράσης και επιλογών, η οποία σύμφωνα και με την μελέτη που κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο η σύσταση της γίνεται με αυστηρά και μόνο οικονομοτεχνικά κριτήρια.

Καλούμε την δημοτική αρχή να ανακαλέσει την απόφαση της και να μην παραχωρήσει την αρμοδιότητα του τομέα πολιτισμού στην νέα δημοτική επιχείρηση. Θα είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια ‘’ιδιωτικοποίησης΄΄ του τομέα πολιτισμού. Θα είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια επιδείνωσης των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στον τομέα πολιτισμού του δήμου. Διεκδικούμε περισσότερους ελεύθερους και δωρεάν χώρους πολιτισμού στην πόλη μας.

https://www.facebook.com/anypotaktos.korydallos/posts/760765231397392

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.