Να μην κλείσει το νοσοκομείο #Παίδων_Πεντέλης

image_pdfimage_print

της Έλενας Παπαγεωργίου

Σήμερα το μεσημέρι στις 12 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων έξω από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης αφού η κυβέρνηση προσπαθεί να ακυρώσει τις εφημερίες του νοσοκομείου – δύο 24ωρες την εβδομάδα και μία κάθε δεύτερη Κυριακή – στις οποίες εξυπηρετούνται χιλιάδες παιδιά, να κλείσει την covid κλινική 30 κλινών και να το μετατρέψει σε mega εμβολιαστικό κέντρο, εκμεταλλευόμενη την αγωνία μας για την εξέλιξη της πανδημίας και τη σημασία του εμβολιασμού στην καταπολέμηση της.

Από το πρωί η ομάδα ΟΔΟΣ βρισκόταν έξω από το νοσοκομείο, προσπαθώντας να περικυκλώσει τη συγκέντρωση, αλλά τελικά αποδείχτηκαν πολύ λίγοι, αφού εκατοντάδες άτομα συνέρρευσαν στη διαδήλωση, παρά το γεγονός ότι η αστυνομία είχε διακόψει την πρόσβαση προς το νοσοκομείο.

Είναι σαφές ότι προσπαθούν, εν μέσω πανδημίας, να κλείσουν το νοσοκομείο για να στρέψουν τον κόσμο στους ιδιώτες. Κι όχι μόνο αυτό. Υποβαθμίζουν τη δημόσια υγεία για να στραφούμε προς τον ιδιωτικό τομέα, για να πλουτίζουν όλο και περισσότερο οι κλινικάρχες.  Αντί να ανοίγουν περισσότερα νοσοκομεία, να προσλαμβάνουν γιατρούς, τους κάνουν αστείες προτάσεις για τρίμηνες συμβάσεις και έπειτα, όταν βέβαια κανένας γιατρός δεν παρουσιάζεται, τους κατηγορούν. Παράλληλα έθεσαν σε αναστολή τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ενώ τώρα τους απειλούν ότι θα τους απολύσουν. Ο Προϋπολογισμός του 2022 περικόπτει κατά 820 εκατομμύρια ευρώ τις δαπάνες για την υγεία, ενώ παράλληλα ενισχύονται οι δυνάμεις καταστολής και δίνονται υπέρογκα ποσά για στρατιωτικές δαπάνες.

Το ζήτημα της δημόσιας υγείας μας αφορά όλους και όλες, ντόπιους και μετανάστες, ειδικά αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο. Να μην επιτρέψουμε να υποβαθμίσουν ακόμη περισσότερο την υγεία, κλείνοντας ένα από τρία παιδιατριακά νοσοκομεία, λες και δεν υπάρχουν άλλοι χώροι. Δωρεάν PCR για όλες και όλους και επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε σταματήσουμε να μετράμε καθημερινά δεκάδες νεκρούς.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.