Η κατάσταση στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Γράφει η Ειρήνη Νταουντάκη,
γιατρός στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, πόλης 60-65 χιλιάδων μόνιμων κατοίκων.

Όποιος θέλει τουρισμό στο Ρέθυμνο πρέπει να ενεργοποιηθεί για να έρθουν γιατροί στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Αυτή την στιγμή έχουμε δύο μόνιμους παθολόγους και μια γιατρό επικουρική ενός έτους. Και οι τρεις εξαντλημένοι , χωρίς άδεια ενάμιση χρόνο τώρα και φοβερά απογοητευμένοι από το σύστημα υγείας. Για την κορονοκλινική δεν υπάρχουν χωριστοί εφημερεύοντες. Οι αναισθησιολόγοι είναι επίσης δύο. Προγραμματισμένα χειρουργεία δεν γίνονται, μόνο οι καισαρικές. Οι επιπλέον εφημερίες καλύπτονται από γιατρούς άλλων νομών οι οποίοι έρχονται από το μεσημέρι και μετά. Οι πνευμονολόγοι είναι επίσης δύο μόνιμοι κ ένας επικουρικός που σε λίγους μήνες τελειώνει η θητεία του. Και ο ένας μόνιμος φέτος συνταξιοδοτείται.

Ο υπουργός υγείας στην Ρόδο κ την Λέσβο που επισκέφτηκε τα νοσοκομεία και δέχτηκε παράπονα για τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, απάντησε ότι θα περάσετε με ότι έχετε. Δηλαδή δεν θα γίνουν προσλήψεις.

Η πρόβλεψη μου είναι ότι σιγά σιγά θα αρχίσουν να εγκαταλείπουν το δημόσιο σύστημα υγείας σωστοί γιατροί που όμως τους τελειώνουν οι σωματικές και ψυχικές αντοχές. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι διπλασιασμός του μισθού για να προσελκυστούν οι γιατροί που έχουν εγκαταλείψει την χώρα, όπως το έκανε ήδη η Ρουμανία που είχε τα ίδια προβλήματα.

Αλλιώς είναι μαύρα τα μαντάτα για τα νοσοκομεία και τους μη έχοντες για ιδιωτική ιατρική. Εν μέσω θέρους και πανδημίας το κράτος μοιράζει χρήματα σε ΜΜΕ και μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά για την υγειονομική μας κάλυψη μας παραπέμπει στα λεφτόδεντρα. Ας μην μας έχουν παράπονα οι ξενοδόχοι και οι απασχολούμενοι στον τουρισμό, αλλά δεν έχουμε άλλο κουράγιο και άλλη δύναμη για να καλύψουμε τις επιπλέον ανάγκες που προκύπτουν με τον τουρισμό.

Κρίμα είναι για την πόλη μας αυτή η κατάντια και η εγκατάλειψη από τον κρατικό μηχανισμό, που θεωρεί ότι έλυσε το ζήτημα με τις μετακινήσεις. Κρίμα είναι που ο δήμος και η περιφέρεια θεωρούν ότι δεν τους αφορά το ζήτημα. Κρίμα για τους ανθρώπους που ζουν εδώ και αγαπούν το Ρέθυμνο.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.