
ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ
ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ!
Η Α’ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών μετατράπηκε σήμερα σε πεδίο βίας και αυταρχισμού. Το Υπουργείο Παιδείας, η Δ/ντρια Εκπαίδευσης Ευαγγελία Καραγιάννη και η Ελληνική Αστυνομία φέρουν ακέραια την ευθύνη για το όργιο καταστολής που εξαπολύθηκε ενάντια σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, επειδή τόλμησαν να υπερασπιστούν το αυτονόητο, δηλαδή να μη διαλυθούν τα σχολεία μας, να καλυφθούν τα εκατοντάδες κενά, να μη στοιβάζονται τα παιδιά σαν αριθμοί σε ένα λογιστικό φύλλο, να μην ισχύσουν τα απαράδεκτα σχέδια για συμπτύξεις στο μέσον της χρονιάς που χαντακώνουν τα παιδιά, απομακρύνουν εκπαιδευτικούς και αποψιλώνουν τα σχολεία.
Αντί για λύσεις, έστειλαν ΜΑΤ. Πάνοπλους αστυνομικούς που αδίστακτα και ανηλεώς χρησιμοποιούσαν τα δολοφονικά τους εργαλεία. Αντί για δασκάλους, έστειλαν γκλομπ και χημικά. Εστησαν φράχτες μπροστά σε εκπαιδευτικούς, εμπόδισαν την είσοδο πολιτών, τρομοκράτησαν υπαλλήλους και παιδιά. Και στο τέλος, επιτέθηκαν με ωμή βία, ξυλοδαρμούς, απώθηση εγκύων συναδελφισσών, ρίψεις χημικών μέσα σε χώρο γεμάτο μικρούς μαθητές. Το κτίριο πνίγηκε στα δηλητήρια, τον καπνό και στον φόβο — το “έργο” μιας διοίκησης και μιας κυβέρνησης που έχει χάσει κάθε ίχνος ανθρωπιάς και λογικής, επειδή φοβούνται πως οι μέρες τους είναι μετρημένες. Παιδιά οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο. Εκπαιδευτικοί και γονείς τραυματίστηκαν. Κι όλα αυτά, γιατί διεκδικήσαμε το δικαίωμα στη μόρφωση,
Η ντροπή δεν είναι αρκετή λέξη. Είναι βαρβαρότητα. Η ευθύνη βαραίνει τους φυσικούς και πολιτικούς αυτουργούς αυτής της επίθεσης. Και θα τη διεκδικήσουμε μέχρι τέλους – στους δρόμους, στα σχολεία, στα δικαστήρια, παντού. Ας το καταλάβουν ότι δε φοβόμαστε. Δε σιωπούμε. Δε θα αφήσουμε να πνίξουν την εκπαίδευση μέσα στα δακρυγόνα τους και στα βρώμικα νερά των περικοπών. Ο αγώνας για το δημόσιο σχολείο θα συνεχιστεί πιο μαχητικά, πιο μαζικά, πιο ανυποχώρητα. Καμία σύμπτυξη τμήματος. Άμεση κάλυψη όλων των κενών. Καμία περικοπή σε ολοήμερα και δομές στήριξης. Η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη και η Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ευαγγελία Καραγιάννη, μετά την άγρια αυτή επίθεση οφείλουν να παραιτηθούν! Η ΔΟΕ οφείλει να αναδείξει το κορυφαίο αυτό ζήτημα να κηρύξει απεργία θέτοντας τον κλάδο σε τροχιά σύγκρουσης με τον ακραίο αυταρχισμό, τη διάλυση της εκπαίδευσης και την κοινωνική λεηλασία που εκπορεύονται από την κυβέρνηση, της βίας και της τρομοκρατίας.
Συνεχίζουμε ! Παίρνουμε όλοι μέρος στη νέα μαζική κινητοποίηση στην Α’ Διεύθυνση Παρασκευή 24/10, 14:00 και αξιοποιούμε τη διευκολυντική στάση εργασίας του συλλόγου Αθηνά




Υποβολή απάντησης