ΜΕΤΑ: Η Εργατική Πρωτομαγιά έγινε για να κατακτηθεί το 8ωρο

Τώρα που η κυβέρνηση το καταργεί, η ΓΣΕΕ μας λέει να πάμε εκδρομή

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ ξύπνησε από το λήθαργό της και, σε προφανή συνεννόηση με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργίας για την Πρωτομαγιά στις 4 Μάη, ημέρα Τρίτη, την επόμενη μέρα δηλαδή των αργιών του Πάσχα, την ίδια ώρα που η ΑΔΕΔΥ αποφάσιζε να τιμηθεί η Εργατική Πρωτομαγιά με 24ωρη απεργία στις 6 Μάη.

Η συγκεκριμένη απόφαση της ΓΣΕΕ αποτελεί μια ακόμη πρόκληση για την εργατική τάξη, και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση θα καταθέτει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιό της, με το οποίο θα καταργεί το 8ωρο, θα υποσκάπτει τις ΣΣΕ, ενισχύοντας τις επιχειρησιακές, θα φαλκιδεύει το απεργιακό δικαίωμα, θα περιορίζει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, θα ενισχύει την απεργοσπασία και θα προωθεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων και των μελών τους

Δεν είχαμε βέβαια αυταπάτες και δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από μια ηγεσία που έχει πάρει «διαζύγιο» με τις πραγματικές ανάγκες και τα προβλήματα των εργαζομένων και παραμένει στο «συνδικαλιστικό lockdown διαρκείας».

Η ΑΔΕΔΥ πρέπει να επιμείνει στην απεργία στις 6 Μάη για να τιμηθεί η Εργατική Πρωτομαγιά, αλλά και για να εκφραστεί η αντίθεση των εργαζομένων απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, την εγκληματική διαχείριση σε υγεία και παιδεία, τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την κρατική τρομοκρατία, καθώς και στα νομοσχέδια που ετοιμάζει για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

Τις επόμενες μέρες το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, τα άλλα Εργατικά Κέντρα της Αττικής και όλης της χώρας, Ομοσπονδίες και Πρωτοβάθμια Σωματεία του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να πάρουν αποφάσεις για να γιορταστεί η Εργατική Πρωτομαγιά με Πανεργατική Απεργία, την Πέμπτη 6 Μάη 2021.

Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΜΑΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ


13 Απριλίου 2021
Από το ΜΕΤΑ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.