Καταγγέλλουμε το νέο εργατικό ατύχημα σε πλοίο μέσα στο λιμάνι του Πειραιά

image_pdfimage_print

Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά Λιμενεργάτης στην ώρα εργασίας του στην περιοχή του ΣΕΜΠΟ έπεσε από ύψος 12 μέτρων αφού υποχώρησαν τα σαπισμένα προστατευτικά κιγκλιδώματα του πλοίου!!!

Να σημειωθεί ότι ο εργαζόμενος τηρούσε τα ατομικά μέτρα ασφάλειας και προστασίας.

Καταγγέλλουμε το σοβαρότατο αυτό ατύχημα και θεωρούμε υπεύθυνη την εφοπλιστική εταιρεία που επέδειξε εγκληματική αμέλεια στην τήρηση των κανόνων για την ασφαλή εργασία των εργαζομένων.

Βαρύτατες ευθύνες έχει και ο Υπουργός Ε.Ν αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες του οι οποίες δυστυχώς όπως αποδεικνύεται και με αυτό το ατύχημα οι έλεγχοι που υποτίθεται κάνουν είναι εικονικοί έως ανύπαρκτοι θέτοντας με αυτόν τον τρόπο σε θανάσιμο κίνδυνο την ασφάλεια και την ζωή των εργαζομένων.

Εκφράζουμε τις ευχές μας στον συνάδελφο εργαζόμενο για γρήγορη ανάρρωση και αποκατάσταση της υγείας του.

Απαιτούμε να παρθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή εργασία στο λιμάνι, στα καράβια, στην επισκευαστική ζώνη και σε όλους τους εργασιακούς χώρους, σύμφωνα με τις θέσεις των εργαζομένων.

Όχι στα μεροκάματα του τρόμου, όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των εφοπλιστών και της Cosco!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.