Κινητοποίηση ενάντια στην έμφυλη πλευρά του νομοσχεδίου Χατζηδάκη, Τρίτη 18.30 Υπουργείο Εργασίας

Η κυβέρνηση επιδιώκει να καταργήσει το 8ωρο, να επιτεθεί στα συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, να εξαλείψει τον ελεύθερο χρόνο των εργαζομένων και να εντείνει την ανεργία μέσω του αντεργατικού εκτρώματος Χατζηδάκη. Νομίζει πως με επικοινωνιακά παιχνίδια περί ενσωμάτωσης εντός νομοσχεδίου της Σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας «για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας» και της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1158 «για την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της ιδιωτικής ζωής για τους γονείς και τους φροντιστές» θα μας ξεγελάσει.


Στην πραγματικότητα πρόκειται για δεσμεύσεις που όφειλε να εκπληρώσει απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους και φυσικά τις εντάσσει με κίβδηλο τρόπο εντός του νομοσχεδίου, χωρίς πραγματικό αντίκτυπο για την καθημερινότητα των γυναικών και θηλυκοτήτων.

Από την πλευρά μας όχι μόνο δεν ξεγελιόμαστε, αλλά αντιθέτως εξοργιζόμαστε με την προσπάθεια να ντυθεί με “προοδευτικό” πρόσημο ως προς τα δικαιώματα της γυναίκας ένα νομοσχέδιο που επισφραγίζει τον εργασιακό μεσαίωνα σε όλα τα επίπεδα και πλήττει διπλά γυναίκες και θηλυκότητες.

Για όλους τους λόγους του κόσμου συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη και καλούμε σε κινητοποίηση ενάντια στην έμφυλη πλερά του νομοσχεδίου την ΤΡΙΤΗ 15|06 στις 18.30 στο Υπουργείο Εργασίας.

Αυξήσεις στους μισθούς, λιγότερη δουλειά, να χάσουν απ’ τα κέρδη τους τα αφεντικά!

Συνέλευση φεμινιστικών κι εργατικών συλλογικοτήτων

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.