1

Επιδεινώνονται τα προβλήματα στο ANGELIC GLORY Πρωτοφανής αδιαφορία από ναυτιλιακή εταιρία και ΥΕΝ

Δελτίο Τύπου

Δημοσιοποιούμε επιστολή του πλοιάρχου του πλοίου ANGELIC GLORY, ελληνικής σημαίας και πλοιοκτησίας (εταιρεία Panthalassa Maritime Corporation of the Marshall Islands – πλοιοκτησίας Μάρκου Λαιμού) , στο οποίο όπως προκύπτει τα προβλήματα που αναδείξαμε πρόσφατα με δελτίο τύπου επιδεινώνονται δραματικά και οι αρμόδιοι δεν προβαίνουν σε καμία ενέργεια ώστε να σταματήσει ο παράνομος και εξωφρενικός εγκλωβισμός των Ναυτεργατών που ζητούν τον επαναπατρισμό τους, αλλά ούτε και αυτά που συνδέονται με τις συνθήκες ζωής και διαβίωσης στο πλοίο.

Ακολουθεί η επιστολή του πλοιάρχου του πλοίου ANGELIC GLORY:

” M/V Angelic Glory

Από: M/V Angelic Glory

Εστάλη: Tuesday, September 1, 2020 8:57 AM

Προς: ‘Angelic Glory’

Θέμα: ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ MV ANGELIC GLORY 01/09/2020

Καλή μέρα,Ως απάντηση στο τελευταίο μήνυμά σας για όλη την κατάσταση (δεν μπορείτε να πληρώσετε τους 2 τελευταίους μισθούς μας), θα ήθελα να ενημερώσω το καλό γραφείο σας ότι το R.O.B. Το πετρέλαιο ντίζελ πρόκειται να εξαντληθεί σε περίπου 7-8 ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι το σκάφος δεν θα είναι σε θέση να ζεστάνει το F.O. για να αρχίσει να κινείται. Επίσης, δεν θα είναι σε θέση να ζεστάνει το νερό για οποιαδήποτε πιθανή αιτία και πιθανότατα θα επηρεάσει την ορθή λειτουργία του air condition μας (M.L.C.). Επίσης, καθώς γνωρίζετε ότι οι προμήθειές μας σε τρόφιμα και πόσιμο νερό θα εξαντληθούν εντελώς σε μια εβδομάδα (το καλό γραφείο σας γνωρίζει την κατάσταση επειδή σας στείλαμε τα τρόφιμα και τις προμήθειές μας για R.O.B.s πριν από δύο εβδομάδες). Όπως γνωρίζετε επίσης, έχω λάβει και έχω διαβιβάσει τις παραιτήσεις σας από έναν μεγάλο αριθμό πληρώματος, το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο να κανονίσω τον επαναπατρισμό του A.S.A.P. Για αυτά τα θέματα πρέπει να βρείτε μια άμεση λύση, διότι η κατάσταση εδώ είναι κρίσιμη και φαίνεται να κλιμακώνεται στη χειρότερη με γεωμετρική πρόοδο. Πρέπει να υπενθυμίσω στο καλό γραφείο σας ότι ως πλοίαρχος του σκάφους οι προτεραιότητές μου είναι η ασφάλεια του πλοίου και η ευημερία του πληρώματος μου. Λυπάμαι που σας υπενθυμίζω ότι ως πλοίαρχος του καλού σκάφους σας και σύμφωνα με το S.M.S. της εταιρείας μας (Κεφάλαιο 5 ενότητα 1: ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΑΡΧΗ ΤΟΥ MASTER) Έχω την υπερισχύουσα αρχή. Επομένως, ζητώ από το γραφείο σας να διευθετήσει αυτά τα κρίσιμα ζητήματα A.S.A.P. Παρακαλώ κράτα με ενήμερο.
Με εκτίμηση Master of MV Angelic Glory”

Υ.Γ.: Λάβαμε από την ναυτιλιακή εταιρεία DIAMLEMOS SHIPPING CORPORATION την 1/9/2020 email όπου μας ενημέρωναν ότι τα πλοία ANGELIC POWER και ANGELIC GLORY από τους μήνες Μάρτη – Απρίλη 2019 άλλαξαν διαχείριση και είναι υπό την διαχείριση της εταιρείας : Panthalassa Maritime Corporation of the Marshall Islands (πλοιοκτησία Μάρκου Λαιμού)

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ