1

Μεγαλειώδης πορεία για τα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Δεκάδες χιλιάδες συμμετείχαν στην πορεία του Πολυτεχνείου, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:30 με προορισμό την αμερικανική πρεσβεία. Στην πορεία συμμετείχαν φοιτητές/ριες, σύλλογοι, σωματεία, οργανώσεις της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου καθως και συλλογικότητες. Παρούσα πάντα στην πρώτη γραμμή η Μάγδα Φύσσα αλλά και οι γονείς του Νίκου Σαμπάνη για να διεκδικήσουν δικαιοσύνη για τη δολοφονία του γιου τους.

Με πολύ παλμό φωνάχτηκαν συνθήματα για τα φλέγοντα ζητήματα της υγείας και της παιδείας, όπως και για τα εργασιακά δικαιώματα που προσπαθεί να πετσοκόψει η κυβέρνηση.

Η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» και το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών έδωσαν το παρών με τη συμμετοχή πολλών μεταναστών/ριων μαθητών/ριων αλλά και εθελοντών/ριών δασκάλων. Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν και θα μένουν πάντα ζωντανά για «ψωμί, παιδεία,ελευθερία» για μια κοινωνία που θα τα εξασφαλίζει αυτά για όλους, για μια κοινωνία όπου δεν θα υπάρχει πια εκμετάλλευση.

Συνεχίζουμε μέχρι τα όνειρα των φοιτητών/ριων και των εργατών/τριών που συμμετείχαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου να πάρουν σάρκα και οστά.

Κίνηση “Απελάστε τον Ρατσισμό”

Πηγή: kar.org.gr