Να ακυρωθούν τώρα και τα άλλα 2 πρόστιμα από τις κινητοποιήσεις της 25ης Νοέμβρη!

Οι 9 συλληφθείσες της Πλατείας Συντάγματος ενημερωθήκαμε ηλεκτρονικά χωρίς κάποια νομική αιτιολόγηση ότι έγιναν δεκτές οι έγγραφες αντιρρήσεις μας στην επιβολή προστίμων και συνεπώς ότι ακυρώνονται τα πρόστιμα.

Οι συλληφθείσες φεμινίστριες και ο συλληφθείς αλληλέγγυος όμως είναι 11 και όχι 9! Και τα πρόστιμα που φόρτωσαν στα δύο συλληφθέντα άτομα του Α.Τ. Ακροπόλεως δεν έχουν ακυρωθεί.

Τα συλληφθέντα άτομα του Α.Τ. Ακροπόλεως συμμετείχαν επίσης στις φεμινιστικές δράσεις της 25ης Νοεμβρίου τιμώντας το συνταγματικό τους δικαίωμα στον δημόσιο λόγο, σε μια περίοδο που δεν ίσχυε καμιά απαγόρευση συναθροίσεων, και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα. Οι εξηγήσεις που δόθηκαν δεν είναι επαρκείς.

Απαιτούμε εδώ και τώρα την ακύρωση των προστίμων και για τα 2 συλληφθέντα άτομα από το Α.Τ. Ακροπόλεως και άμεση άρση όλων των ποινικών διώξεων.

Ζητάμε επίσης την ακύρωση όλων των προστίμων σε όσες και όσους συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις.

Ευχαριστούμε τα δεκάδες σωματεία, συλλόγους, φορείς, κινήματα και αγωνιζόμενες φωνές που καταδίκασαν δημοσίως τις αναίτιες συλλήψεις τη Μέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για την άμεση και έμπρακτη αλληλεγγύη. Ευχαριστούμε επίσης τις αλληλέγγυες δικηγόρους μας, που έδρασαν άμεσα και συνεχίζουν να μας συνδράμουν με κάθε τρόπο, αλλά και τους/τις δημοσιογράφους που αποτύπωσαν φωτογραφικά την αλήθεια εκείνης της μέρας και τη διατυπώνουν μέχρι και σήμερα με την πένα τους.

Υπογραφές συλληφθεισών/έντος

 • Δήμητρα Σιαηλή, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
 • Κατερίνα Σεργίδου, μέλος Συνέλευσης 8 Μάρτη, υποψήφια διδακτόρισσα Σπουδών Φύλου και Φεμινισμού Πάντειο Πανεπιστήμιο/Πανεπιστήμιο της Χώρας των Βάσκων
 • Δέσποινα Παρασκευά – Βελουδογιάννη, εργαζόμενη στο Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, υποψήφια διδακτόρισσα κοινωνικής θεωρίας, μέλος Συνέλευσης 8 Μάρτη
 • Μαρία Μπόλαρη, πρώην βουλεύτρια Α’ Αθήνας, ιδ. υπάλληλος, μέλος της Συνέλευσης 8 Μάρτη
 • Χρυσή Μονιάκη, μέλος ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων στην ΕΛΣΤΑΤ, μέλος της Γραμματείας Ισότητας της ΑΔΕΔΥ, Συνέλευση Φεμινιστικών και Εργατικών Συλλογικοτήτων
 • Κατερίνα Καλλέργη, φοιτήτρια ΠΕΚΙ Παντείου, άνεργη ηθοποιός, μέλος της Συνέλευσης 8 Μάρτη
 • Σαπφώ Διαμαντοπούλου, μέλος Συνέλευσης 8 Μάρτη, ιδιωτική υπάλληλος-φιλόλογος
 • Σοφία Δερμετζόγλου, μέλος της Επιτροπής στήριξης Προσφύγων Λαυρίου, μέλος της Συνέλευσης 8 Μάρτη
 • Κατερίνα Γιαννούλια, μέλος ΔΣ της ΠΟΓΕΔΥ, μέλος της Γραμματείας Ισότητας της ΑΔΕΔΥ, αναπληρωματικό μέλος της ΕΕΔΑ, μέλος της Συνέλευσης 8 Μάρτη
 • Σίσσυ Βωβού, μέλος της οργάνωσης Γυναικείων Δικαιωμάτων ΤΟ ΜΩΒ
 • Κώστας Βουρεκάς, μέλος της Αντιπροσωπείας του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, Συνέλευση Φεμινιστικών και Εργατικών Συλλογικοτήτων/

1 Σχόλιο

 1. Από Τις Κραυγές Αγωνίας Στο Μαζικό Οργανωμένο Εργατικό Κίνημα / ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29

  Οι τρεις προσαγωγές των συνδικαλιστών του επισιτισμού – τουρισμού έξω από το Προεδρικό Μέγαρο με πανό που έγραφε “ΠΕΙΝΑΜΕ” είναι η συνέχεια του αυταρχικού κατήφορου και καταστολής της κυβέρνησης της ΝΔ που έδειξε στη 17 Νοέμβρη, Πανεργατική Απεργία, επέτειο του Γρηγορόπουλο.

  Ακόμα και τις συμβολικές παρεμβάσεις δεν αντέχει η κυβέρνηση της ΝΔ, θέλει να τρομοκρατήσει, να καταστείλει κάθε φωνή. Τις κραυγές αγωνίας και αντίστασης ενάντια στην επικίνδυνη και ταξική πολιτική της προσπαθεί να τις φιμώσει από τα ΜΜΕ.

  Ακόμα και στην συζήτηση για τον προυπολογισμό ο Κούλης δεν ανακοίνωσε τίποτα θετικό για τους ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους ενώ ταυτόχρονα αφήνοντας στην ανέχεια χιλιάδες εργαζόμενους και μικρομεσαίους. Ενώ ο Κικίλιας ακόμα πιπιλά για “ατομική ευθύνη” τώρα μιλάνε για την διασπορά του κορονοϊού στην Δυτική Αττική (εκεί δηλαδή στους εργασιακούς χώρους…).

  Όσο είμαστε στην περιπέτεια του κορονοϊου, μαζικός εργατικός αγώνας δεν μπορεί να υπάρξει – μάλιστα με τον κόσμο να είναι “φοβισμένος και αμήχανος” -, θετικές είναι οι συμβολικές παρεμβάσεις (ΚΚΕ, Μέρα25, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ μ-λ, ….) δίνοντας τον τόνο της αντίστασης. Ενωτικά οι μαχόμενες αριστερές δυνάμεις , εργατικές συλλογικότητες πρέπει να ετοιμάζουν την αντεπίθεση που πρέπει να δοθεί μετά.

  Στο “πεζοδρόμιο” θα καθοριστούν τα πάντα. Στο “πεζοδρόμιο” θα κριθεί η αποτελεσματικότητα και το σχέδιο για να ανατραπεί η ταξική πολιτική της ΝΔ. Στο “πεζοδρόμιο” με το ενιαίο μέτωπο της εργατικής τάξης που πρέπει να δώσει διέξοδο στην καπιταλιστική κρίση. Στο “πεζοδρόμιο” που στο δίλημμα της Ρόζας “σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα” να κάνει δυνατότητα και υλική πραγματικότητα τον σοσιαλισμό…

  Οι μάχες είναι μπροστά μας…. ας τις σχεδιάσουμε για να είναι αποτελεσματικές…

  ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.