Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό»: Επιεικώς σεξιστική και από κάθε άποψη προβληματική διαφήμιση, από την αλυσίδα ταχυφαγειων «The Big Bad Wolf»

image_pdfimage_print

Επιεικώς σεξιστική και από κάθε άποψη προβληματική διαφήμιση, από την αλυσίδα ταχυφαγειων «The Big Bad Wolf», δημοσιεύτηκε στα Social Media του καταστήματος πριν μερικές μέρες. Η διαφήμιση αυτή, αναπαράγει εμφυλα, σεξιστικα και μισογυνιστικα στερεότυπα καθώς εμφανίζει δύο ημίγυμνες γυναίκες, που κάθε μία αντιπροσωπεύει ένα γεύμα, στη συγκεκριμένη περίπτωση ένα μπέργκερ και ένα σουβλάκι.

Γίνεται ξεκάθαρη παρομοίωση, λοιπόν, των γυναικών με τα γεύματα. Αναπαράγεται δηλαδή, η χυδαία αντικειμενικοποιηση και σεξουαλικοποιηση του γυναικείου σώματος, παρουσιαζοντας στη προκειμένη περίπτωση, τις γυναίκες αυτές ως ένα κομμάτι κρέας κι ως ένα γεύμα. Ας θυμηθούμε, ότι το sexual objectification έχει σαν αποτέλεσμα, όχι μόνο την υποτίμηση και την καταπίεση του γυναικείου φύλου, αλλά τη ψυχολογική και σωματική βία επίσης. Κρίνουμε τραγικό και απαράδεκτο να ενισχύονται, στο δημόσιο λόγο, έμφυλα στερεότυπα όπως ο λεσβιακός φετιχισμός, και η χυδαία σεξουαλικοποίηση και αντικειμενοποίηση του γυναικείου σώματος.

Η έλλειψη σεβασμού στο γυναικείο σώμα, είναι προσβλητική και ενισχύει την έμφυλη βία σε κάθε μορφή της και την πατριαρχική κουλτούρα του βιασμού. Και για να μην παρεξηγηθούμε, το πρόβλημα με τη συγκεκριμένη διαφήμιση δεν είναι το γυμνό ή το ημίγυμνο, αλλά η αντιστοίχησή του γυναικείου σώματος, με το μενού ενός εστιατορίου που το υποβιβάζει σε προϊόν προς κατανάλωση, αντίστοιχο με το κρέας. Να κατέβει άμεσα η χυδαία διαφήμιση. Αναφέρετε και καταγγείλτε το βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό»

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.