1

Μία από τις μεγαλύτερες πορείες των τελευταίων ετών!

Η πορεία για το Πολυτεχνείο ήταν μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Δεκάδες χιλιάδες κατέβηκαν να δηλώσουν πως οι εξεγέρσεις σαν κι αυτή που έγινε στο Πολυτεχνείο πριν από 50 χρόνια, μας δείχνουν τον δρόμο για να αγωνιστούμε ενάντια στις πολιτικές λιτότητας, στην κρατική καταστολή, αλλά και να διεκδικήσουμε τα εργασιακά δικαιώματα μας που προσπαθούν κάθε μέρα να μας τα πετσοκόψουν.

Κεντρικό αίτημα η δικαίωση του παλαιστινιακού λαού για γη και ελευθερία και η παύση της γενοκτονίας στη Γάζα. Το σύνθημα “Λευτεριά στην Παλαιστίνη” δονούσε τους δρόμους της Αθήνας.

Όμως συνθήματα φωνάχτηκαν και για να καταδικαστεί η αστυνομική βία και συγκεκριμένα η δολοφονία των ρομά από αστυνομικούς αλλά βέβαια και αντιφασιστικά, αφού οι φασίστες προσπαθούν να σηκώσουν πάλι κεφάλι.

 

Σε ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι στις πολιτικές λιτότητας, τις αντεργατικές πολιτικές, τις ρατσιστικές πολιτικές και τις πολιτικές καταστολής ντόπιων και μεταναστών, ο κόσμος επέστρεψε στο δρόμο για να διεκδικήσει πίσω τη ζωή του και τα δικαιώματα του, για να περιφρουρήσει όλα όσα κατακτήθηκαν στη Μεταπολίτευση και να δηλώσει ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός!

Κίνηση “Απελάστε τον Ρατσισμό”