ΜΕΤΑ: Φίμωση και μπλόκο από το Facebook στην ιστοσελίδα ErgasiaNET

Aναδημοσιεύουμε την καταγγελία του ΜΕΤΑ:

Ήδη, έχουμε προχωρήσει σε καταγγελία του Facebook για την ενέργεια του αυτή. Καλούμε τους χρήστες του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης να καταδικάσουν την ενέργεια αυτή

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι η σελίδα του ΜΕΤΑ, το ergasianet.gr, από τις 6 το πρωί της Κυριακής 26 Ιούλη 2020, έχει μπλοκαριστεί από το Facebook, για παντελώς ανεξήγητους -προς εμάς- λόγους.

Τα μηνύματα που μας εμφανίζει το Facebook, στην προσπάθειά μας να αναρτήσουμε δημοσίευση από το ErgasiaNET, μας προκαλούν τουλάχιστον θυμηδία. Αναφέρουν ότι δε μπορεί να γίνει κοινοποίηση, είτε διότι η ανάρτηση «περιλαμβάνει περιεχόμενο που έχει αναφερθεί ως προσβλητικό από άλλους χρήστες του Facebook», είτε ότι «παραβιάζει τους όρους της κοινότητας (goes against our Community Standards»).

Το αποτέλεσμα είναι κανείς να μην μπορεί να κοινοποιήσει στο Facebook από την ιστοσελίδα μας ενώ και όλες οι προηγούμενες κοινοποιήσεις, είτε χρηστών είτε μέσα από την σελίδα της παράταξης στο Facebook, δεν είναι ορατές.

Γνωρίζαμε ότι οι απόψεις και η δράση του ΜΕΤΑ, που προβάλλονται μέσα από το ErgasiaNET, «ενοχλούν» πολλούς, αλλά είναι ξεκάθαρη η στάση μας: δεν κάνουμε βήμα πίσω, η λογοκρισία και το μπλόκο μας πεισμώνουν περισσότερο, ώστε να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα και την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.

Δηλώνουμε ότι είμαστε και θα είμαστε πάντα απέναντι στις διαδικασίες λογοκρισίας και φίμωσης, για αυτό στην ιστοσελίδα μας φιλοξενούνται ή αναδημοσιεύονται διαφορετικές απόψεις.

Ήδη, έχουμε προχωρήσει σε καταγγελία του Facebook για την ενέργεια του αυτή. Καλούμε τους χρήστες του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης να καταδικάσουν την ενέργεια αυτή.

3 Σχόλια

 1. Και γιατί δεν μας παραθέτετε την ανάρτηση που, σύμφωνα με το management του fb, «περιλαμβάνει περιεχόμενο που έχει αναφερθεί ως προσβλητικό από άλλους χρήστες του Facebook» ή/και «παραβιάζει τους όρους της κοινότητας (goes against our Community Standards»); Απαιτείται σοφία για να καταλάβουν εκείνοι που καταγγέλλουν τη φίμωση ότι η μη γνωστοποίηση της επίμαχης ανάρτησης μειώνει (κατά πολύ) την πειστικότητα των ισχυρισμών τους ότι το μπλοκάρισμα είναι αναίτιο και άδικο; Έλεος πια μ’ αυτήν την προχειρότητα, επιπολαιότητα και “όσα πάνε κι όσα έρθουν” νοοτροπία που δέρνει την Αριστερά! Εκτός κι αν όντως κάποιο λάκκο έχει η φάβα και γι’ αυτό σκεπάζεται.

  Λοιπόν; Τι να υποθέσουμε; Ό,τι προαιρείται ο καθένας;

 2. Κύριε Left G700, οποιοδήποτε άρθρο ή κείμενο κι αν προσπαθήσετε να ανεβάσετε από το ergasianet.gr σε οποιοδήποτε προφίλ ή σελίδα στο facebook βγάζει το μήνυμα που ανεφέρεται, δοκιμάστε το. Δεν λέει το fb για κάποια συγκεκριμένη ανάρτηση, είναι πολύ σαφές το κείμενο: “Τα μηνύματα που μας εμφανίζει το Facebook, στην προσπάθειά μας να αναρτήσουμε δημοσίευση από το ErgasiaNET, αναφέρουν ότι δε μπορεί να γίνει κοινοποίηση, είτε διότι η ανάρτηση «περιλαμβάνει περιεχόμενο που έχει αναφερθεί ως προσβλητικό από άλλους χρήστες του Facebook», είτε ότι «παραβιάζει τους όρους της κοινότητας (goes against our Community Standards»)”

  • Φίλε μου Παναγιώτη,

   Από τη στιγμή που έτσι έχουν τα πράγματα (προσωπικά, εμπλέκομαι στο fb μόνο για επαγγελματικούς λόγους κι έτσι δεν κατέχω από μπλοκαρίσματα και τα παρόμοια, εκεί δεν παίζουν τέτοια), ας έμπαινε κάποιος στον κόπο να διευκρινίσει ότι με βάση τα ισχύοντα σε τέτοιες περιπτώσεις το μπλοκάρισμα δεν αιτιολογείται καν με συγκεκριμένο τρόπο επί συγκεκριμένης ανάρτησης. Έτσι, δεν θα υπήρχε η τρύπα που περιέγραψα στο προηγούμενο σχόλιο, το οποίο και διατηρεί την εγκυρότητά του στο ακέραιο (όπως και η τρύπα τη διάμετρο της).

   ΥΓ Όχι πως έχω κανένα πρόβλημα. Κύριος είμαι. Πάντα πληρώνω τα στοιχήματα που χάνω (συνήθως στον ΟΠΑΠ), πάντα αφήνω να προηγηθούν τα κορίτσια και πάντα δίνω τη θέση μου στους ηλικιωμένους. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω προς τι το τσίνισμα που εκδηλώθηκε με αυτή την προσφώνηση. Είσαστε κι εσείς εδώ τής σχολής “δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου”; Κακώς. Πολύ κακώς. Και, επιπλέον, χαμένος κόπος. Για την ώρα, το σπαθί σας, όπως και όλης τής Αριστεράς, είναι τσίγκινο και σκουριασμένο και καμία μύγα που σέβεται τον εαυτό της δεν καταδέχεται να το επισκεφθεί….

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.